Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

C&K Toyota vítězem Prezidentského poháru 2018/19

titulní obrázek

12.3.2019 od Zdenka Kölblová, 293x přečteno

všichni favorité v posledním kole potvrdili

Během uplynulého víkendu byla v plánu poslední tři utkání základní části letošního ročníku BALLH, rozdělovaly se poslední body. Ačkoliv všechny zápasy měly svého papírového favorita, stát se mohlo cokoliv a a tabulka zůstávala až do konce otevřená. Překvapení se ale nekonalo.

V sobotu se proti sobě postavily týmy AC Autosklo a Ivančice. Utkání bylo svižné a hezké na pohled, první dvě třetiny poměrně vyrovnané. I ve třetí se Ivančičtí snažili, ale Lukáš Čábelka už několikrát letos dokázal, že patří k nejlepším brankářům soutěže. Za všechny pěkné hokejové momenty zmiňme první gól Ivančič za situace 4 na 4, kdy se bezprostředně po vyhraném vhazování před soupeřovou brankou ukázkově trefil z první Zdeněk Sklenář, nebo luxusní šibenici Tomáše Meixnera, kterou zapsal čtvrtý gól pro svůj tým.
Bláhovka zápas vyhrála se skóre 7:4 a na pár hodin se dostala do čela tabulky. Pokud by oba nedělní favorité prohráli, tak by tam i zůstala, ale tahle možnost byla velmi nepravděpodobná.
Dlužno říct, že Ivančicím chyběli dva klíčoví hráči kvůli zranění, se kterým se budou dlouhodobě léčit, takže ani v play off to nováček letošní sezóny nebude mít jednoduché. Přesto věříme, že se od nich ještě dočkáme statečného boje.

V neděli jsme začínali s JB Stavební a Dražovicemi. Opět se zmíním o tom, že JBS umí občas příjemně překvapit, ale tentokrát se nic takového nestalo. Nastoupili pouze v osmi hráčích a navíc se Dalibor Kantor ve třetí minutě zranil po střetu s Vratislavem Čablou u mantinelu a utkání pro něj skončilo. V takovém oslabení proti tak silnému soupeři neměli šanci.
Přes všechnu nálož, kterou od soupeřů dostali, se hráčí JBS snažili až do konce a Michal Miloš předvedl pár hezkých zákroků, hlavně v poslední třetině. Dražovičtí zvítězili vysoko 16:2 a bylo zaznamenáno hned několik hattricků (a víc) – Michal Zezula, Michal Plzák, Ivo Dumišinec a Lukáš Skácel. Autorem obou branek JBS je Jiří Trněný.
Dražovičtí, kteří si zápas až na jednoho člena viditelně užívali, se vítězstvím dostali do čela tabulky a čekalo se na výsledek následujícího zápasu.
S JB Stavební se pro letošní sezónu loučíme a děkujeme za účast.

Poslední zápas letošní základní části nás čekalo veteránské derby mezi Toyotou a Crocodiles. Toyota potřebovala tři body k celkovému prvnímu místu a Krokodýli zase k tomu, aby se z místa předposledního posunuli výše a získali výhodnějšího soupeře pro play off. Očekával se zajímavý zápas a očekávání byla naplněna. Viděli jsme bezpochyby nejhezčí utkání víkendu, hrálo se v tempu a hodně kombinačně, excelentní výkony předvedli oba brankáři – Vladimír Schreiner a Michael Gulda.
Toyoťáků se sešlo do pole 13 a Krokodýlů 9. Jim chyběla zraněná hvězda Petr Tošnar, kterého neúčast v posledních dvou kolech stála vítězství v tabulce kanadského bodování. O jeden bod ho právě v tomto uktání předběhl Martin Moudrý.
Zápas skončil s výsledkem 7:3 a hráči Toyoty díky tomu pozvednou v blízké době nad hlavu Prezidentský pohár. Jistě ho oslaví se svými fanoušky, kterých přišlo tentokrát povzbuzovat více než obvykle. Vytvořili utkání parádní atmosféru, za což srdečně děkujeme.

V BALLH příštím víkendem startuje play off, dvojice pro předkola jsou AC Autosklo proti Crocodiles a Židenice proti Ivančicím. Těšíme se na krásná fair play utkání a všem účastníkům přejeme hodně štěstí.
 


hráči Toyoty při děkovačce po nedělním zápase s Crocodiles