Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

V dohrávce Martinov potvrdil formu výhrou nad Falconem

titulní obrázek

16.3.2013 od Jaroslav Pikula, 73x přečteno

Ostravská Hokejbalová Liga měla v sobotu na programu jediné utkání, a to dohrávku 8. kola mezi Martinovem a Falconem Ostrava. Martinovští hráči ve vyrovnaném utkání potvrdili svou vzrůstající formu a i v neúplné sestavě dokázali porazit další z mužstev, kterým se po podzimu v tabulce dívali na záda. Díky této výhře si Martinov pojistil průběžné třetí místo v základní části bez ohledu na zbývající utkání tohoto víkendu, Falcon zůstává zatím pátý. Již zítra si ale v rámci zápasů 12. kola může polepšit, když na svém domovském hřišti v Ostravě – Zábřehu přivítá druhý tým tabulky Warrioty Havířov.

HBC Sokol Martinov – HBC Falcon Ostrava 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Podzimní klání obou týmů vyznělo jednoznačně pro Falcony, kteří svého dnešního soupeře celkem jednoznačně přehráli v poměru 5:0. Dnešní zápas se však odvíjel úplně jinak. Martinov povzbuzen dvěma jarními výhrami s těžkými soupeři nastoupil sice v nekompletní sestavě, podobně na tom byl ale i soupeř, který si v minulém kole díky novým hráčům v sestavě poradil s porubskými Tygry.

Úvodní minuty utkání příliš pohledných akcí nepřinesly a hra se odehrávala většinou ve středním pásmu bez nějakých byť sebemenších náznaků šancí na jedné či druhé straně, o čemž svědčí i poměr střel v první třetině 4:6. Uspávací tempo první třetiny zlomila až situace z desáté minuty. Vhazování po levici falconského brankáře Živčáka vyhrál martinovský Radek Vávra, po jehož nahrávce prostřelil od modré čáry všechno, co mu stálo v cestě, Marcel Kozlík – 1:0.

Druhá třetina pak nabídla hned od začátku zvýšenou aktivitu hostujících hráčů, jejich šance ale končily většinou nepřesnou koncovkou nebo ve výstroji výborně chytajícího Davida Poláška. Martinovští hokejbalisté se k ohrožení Živčákovy svatyně dostávali velmi sporadicky a v této třetině ho prakticky nijak neohrožovali. Na změně skóre nezměnila nic ani situace čtyři na čtyři, když vražení na hrazení od falconského Sekela oplácel sekerou autor první branky Kozlík.

Třetí třetina pak začala zkrácenou přesilovkou Martinova, kterou si jeho hráči přenesli ze závěru prostřední části hry za hákování hostujícího Čahoje. Půl minuty před vypršením trestu se naskytla domácím dokonce dvojnásobná početní výhoda, když kvůli hře vysokou holí se zraněním putoval na čtyři minuty za katr falconský Kulhánek. S nabídnutou dlouhou přesilovkou však martinovští hráči nenaložili podle svých představ, v úvodních dvou minutách ohrožovali branku soupeře většinou z uctivé vzdálenosti při přechodu do útočného pásma, druhá část trestu přece jenom přinesla delší usazení domácího týmu v útočném pásmu s množstvím střel, ovšem bez kýženého úspěchu v podobě druhého gólu.

Po skončení trestu hra dostala pořádný spád, hostující tým se tlačil za vyrovnáním, největším problémem falconských útočníků ale dnes bylo trefit branku a většina akcí tak sice končila střelami směrem na bránu Martinova, ale většinou mimo ni (střely na branku ve třetí třetině 15:5 pro Martinov). Martinov se s přibývajícím časem očividně zaměřil na bránění hubeného náskoku, stále však hrozil z protiútoků. Dvě a půl minuty před koncem si Falconi vybrali oddechový čas a zkusili to se šestým hráčem v poli. Jejich snahu vyrovnat ale definitivně utla trefa Robina Lamberta do prázdné branky v čase 34:33. Po tomto góle se už utkání víceméně dohrávalo a martinovští hráči se zaměřili hlavně na to, pomoci svému brankáři udržet čisté konto, které si za dnešní výkon bezesporu zasloužil.

Martinov tak oplatil svému soupeři podzimní porážku a po výborném vstupu do jarní části sezóny figuruje s náskokem čtyř bodů na třetím místě, Falcon nedokázal zopakovat výkon z minulého týdne a po prohře 0:2 zůstává na pátém místě.

Branky a nahrávky: 9:44 Kozlík Marcel (Vávra Radek), 34:33 Lambert Robin (Homola Vojtěch, Besta Václav)(EN).

Střely 23:22, Vyloučení 1:4, Přesilovky 3:0, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 10.

 

Rozpis zbylých zápasů tohoto víkendu:

Neděle 17.března - zápasy 12. kola:

10:00  HBC Falcon Ostrava - HC Warrioti Havířov (hřiště Ostrava - Zábřeh)

13:00  Dukla Hrabyň - Sanitrans Opava (hřiště Ostrava - Poruba)

Neděle 17.března - 1. semifinále Ostravského Ligového Poháru

15:00 Young Blood Ostrava - Dukla Hrabyň (hřiště Ostrava - Poruba)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2012/2013

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. SANITRANS Opava 10 8 1 0 1 64:10 (54) 26
2. HC Warrioti Havířov 11 7 0 1 3 40:20 (20) 22
3. HBC Sokol Martinov 11 7 0 0 4 33:23 (10) 21
4. Dukla Hrabyň 10 5 0 2 3 32:20 (12) 17
5. HBC Falcon Ostrava 9 5 1 0 3 23:21 (2) 17
6. Young Blood Ostrava 10 2 1 1 6 20:42 (-22) 9
7. HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 10 2 1 0 7 28:32 (-4) 8
8. HC Warriors Havířov 11 0 1 1 9 15:87 (-72) 3

Veškeré statistiky a další informace naleznete na stránkách soutěže www.ahl.cz/soutez/bohbl