Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Pohodový zápas na jedničku

titulní obrázek

8.11.2011 od Libor Grabec, 90x přečteno

Sršni – Luleč 2:3

Tento týden jsme se v sobotu v podvečer šli podívat na pěkný hokej. Povedlo se.Sršni i Luleč jsou vyrovnanými soupeři podle umístění v tabulce i ve skutečnosti. Oba týmy se postupně střídaly ve vedení, případně vyrovnávaly, ani jeden ze soupeřů neměl výraznější herní převahu, ačkoliv v utkání byly momenty, kdy chvíli jeden z nich „tlačil“, většinou trvaly jen krátce.

Velmi pěkně hráli obránci obou týmů, to si možná zaslouží speciální zmínku. Mnoho útoků bylo zlikvidováno ještě ve středním pásmu a nebo daleko před gólmanem. Ale nebránili naštěstí úplně stoprocentně, i gólmani se předvedli. Na lulečském Vláďovi Schreinerovi je vidět, že mu tréninky svědčí, má fantastický pohyb v brankovišti a bruslařsky se od minulé sezóny viditelně zlepšil. Sršeň Radek Zahradník okouzloval svým úžasným akrobatickým stylem, chytil mimo jiné dva téměř jasné samostatné nájezdy soupeře.

V utkání padlo pět gólů a deset bodů bylo rozděleno mezi deset různých hráčů. Za celou dobu byly uděleny jen tři tresty. Jinak se na ledě nic nestalo. Nikdo se nepopral, nikdo se nehádal, rozhodčí odvedli dobrý výkon. Hráči bojovali do poslední chvíle a bylo na všech vidět, že si utkání užívají.  Luleč i se štěstím vyhrála o gól v utkání, kterému by za výkon obou týmů slušela i remíza. Jak bylo řečeno výše, byl to pěkný hokej.

     

     Lukáš Kolenovský           Roman Jelínek         

 
Dnes nám pár otázek zodpověděl brankář týmu Luleč Vladimír Schreiner.
 
Dnešní zápas byl z diváckého pohledu velmi hezký, jak ho hodnotíš ty z
branky vítězného týmu?

Vladimír Schreiner: „Mojí optikou to byla hodně ulopocená výhra. Popravdě - nečekal jsem, že se zápas bude líbit.“

V loňské sezóně byla hodně diskutovaná otázka rozhodčích ve Vyškově. Letos
by tam měli jezdit rozhodčí z Brna. Změnila se nějak situace s výměnnou
rozhodčích?

V.S.: „To je citlivé téma hlavně pro hráče v poli. Já jim jen podávám puky:)“

Ptám se pokaždé, takže: co si myslíš o nově zavedeném hracím systému s play
off?

V.S.: „Podporuju myšlenku play-off, a to hodně hlasitě. Dává soutěži nový náboj.“

Jaké máte s Lulčí letos hokejové cíle?
V.S.: „Vyhrát poslední zápas sezony;-)“

Kromě Lulče chytáš ještě BHHL za CSKA Brno, chodíš na amatérské ledy a
dokonce na pravidelné tréninky s profesionálním trenérem. Jaké máš ty osobně
gólmanské cíle?

V.S.: „Chci se bavit hokejem. Na konci minulé sezony jsem si uvědomil, že začínám ztrácet motivaci, že se z chytání stává rutina, která přestává být zajímavá. Proto jsem začal s tréninky pod vedením Jardy Chvátala (brankáře druholigové Břeclavi). Pracujeme na bruslení, technice zákroků, probíráme taktiku. Dokonce teď beru na trénink kameru, uděláme videorozbor:-) Zpětná vazba od gólmana jeho rozměrů mi dává nový pohled na chytání. Herní zážitek i sebevědomí poskočily o třídu výš. Doufám, že to všechno v zápasech prodám.“


Málo se ví o tom, že jsi vlastně ve spolupráci s Iceshopem autorem stránek
ahl.cz. Teď chystáš nový vylepšený web. Řekni nám něco o tom?

V.S.: „Nová AHL je otázkou dnů! Chceme celý web víc přiblížit hokejové komunitě - kromě přepracovaného designu chystáme provázání s Facebookem, společně se zlínskými hobbyligisty pak třeba online přenosy se zápasů. Je se rozhodně na co těšit.“
 
Těšíme se a hodně štěstí
 
Na závěr dnešního článku ještě přidáváme zmínku o události, která se stala v neděli dopoledne. Poprvé za celou třináctiletou historii ligy BALLH byl kontumován zápas kvůli tomu, že jednomu z týmů nedošel gólman. V tu dopolední hodinu se bohužel nepodařilo sehnat žádného jiného, ani na hale nebyl k dispozici žádný hobby brankář, který by na zápas zaskočil. Dvacet hráčů přišlo zbytečně (nemluvě o rozhodčích a časomíře), zbytečně se platil drahý led na kterém se hodinu a půl hrálo bago. V amatérské lize, kde na docházce gólmana skutečně velmi záleží, protože nejsou nachystaní další dva na střídačce, je tento problém potřeba řešit ze zvýšenou pozorností!