Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Pojďte zkusit inline hokej!

titulní obrázek

7.4.2007 od Vladimír Schreiner, 997x přečteno

Podmínky v Brně jsou takové, že lze hrát hokej celoročně, nicméně odpočinout si v létě od ledu rozhoně není na škodu. Období od konce dubna do konce června navíc patří inline hokeji, pojďte jej zkusit i vy!
Hrajeme inline už cca 3 sezony. Z řad amatérských hokejistů chceme získat nové tréninkové spoluhráče, soupeře pro přátelská utkání a výhledově v Brně a okolí (Vyškov, Blansko) uspořádat inlinovou obdobu amatárské ligy.

Co mi inline může nabídnout?
- vyzkoušíte si nový sport, kde zužitkujete hokejové dovednosti
- skvěle si zakombinujete a zlepšíte si techniku hole - inline se hraje se čtyřmi hráči v poli, téměř bez ofsajdů a je míň kontaktní než hokej na ledě, nabízí tak víc prostoru pro šikovné techniky a kombinační hráče
- ušetříte:-) Hodinová sazba za pronájem plochy se pohybuje kolem 500 Kč (i když v Brně to bude pravděpodobně víc). Vzhledem k menší poptávce lze hrát v poměrně atraktivních večerních časech.
- odpočinete si od hokeje a budete se o to víc těšit na novou sezonu na ledě

Kde se inline hokej hraje?
Inline hokej se hraje na speciálních umělohmotných plochách, které se položí místo ledu mezi mantinely. Už několik sezon je plocha pokádána na zimních stadionech ve Vyškově, Blansku a Olomouci. Letos premiérově by se mělo hrát v Brně - na jednom z hřišť nových hal.

Co je ke hře potřeba?
Dá se celkem bez problémů hrát s hokejovou výstrojí, pochopitelně s vyjímkou bruslí. Brusle na inline hokej se dají sehnat přibližě za stejnou cenu jako brusle hokejové. Nicméně na vyzkoušení budou určitě stačit běžné fitness brusle s gumovými kolečky. Při hře budou jen o něco víc klouzat.
Dalši alternativou je použít starou botu z běžné brusle a dokoupit jen podvozek s kolečky (cca 1500 Kč).

Kde si tedy můžu inline vyzkoušet?
Trénujeme dvakrát týdně ve Vyškově a to vždy v:
úterý v 19:30
pátek v 19:30
Zveme všeny zájemce, kteří si chtějí hokej na kolečkových bruslích vyzkoušet. O termínu položení plochy v Brně zatím nemáme informace (přibližbý termín je 15.5, viz http://www.hokejovahalabrno.cz/in-line/).

Kde získám více informací?
Neváhejte se zeptat:
- prostřednictvím komentářů pod tímto článkem (odpovědi na vaše otázky si budou moci přečíst i ostatní zájemci)
- telefonicky na čísle 775 156 510
- e-mailem na adrese schreiner@ahl.cz