Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Bystřičtí Sokoli slaví 3. titul v řadě

titulní obrázek

20.3.2017 od Martin Svoboda, 753x přečteno

BHL

Vítej zlatý hattricku! Takto se po sobotním druhém finálovém utkání radovali hráči Bystřických Sokolů. Po dramatickém zápase zdolali Písečné 4:3 a slaví třetí titul v řadě. Ovšem cesta k vítězství nebyla vůbec jednoduchá. Obě finálová utkání skončila těsnou výhrou Sokolů. Do druhého utkání oba týmy vstoupily s vědomím, že to může být poslední zápas sezóny. Začátek zápasu tomu i odpovídal. Nikdo nechtěl udělat chybu, hrálo se ze zajištěných obran, a tak první třetina skončila bez branek. V druhé třetině se zvýšilo tempo hry a chvílemi aktivnější Sokoli se dostali do vedení. Krásnou střelou pod břevno se prosadil David Zítka. Ovšem Písečné se nevzdalo a po úniku vyrovnal Luboš Zbytovský. Již se zdálo, že druhá třetina skončí nerozdhodně, ale v závěru třetiny po krásné akci Romana Síse skóroval do odkryté branky Pavel Prudký a Sokoli odcházeli do šaten s vedením 2:1. Do třetí třetiny vstoupilo Písečné s velkým odhodláním. Zatlačilo Sokoly do jejich obrané třetiny. Sokoli chvílemi nevěděli, kam dříve skočit. Písečné je téměř 5 minut nepustilo z třetiny. Sokoli velkému náporu odolali a 10 minut před koncem po ojedinelé individuální akci zvýšil náskok Sokolů Martin Svoboda. Již se zdálo, že bude odpor Písečného zlomen, ale jejich odpověď přišla hned vzápětí. Po chybě obrany se prosadil Radek Sklenář a zápas dostal další náboj. Písečné bylo celou třetí třetinu lepším týmem. Sokoli se po většinou pouze bránili. Již to vypadalo, že utkání skončí 3:2. Minutu před koncem po netaktické a neštěstné střele domácích Sokolů se k puku dostal Venca Kopecký a vyrovnal na 3:3. Stadion vybuchl nadšením.. To ovšem nebylo všechno. Zdrcení Sokoli se postavili na vhazování a po rychlé akci všechny přítomné zchladil Martin Horák, který po nádherné přihrávce Romana Síse rozhodl o tom, že titul zůstane v Bystřici. Písečné již nenašlo odopověď a bujaré oslavy Sokolů mohly začít.

Současně se hrála i baráž. Zde si postup do extraligy vybojoval tým z Lísku a extraligu pro další sezónu zachránil HC Tišnov. První ligu bude i příští rok hrát Bukov a z extraligy padají Panteři ze Štěpánova.

Závěrem bych chtěl pogratulovat vítězům a poděkovat všem hráčům, rozhodčím, funkcionářům a všem, kteří se podíleli na organizaci a průběhu 3. ročníku BHL. Příští rok opět na značkách!

Sportu zdar!

Konečné pořadí 3. ročníku Bystřické hokejové ligy

Extraliga

  1. HC Bystřičtí Sokoli
  2. Písečné
  3. Strachujov
  4. AHK Zelenáči
  5. HC Sršni
  6. HC Vítochov
  7. HC Tišnov
  8. HC Panthers Štěpánov (sestup do 1. ligy)

1. liga

  1. HC Lísek (postup do 1. ligy)
  2. Bukov
  3. HC Hluší psi Rožná
  4. HC Zubří
  5. HC KHB
  6. Nyklovice
  7. HC Opajda