Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Výběr z návrhu pravidel BHHL pro sezónu 2008/09

titulní obrázek

31.1.2008 od Zdenka Kölblová, 50x přečteno

Byl zveřejněn první návrh pravidel ligy BHHL pro příští sezónu. Z návrhu vybírám tři body, se kterými vás chci seznámit. Je to startovné, tvoření soupisky a omezení účasti registrovaným hokejistům.

Dostala jsem návrh pravidel BHHL na příští sezónu. Nebudu to tady celé komentovat, zmíním se jen o třech bodech, které jsou zatím pro nás důležité (zbytek se týká rozlosování, způsobu vedení zápisů, trestů a pod, to vše bude zveřejněno včas).

 
Startovné - podle tohoto předběžného návrhu je startovné na tým na sezónu 2008/09 vypočítáno na 1 500 (administrativní poplatek) + 35 000 (ledy, rozhodčí, časomíra atd.) při účasti osmi týmů v lize a hracím systému dvě kola každý s každým plus play off - tedy stejné podmínky jako letos. Cena se zvedla kvůli tomu, že se budou objednávat ledy na 1,5 h a ne na 1,25 h jako tomu bylo letos, protože se některá utkání nestihla dohrát. Za předpokladu, že se bude liga rozšiřovat (doufáme, že ano), přibude více týmů, zvolí se pravděpodobně jiný hrací systém (týmy budou rozděleny do dvou skupin např.), přibude navíc jeden hrací den atd, nelze tedy odhadnout směr, kterým se konečná částka startovného posune, ale dolů to myslím nebude. Tak to jen tak pro představu.

 
Soupiska – na soupisce může být napsáno 22 hráčů plus 3 brankáři. Soupiska musí být uzavřena do konce července a sestavu nelze již během soutěže doplňovat (jsou povoleny max. přestupy mezi týmy ligy). Takže tak to je, všichni se musí zodpovědně rozhodnout včas. Myslím si, že mezi 22 míst se dostane každý z vás hráčů, který bude o účast v lize stát a splní podmínky povolující účast bývalým hokejistům (viz níže). Navíc si myslím, že do sestavy se dostanou i hráči, kteří s námi zatím nehrají (nebo příležitostně chodí hrát) a kteří mě občas oslovují s tím, že hledají místo v týmu do ligy na příští rok. Nikomu z cizinců zatím nic neslibuji, vždy odpovídám, že přednost dostanou hráči CSKA a pokud nezaplníme stav, ozveme se. Tak, abyste věděli, jak to je :)

Podmínky pro start jednotlivce v lize BHHL (platí až od příští sezóny, letos žádná omezení nebyla) - soutěže BHHL se mohou zúčastnit pouze hobby hráči a amatérští hráči v ledním hokeji, kteří nejsou registrovaní (dle ČSLH). Byl-li hráč registrován v soutěžích extraligy, 1. ligy , 2. ligy, a KP1 musí uplynout od ukončení jeho aktivní činnosti minimálně 10 let (tzn. v roce 1998) nebo musí dovršit věku 40ti let. Pokud hráč hrál pouze do juniorského věku (dorost, junioři) v soutěžích KP1, 1.liga a extraliga - musí být starší 25ti let.
To je přesný přepis odstavce 21 pravidel BHHL pro příští sezónu. Nemohu říct, že jsem něco podobného nečekala. Hovořilo se o tom již delší dobu. Podotýkám, že to je pouze návrh pravidel a nemusí schválením projít. Netroufnu si odhadnout, jak se k tomu výbor ligy postaví. Je jisté, že několik týmů tato omezení poznamenají citelněji, než se jim bude líbit. Takže uvidíme.

 

P.S.: uvědomte si, prosím, všichni, ještě jednu skutečnost - naše účast v lize stále ještě není jistá. Máme ji pouze přislíbenou, sice hodně závazně, ale pokud se nakonec výbor rozhodne ligu nerozšiřovat, což se může stát, nic proti tomu nenaděláme. Každopádně snažit se budu dál a doufám, že vy se mnou (kde mám ta loga, ztratili jste moji mailovou adresu? :))