Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Předkolo BALLH skončilo bez překvapení

titulní obrázek

7.3.2012 od Libor Grabec, 86x přečteno

Kačeři – H.A.C. 7:5 a Sršni – JBS 6:1

 

 

V sobotu večer se hrála zbývající dvě utkání předkola play off. Byli jsme se podívat na tom prvním, do kterého si Kačeři přinesli tři body z minulého týdne.

Protože jsme tým H.A.C. nesledovali přes sezónu příliš pečlivě, byli jsme dost překvapeni úrovní a kvalitou jejich hry. To, co v sobotu předváděli, neodpovídalo tak úplně chvostu tabulky. Kdyby se v takovéto sestavě scházeli častěji a hráli s takovým nasazením, asi by překvapili spoustu soupeřů.

Otevřeli skóre a dokonce se dostali do vedení 2:0. Na ledě bylo vidět několik poměrně zkušených hráčů, kteří udávali tempo a diktovali si hru. A také několik velmi pěkných akcí, ze kterých Kačeři nebyli zrovna šťastní.

Po vynikajícím začátku ale přišel trochu útlum, kdy se rozjeli modří a do branky H.A.C. nasázeli několik i poměrně laciných gólů. A přesto, že se na začátku třetí třetiny podařilo H.A.C. snížit dokonce na 5:4, Kačeři si vítězství nenechali utéct.

Hrál se poměrně tvrdý hokej, který se rozhodčí snažili ukočírovat v co nejrozumnějších mezích. Mezi všemi hráči svým chováním „vynikal“ hráč číslo 23 od Kačerů.

Utkání přihlíželo asi 30 diváků.

Kačeři postoupili do čtvrtfinále, kde narazili na tým HC Crocodiles, kterému v prvním zápase podlehli 1:4.

 

Ve druhém sobotním zápase Sršni nezaváhali a vypořádali se s JB Stavební 6:1. Po sérii dvou vítězství v předkole nastoupili potom v neděli k utkání čtvrtfinále s týmem Koupaliště Dražovice, který zvítězil 4:3.

 

Všechny druhé zápasy čtvrtfinále proběhnou o následujícím víkendu.

 

JB Stavební skončila po základní části na posledním desátém místě se čtyřmi body. Přitom sezónu začali famózně remízou s Kohoutovicemi. Hodně zápasů prohráli o gól, ale vždy prostě kousek chybělo. V polovině sezóny učinili jeden z mnoha pokusů o posílení týmu, nicméně to stále nestačilo. Nejúspěšnějším hráčem v kanadském bodování je Robert Vavrda. Sezónu v brance strávil Michal Miloš.

JBS patří k zakládajícím týmům BALLH a je posledním amatérským týmem soutěže.

Popovídali jsme si s jedním ze základních kamenů týmu Martinem Jelínkem.

Jak hodnotítš uplynulou sezónu z hlediska JBS?

Martin Jelínek: „Uplynulá sezóna byla opravdu velice zajímavá a relativně vyrovnaná (kromě JBS). Kvalita této soutěže je pozoruhodná, ale bohužel nám jako věčně posledním stále více ujíždí vlak.“

 Jak se budete připravovat na sezónu další?

M.J.: „Během několika let se tahle liga vyšvihnula na opravdu velmi vysokou úroveň, ale bohužel pro nás, JBS jako jeden jediný tým poskládaný z lidí opravdových amatérů, budeme muset přehodnotit nastalou situaci a pustit do našich řad nové tváře. Takže budeme přes léto pilně trénovat, lanařit "hokejky" a těšit se na další sezonu.“

 Kdybys mohl změnit do příštího ročníku na soutěži BALLH jakoukoliv jednu věc, co by to bylo?

M.J.: „Pokud bych měl v této soutěži něco měnit, asi bych změnil název naší ligy a vypustil slovo "amatérská".“

 Koho bys rád viděl jako letošního mistra?

M.J.: „Adeptů na titul je více, ale já osobně bych titul přál Krokodýlům, protože tahle sezona se jim opravdu skvěle vyvedla.“

 

 

 

 

Tým H.A.C. skončil po základní části sezóny na 9. místě v tabulce s celkovými 11 body. Nejúspěšnější období měli v druhé části listopadu, kdy překvapivě porazili v té době vedoucí Dražovice na nájezdy a v dalším zápase Kačery s velkým gólovým rozdílem. Nejlepším střelcem týmu je Robin Dufek. V brance se po celou sezónu střídali Igor Pazdera a Jiří Šedrla.

 

Michal Jiroušek nám řekl pár slov:

Jak hodnotíte uplynulou sezónu z hlediska H.A.C.?

Michal Jiroušek: „Jako velmi špatnou.“
Jak se budete připravovat na sezónu další?

M.J.: „To vám v tuto chvíli nejsem schopen odpovědět.“  
Kdybyste mohl změnit do příštího ročníku na soutěži BALLH jakoukoliv jednu věc, co by to bylo?

M.J.: „Zrušení utkání ve Vyškově.“ 
Koho byste rád viděl jako letošního mistra?

M.J.: „Toho nejlepšího.“

Komentáře

8.3.2012, 16:10 - frantisek kachlik

A kdybych mohl změnit něco já, tak zrušit Hrušky-pardon H.A.C. v BALLH