Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Toyota smetla Tučňáky

titulní obrázek

26.2.2007 od Tomáš Mišik, 32x přečteno

V sobotním šlágru druhé poloviny BALLH se utkala Toyota s Tučňáky Rosice.
Duel prvního s druhým sliboval vyrovnanou partii a vzhledem k útočné síle obou týmů se dalo předpokládat i větší množství vstřelených branek.
Úvahy o vyrovnanosti hry rozprášila Toyota během první třetiny, kdy nasázením 6 gólů defacto rozhodla zápas. Po prvním rychlém gólu ještě stačili Tučňáci odpovědět v 3. minutě, kdy tak tak zpracoval kotouč Hort a přihrávkou našel před brankou volného Poláka, který si krásně povytáhl gólmana z branky, položil si jej a dokázal skvěle zvednout puk pod víko.

Toyota hnaná svým kotlem odpověděla bleskově. Jednoduchým přechodem modré čáry se usadila v útočném pásmu a ihned střílela na branku. První střelu od modré ještě Kadaňka vyrazil, dorážku z lepší pozice dokázal ještě vyrazit také, avšak k odraženému puku se dostal na pravé straně nikým nekrytý Kubík, pro kterého zcela odkrytou branku nebyl žádný problém trefit.

Toyota byla při chuti, dobře bruslila a rozdílem třídy přehrávala Rosice. Uběhly tři minuty a ke skákajícímu puku před brankářem se dostal Semrád a zvýšil skóre na 3:1. Během následujících 40 vteřin si Toyota vypracovala další dvě gólové šance, nicméně opět se dočkala „až“ v 9. minutě, kdy z prostoru mezi kruhy opět nikým neatakovaný Prokeš přesnou střelou pod vyrážečku zvýšil už na 4:1.

Tučňáci do této doby nic neukázali a když pomineme po 4. gólu patrné znechucení na brankáři Kadaňkovi a v 9. minutě i bojovnější náladu Lajkéba tak to bylo vše s čím vyrukovali. Na 5:1 tak o dvě a půl minuty později zvyšoval dorážkou Trešl, po střele opět trestuhodně nekrytého Veselého z prostoru mezi kruhy.

Po první třetině svítilo na ukazateli skóre 6:1 zcela po právu. Nejnebezpečnější hráč Toyoty Veselý se několikrát díky své rychlosti dostal až před brankáře Tučňáků a když už byl natolik tísněn, že nemohl zakončit, navázal na sebe obránce i brankáře a dokázal pukem přesně najít z pravé strany najíždějícího volného Tomáše Brabce, který naservírovaný puk před prázdnou branku nemohl minout.

Druhá třetina se již hrála v o dost pomalejším tempu, Tučnáci byli nebezpeční především tehdy, když Toyota polevila, ale většinu času se brankář Toyoty nudil a kromě pár lehčích zákroků nemusel řešit žádné složité situace.

Do poslední třetiny nastupovali hráči za stavu 8:3. V ochozech nechyběli kromě fanoušků Toyoty a jejich vlajek ani krásné fanynky Tučňáků. Diváci začínali skandovat desítku a i když Rosice dokázali několikrát snížit bylo jasné, že tento zápas má již vítěze určeného. Dvě za sebou nebezpečné situace sám na brankáře, pokaždé Lacko zlikvidoval a naopak z rychlého protiútoku Toyota zvýšila své vedení.

Nejhezčím gólem zápasu se blýskl Lajkéb, který zapomenutý u modrého čáry jel sám na brankáře, podíval se, počkal si a krásným blafákem okolo pravé tyče snížil stav na 9:4. Na 9:5 se ještě povedlo snížit Polákovi, který laciným gólem z téměř nemožného úhlu prostřelil Lacka. Diváci chtěli desítku a tak se taky stalo. Po zbytečném vyloučení Lajkéba, který si nakonec vykoledoval ještě osobní trest bleskově využila Toyota přesilovku, kdy přihrávku z pravé strany před bránu skvěle zužitkoval střelou z první nikým nekrytý Semrád.