Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

V souboji o třetí místo byla úspěšnější Dukla

titulní obrázek

15.6.2012 od Jaroslav Pikula, 85x přečteno

V sobotu dopoledne se na hřišti v Ostravě – Porubě odehrál zápas o bronzové medaile mezi Duklou Hrabyň a HBC Martinovem. Souboj o třetí místo dvou poražených celků ze semifinálových sérií sliboval vyrovnanou podívanou i přez nepříznivé počasí. Martinov do utkání vstoupil lépe a po první třetině vedl, Dukla však dokázala utkání otočit a po výhře 5:3 slaví třetí místo v premiérovém ročníku BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy, když v play-off obhájila svou pozici ze základní části.

Sobota 9.6.2012 - Zápas o 3. místo

Dukla Hrabyň – HBC Martinov 5:3 (1:2,2:0,2:1)

V souboji o třetí místo byla mírným favoritem Dukla, která svého soupeře dokázala v základní části dvakrát porazit (4:3, 4:2), první ale udeřil Martinov, který se ujal vedení v polovině čtvrté minuty zásluhou Daniela Dlouhého po nahrávce Karoly – 0:1. Vedení však vydrželo hostujícímu týmu pouhých 29 vteřin, když přesilovou hru využil bleskově Vít Solarski po asistenci Tomáše Macka – 1:1.

Martinovským hráčům se však přesto podařilo do konce první třetiny opět získat jednogólový náskok, když čtrnáct vteřin před sirénou vstřelil branku Radek Vávra po spolupráci Václava Besty a Tomáše Musálka – 1:2.

Zlom v utkání pak přinesla druhá třetina, ve které se Dukle podařilo otočit vývoj utkání. V polovině osmnácté minuty nejprve vyrovnal Kamil Grabovský, aby na začátku 23. minuty strhl vedení na stranu Dukly jeho bratr Lukáš – 3:2. Stejný výsledek svítil na tabuli i po konci druhé třetiny a Dukla tak začala potvrzovat papírové předpoklady před tímto utkáním.

Úvod třetí třetiny pak přiblížil Duklu k zisku bronzových medailí ještě více, to když Lukáš Grabovský zvyšoval už na 4:2. Hrabyňští hráči měli v těchto okamžicích více ze hry a na nějaké zdramatizování zápasu to příliš nevypadalo. Martinovští hráči ale ještě zabojovali a tři minuty před koncem se dokázali vrátit do zápasu kontaktní brankou Weinfurtera – 3:4.

Dukla však závěr odehrála velmi dobře takticky a svůj triumf v zápase o třetí místo korunovala symbolicky brankou v poslední vteřině zápasu z hole Radima Vaculíka, který touto trefou také potvrdil svoji pozici nejproduktivnějšího hráče play-off.

Hrabyňští hráči tak obsadili v premiérovém ročníku soutěže bronzovou pozici, ze které také vstupovali do play-off, vzhledem k dobře rozjeté semifinálové sérii však určitě pomýšleli na víc. Nejlepšími hráči mužstva v sezóně byli po utkání vyhlášeni brankář Vladimír Benko, obránce Jan Hluzák a útočník Martin Matocha. Navíc obránce Pavel Tomeš a útočník Pavel Kozubek byli zvoleni do All Star Teamu soutěže.

Martinov v posledním zápase sezóny ztratil dobře rozjeté utkání a musí se pro letošek spokojit s nepopulárním čtvrtým místem.  Nejlepšími hráči mužstva v sezóně byli zvoleni brankář David Polášek, obránce Marcel Kozlík a útočník Adam Breburda, ocenění dostal také Petr Vávra za nejvíce vstřelených vítězných gólů v základní části.  

Branky a nahrávky: 3:53 Solarski Vít (Macko Tomáš)(PP), 17:37 Grabovský Kamil, 22:12 Grabovský Lukáš (Vaculík Radim), 28:31 Grabovský Lukáš (Macko Tomáš), 35:59 Vaculík Radim (Kozubek Pavel) - 3:24 Dlouhý Daniel (Karola Adam), 11:46 Vávra Radek (Besta Václav ml., Musálek Tomáš), 32:58 Weinfurter Dominik.

Střely 24:22, Vyloučení 2:3, navíc Kamil Grabovský (DUK) a Vítězslav Raab (MAR) 10 minut za nesportovní chování, Přesilovky 3:2, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 25, Rozhodčí Kijonka - Pala ml.