Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Krokodýli se rozloučili se ctí

titulní obrázek

26.3.2019 od Zdenka Kölblová, 266x přečteno

předposlední víkend BALLH

Letošní ročník BALLH se pomalu chýlí k závěru, máme za sebou předkolo play off a první polovinu semifinále a před sebou poslední závěrečný víkend. Pojďme si krátce shrnout, co se v dosavadním play off přihodilo.

Předkolo

Jednou dvojicí pro předkolo play off byli AC Autosklo a Crocodiles. První zápas jsme neviděli, takže svědectví můžu zprostředkovat pouze z doslechu. Ale právě toto utkání je důvodem k nadpisu dnešního článku. Ze všech stran se na Krokodýly snášela chvála, jak ukázkový hokej předváděli, pěkný, kombinační a plný radosti. Porazili favorizovaného soupeře o jednu branku, ale většina zápasu patřila jim, rozehráli ho svěle a výsledek se nakonec podařilo udržet. A jak říká s oblibou náš velitel rozhodčích, že „hokej je o týmu“, tak tentokrát tlouklo to společné krokodýlí srdce hodně hlasitě.
V druhém zápase už Bláhovka převzala iniciativu a nenechala nikoho na pochybách o tom, kdo je tady na ledě pánem. Hattrick Gaorgiose Mavrojadinise a dvě trefy Davida Zlatohlávka pomohly ke konečnému vítězství 6:2 a série se rozhodovala v nájezdech.
Tím rozhodnutím byl druhý proměněný nájezd ACA Martina Kelblera a Bláhovka postoupila do semifinále proti Dražovicím.

Druhou dvojici předkola vytvořily navzájem výkonostně bližší Ivančice a Židenice. První zápas vyhráli Žideničtí 13:4.
Druhé utkání tuto sobotu bylo mnohem vyrovnanější. Zpočátku se sice zdálo, že Ivančice vrátí debakl z minulého týdne, ale Žideničtí se přece jen rozehráli a začali klást odpor. V posledních minutách se jim podařilo skóre obracet a z vítězného 1:4 pro soupeře (hattrick Tomáš Filiač) vytvořili pánové Jaroslav Pospíchal, Martin Adami a Petr Sochora konečnou remízu. Ta s bodem z minulého týdne znamenala postup Židenic do semifinále proti Toyotě.
V této sérii se tedy pro letošek loučíme s nováčkem BALLH Ivančicemi. Zřejmě během sezóny mysleli na lepší umístění, ale bohužel je nakonec dohnala smůla. Konec sezóny dohrávali bez několika zraněných klíčových hráčů a z týmu zbylo jen torzo. Přes smutný závěr letosního vystoupení zaslouží Ivančice velkou pochvalu za to, kolik krásných zápasů jsme s nimi zažili, a poděkování za to, že vnesli do naší soutěže svěží vítr.

Semifinále I

Neděle patřila dvěma semifinálovým bojům. Nejprve se představila Toyota s Židenicemi.
Hrálo se velice rychle a na pohled velice tvrdě. Soupeři si navzájem nic nedarovali, mantinely rachotily, hrozivé srážky protihráčů se staly běžnou součástí zápasu, až to místy působilo trochu chaoticky. Osobně považuji za malý zázrak, že se rozhodčím podařilo udržet zápas v rozumných mezích a nikomu se nic vážného nestalo.
Papírově silnější byla Toyota, ale Žideničtí překonali všechna očekávání a díky neutuchající bojovnosti se jim podařilo udržet krok. Nesmím zapomenout zmínit, že otevírali skóre díky akci Jiřího Ireina a Karla Kvasničky. Pak se dostala ke slovu Tyoyta a vytvořila si menší náskok, ale Židenice byly opět proti. 43. minuta přinesla rozdíl jediného gólu a tím pádem pěkně napínavý závěr se všemi timeouty a odvolaným brankářem. Nakonec se radovala Toyota z vítezství 4:3 a do dalšího týdne si nese bod k dobru.

Poslední víkendový zápas se proti sobě postavily týmy AC Autosklo a Dražovice. Jakkoliv předchozí utkání (Toy - Zid) připomínalo střetnutí dvou odhodlaných smeček divokých šelem, toto byla pastva pro oči. Čistá krása, zápas, který se moc často nevidí. Plný kombinací, krásných akcí, parádních hokejových momentů. Ačkoliv se vylučovalo více, působila hra na pohled mnohem uhlazeněji, klidněji, méně dravě.
Výsledek vypadá strašlivě, ale oba celky byly zpočátku rovnocenými soupeři. Bláhovka se více rozjela a zatlačila až v poslední třetině a Dražovice závěr zápasu vzdaly. Není ovšem žádných pochyb, že v příštím týdnu se dočkáme opět dobře naladěného ke všemu připraveného týmu. Za ACA se zmiňme opět o hattricku Georgiose Marojadinise, čestný gól za Dražovice stvořili ve 42. minutě Michal Zezula a Ivo Dumišinec.