Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Rozhodnutí DK ZAMHL

titulní obrázek

27.8.2018 od Jakub Štětkář, 680x přečteno

Dne 22. srpna 2018 byl podán protest týmu Porr Napajedla proti hráčům týmu Šneci Otrokovice Lukáši Kopeckému, Josefu Buchtovi, Václavu Grossovi, Jiřímu Svakovi a Martinu Surému.

Odůvodnění protestu: hráči nesplňují podmínku pro start v ZAMHL

Disciplinární komise: Martin Chalupa, Zdeněk Kamenář, zástupce rozhodčích Marek Šiška

Doložení důkazů a rozhodnutí k jednotlivým hráčům:

Lukáš Kopecký

  • doložena osobní karta hráče z Kroměřížské hokejové ligy, kde je vyznačeno, kdy hráč naposledy odehrál soutěžní zápas

Rozhodnutí disciplinární komise k Lukáši Kopeckému:

Lukáš Kopecký, hráč týmu Šneci Otrokovice nesplňuje pravidla pro start v ZAMHL. Dle pravidel soutěže je udělen hráči okamžitý zákaz působení v ZAMHL.

Odůvodnění:

V ZAMHL může působit jen ten hráč, který je pro danou sezonu uvedený na soupisce svého týmu a nehrál za klub registrovaný u ČSLH ve vyšších než žákovských kategoriích (kromě výjimek uvedených v pravidlech). Z doloženého materiálu jednoznačně vyplývá, že hráč Lukáš Kopecký nastoupil ke svému poslednímu soutěžnímu utkání ve věku 20 let a 5 měsíců. V tomto věku nemohl působit pouze v žákovských kategoriích, a proto nesplňuje pravidla pro účast v ZAMHL. Doložený důkaz disciplinární komise považuje za relevantní, hráč neměl žádný důvod zadávat při zapsání na soupisku týmu v Kroměřížské hokejové lize nepoctivé údaje.

Václav Gross

  • doložena osobní karta hráče z Kroměřížské hokejové ligy, kde je vyznačeno, kdy hráč naposledy odehrál soutěžní zápas

Rozhodnutí disciplinární komise k Václavu Grossovi:

Václav Gross, hráč týmu Šneci Otrokovice nesplňuje pravidla pro start v ZAMHL. Dle pravidel soutěže je udělen hráči okamžitý zákaz působení v ZAMHL.

Odůvodnění:

V ZAMHL může působit jen ten hráč, který je pro danou sezonu uvedený na soupisce svého týmu a nehrál za klub registrovaný u ČSLH ve vyšších než žákovských kategoriích (kromě výjimek uvedených v pravidlech). Z doloženého materiálu jednoznačně vyplývá, že hráč Václav Gross nastoupil ke svému poslednímu soutěžnímu utkání ve věku 17 let a 4 měsíce. V tomto věku nemohl působit pouze v žákovských kategoriích, a proto nesplňuje pravidla pro účast v ZAMHL. Doložený důkaz disciplinární komise považuje za relevantní, hráč neměl žádný důvod zadávat při zapsání na soupisku týmu v Kroměřížské hokejové lize nepoctivé údaje.

Jiří Svak

  • doložena osobní karta hráče z Kroměřížské hokejové ligy, kde je vyznačeno, kdy hráč naposledy odehrál soutěžní zápas

Rozhodnutí disciplinární komise k Jiřímu Svakovi:

Jiří Svak, hráč týmu Šneci Otrokovice nesplňuje pravidla pro start v ZAMHL. Dle pravidel soutěže je udělen hráči okamžitý zákaz působení v ZAMHL.

Odůvodnění:

V ZAMHL může působit jen ten hráč, který je pro danou sezonu uvedený na soupisce svého týmu a nehrál za klub registrovaný u ČSLH ve vyšších než žákovských kategoriích (kromě výjimek uvedených v pravidlech). Z doloženého materiálu jednoznačně vyplývá, že hráč Jiří Svak nastoupil ke svému poslednímu soutěžnímu utkání ve věku 15 let a 11 měsíců. V sezoně 2002/2003 hráči ročníku 87 působili spolu s ročníkem 86 v mladším dorostu, proto Jiří Svak nemohl působit v žákovských kategoriích, a proto nesplňuje pravidla pro účast v ZAMHL. Doložený důkaz disciplinární komise považuje za relevantní, hráč neměl žádný důvod zadávat při zapsání na soupisku týmu v Kroměřížské hokejové lize nepoctivé údaje.

Josef Buchta

  • doložena osobní karta hráče z Kroměřížské hokejové ligy, kde je vyznačeno, kdy hráč naposledy odehrál soutěžní zápas

Rozhodnutí disciplinární komise k Josefu Buchtovi:

Josef Buchta, hráč týmu Šneci Otrokovice splňuje pravidla pro start v ZAMHL a protest týmu Porr Napajedla je tímto zamítnut.

Odůvodnění:

Z doloženého materiálu jednoznačně vyplývá, že hráč Josef Buchta nastoupil ke svému poslednímu soutěžnímu utkání ve věku 14 let a 9 měsíců, což odpovídá kategorii starších žáků. V ZAMHL může působit jen ten hráč, který je pro danou sezonu uvedený na soupisce svého týmu a nehrál za klub registrovaný u ČSLH ve vyšších než žákovských kategoriích (kromě výjimek uvedených v pravidlech). Vzhledem k tomu, že nebylo relevantně doloženo, že by Josef Buchta nesplňoval pravidla, může do utkání ZAMHL nastoupit.

Martin Surý

  • doložena karta hráče z webu eliteprospects.com, kde je vyznačeno, že hráč působil v sezoně 1999/2000 v dorostu v Přerově

Rozhodnutí disciplinární komise k Martinu Surému:

Martin Surý, hráč týmu Šneci Otrokovice nesplňuje pravidla pro start v ZAMHL. Dle pravidel soutěže je udělen hráči okamžitý zákaz působení v ZAMHL.

Odůvodnění:

Z doloženého materiálu jednoznačně vyplývá, že hráč Martin Surý působil v sezoně 1999/2000 v lize dorostu, kde hrál za Přerov. V ZAMHL může působit jen ten hráč, který je pro danou sezonu uvedený na soupisce svého týmu a nehrál za klub registrovaný u ČSLH ve vyšších než žákovských kategoriích (kromě výjimek uvedených v pravidlech).

Shrnutí

Bylo prokázáno, že hráči Lukáš Kopecký, Václav Gross, Jiří Svak a Martin Surý jednoznačně nesplňují pravidla pro start v ZAMHL. Těmto hráčům je s okamžitou platností pozastaven start. Tým Šneci Otrokovice je potrestán za porušení pravidel odečtem 20 bodů do tabulky a do nadstavbové části nastoupí bez bonusových bodů. Současně je týmu, v souladu s pravidly, uděleno podmínečné vyloučení ze soutěže. Pokud hráči budou i nadále do utkání ZAMHL nastupovat nebo se v průběhu sezony prokáže neoprávněný start u dalších hráčů v týmu Šneků, bude tým ze soutěže vyloučen. Prioritou Zlínské amatérské ligy není vyhrávat za každou cenu pomocí angažování hráčů, bývalých hokejistů, kteří nesplňují pravidla. Disciplinární komise současně apeluje na všechny týmy, aby důsledně dodržovali pravidla ohledně startu hráčů v ZAMHL.

 

Za disciplinární komisi dne 26. srpna 2018

Zdeněk Kamenář

Martin Chalupa

Marek Šiška