Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Playoff NHL Ostrava 2009/10

titulní obrázek

10.3.2010 od Vojtěch Kačmařík, 154x přečteno

Základní část letošní sezóny NHL Ostrava je již minulostí. Na řadu přichází vyřazovací část ...

Základní část letošní sezóny NHL Ostrava 2009/10 je již minulostí. První březnový týden byla odehrána poslední utkání a mohla tak být uzavřena tabulka dlouhodobé části. Na řadu nyní přichází očekávaná vyřazovací část.

Playoff letošního ročníku bude mít celkem 8 účastníků, kteří odehrají jednotlivé série na 2 zápasy pohárovým způsobem. Pokud o postupujícím nerozhodnou tyto 2 zápasy, pak budou na konci druhého utkání rozhodovat samostatné nájezdy. Tabulka základní části, kde byly kontumovány pouze 2 utkání (zápasy nebyly odehrány do konce základní části, tj. 7. 3. 2010), určila jednotlivé dvojice pro čtvrtfinále playoff takto:

HC Orli Stará Bělá vs. HK Fontána
HC IHC Ostrava vs. HC Medvědi Ostrava o.s.
HC SBF PLAST Radvanice vs. HC Devi
HC Eagles 409 vs. HC Dr. Marco Team

Pouze pro připomenutí. Klíč, který rozhoduje v případě rovnosti bodů, je následující: 1) Vzájemné zápasy, 2) Rozdíl ve skóre, 3) Počet vstřelených branek, 4) Los. Tento klíč byl použit pouze v případě týmů na 5.-6. místě, kde se tak seřadily týmy HC Dr. Marco Team a HC Devi.

Po základní části bylo dosaženo těchto statistik. Odehrálo se celkem 144 utkání v 24 kolech. Vítězem základní části se se ziskem 58 bodů stal tým HC Orli Stará Bělá, který by měl převzít pohár pro vítěze dlouhodobé části. Tým Orlů se stal zároveň týmem s nejlepší obranou i útokem. Naopak nejhorším týmem bylo mužstvo HC Kanci.

Nejproduktivnějším hráčem se stal útočník týmu HK Fontána, Jakub Gulaši #20, který získal celkem 55 (34+21) kanadských bodů v 22 zápasech. Podařilo se mu v sezóně odehrát všechny zápasy a navíc by si také zasloužil cenu fair-play, neboť během celé sezóny nebyl ani jednou vyloučen. Nejlepším střelcem soutěže byl hráč HC Eagles 409, Tomáš Žwak #39, který se trefil celkem 40x v 21 zápasech. Pouze o jeden bod zaostal za vítězem kanadského bodování. Nejlepším brankářem bude vyhlášen Zdeněk Venkrbec z týmu HC Orli Stará Bělá, který při kritériu min. 50% odehraných utkání dosáhl nejnižšího průměru obdržených branek na zápas. Všichni jmenovaní hráči by měli převzít individuální ocenění. Předání cen by se mělo odehrát během některého zápasu letošní vyřazovací části. Pravděpodobně v některém semifinále, nebo až při finálovém souboji.

Doufáme, že se letošní závěr sezóny podaří, obejde se bez větších problémů a všichni budou spokojení se sportovními výkony. Snad závěr sezóny nepoznamená (jako loni) problém s pronájmem ledové plochy v Ostravě.

Komentáře

18.3.2010, 16:55 - Rostislav Šeruda

Po skončení letošního ročníku by to chtělo zavést debatu na téma registračky pro tuto soutěž,kvalita ligy se rok od roku zlepšuje a vyhneme se taky neustálým sporům o registrované hráče v jiných sutěžích.Myslím,že registračky jsou již nezbytností.

19.3.2010, 16:41 - Jakub Gulaši

Rosťo,nemůžu nic jiného než souhlasit stebou......určitě jsem pro....ale nevím jestli to pomůže :)ne káždý to bude tolerovat....

20.3.2010, 10:45 - Vojtěch Kačmařík

No je to zajímavé, ale nevím jestli to něco vyřeší

22.3.2010, 18:23 - Rostislav Šeruda

VOJTO vyřeší to jednu věc a to,že nyní může hráč dostat stop max.2 zápasy,kdežto takto by hráč který nemá registračku nemohl nastoupit k zápasu.Čili,pokud udělá během utkání nějaký obzvláště "maras",bude záležet jaký trest mu vedení soutěže uloží,takže může sedět třeba 6 zápasů+ nebude smět nastoupit k žádnému zápasu dokud vedení ligy nerozhodne o výši trestu.
A další věc,myslím,že utkání NHL by neměli řídit rozhodčí,kteří nastupují za kterýkoliv z muřstev NHL.

18.3.2010, 16:43 - Rostislav Šeruda

Po skončení letošního ročníku by to chtělo zavést debatu na téma registračky pro tuto soutěž,kvalita ligy se rok od roku zlepšuje a vyhneme se taky neustálým sporům o registrované hráče v jiných sutěžích.Myslím,že registračky jsou již nezbytností.

18.3.2010, 16:33 - Rostislav Šeruda

Až budete mít rozpis utkání semifinále,pošlete termíny Markovi Rydzoňovi a mi na tel.776155553 nebo na mail serudaR@seznam.cz,ať to včas obsadíme.

12.3.2010, 10:40 - Vojtěch Kačmařík

Prvním postupujícím je mužstvo HC IHC Ostrava. Zápisy a výsledky obou utkání budou doplněny odpoledne, nejpozději dnes k večeru. Gratuluji!

12.3.2010, 17:24 - Vojtěch Kačmařík

Už jsem výsledky přidal ... najdete je v sekci Výsledky.

11.3.2010, 14:23 - Jakub Gulaši

Hoj kluci,tím to chci oficiálně poděkovat,za super zakladní část....myslím že takhle vyrovnaná jako ta letošní,snad ještě nebyla....takže všem hodně štestí do play off a hlaví je se nezranit.....Guli