Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Krokodýli na hokejovém tahu

titulní obrázek

8.5.2008 od Libor Grabec, 66x přečteno

HC Crocodiles se o víkendu 25.-27.4. zúčastnili turnaje o amatérského mistra ČR v ledním hokeji v Nymburce. Mezi dvanácti dalšími týmy obsadili nakonec páté místo.

Krokodýli pojali výpravu do Nymburka opravdu velkolepě a připravovali se na ni několik týdnů. Hokejisty doprovázel kustod a trenér, přijeli všichni v jednotném oblečení a speciálním autobusem, představili se v nových výstavních dresech a právem budili pozdvižení všude, kde se ukázali – hokejovým stadionem počínaje a poděbradskou diskotékou konče J

 

 

Sehráli na turnaji celkem šest zápasů.  

Prvním soupeřem ve skupině byl místní tým Baroni (celkový vítěz turnaje). V tomto utkání nebylo o co hrát, Crocodiles se „nedostali za modrou“  a výsledek 3:2 pro Barony je příjemným překvapením (na turnaji se představily celkem dva týmy, které patří do trochu jiné soutěže a proti kterým nemělo ani cenu nastupovat na led, způsobilo to dokonce předčasný odjezd některých účastníků).

Druhým týmem ve skupině A bylo Torpédo Praha. Tady se brňáci ukázali v lepším světle a překonali soupeře snadno s výsledkem 5:2 (Torpédo skončilo na tomto turnaji na posledním místě). Ze skupiny postupovali Crocodiles z druhého místa a čekalo je předkolo čtvrtfinále s týmem Křečhorské Vosy. Toto utkání bylo vyrovnané, soupeři přibližně rovnocenní. V pěkném zápase Krokodýli vyhráli 4:3 a šli dál. Narazili na tým Total. To byl druhý z účastníků, kteří výkonností značně převyšovali úroveň ostatních a opět utkání probíhalo jednoznačně. Výsledek 4:1 je na hokejovou úroveň soupeře důstojný.

Pokračovalo se ve skupině o 5.-8. místo, Krokodýli nejprve porazili Veleň 3:0 a pak se utkali v souboji s Kobrou. Byla to těžká bitva, soupeř byl velmi dobrý. Tým výborně podržel gólman Michal Gulda a HC Crocodiles vybojovali celkové 5. místo.

Výlet se celkově vydařil. Hokejově i společensky. Návštěva diskotéky sice k programu výpravy původně nepařila, ale Krokodýly nezastavilo ani to, že v Nymburce diskotéky nemají. V Poděbradech už ano. A Krokodýli přeci měli svůj autobus J Na tenhle zážitek nezapomenou ani hráči (co si tedy byli schopni pamatovat) ani domorodci. A obsluha místní benzínové stanice měla opravdu štěstí, že přežila útok hladových krokodýlů v pět hodin ráno po cestě zpátky na stadion.

Páté místo je velký úspěch, šťastný návrat domů v pořádku ještě větší. Turnaj byl pěknou tečkou za letošní ligovou sezónou. A protože se Krokodýlům v Nymburce moc líbilo, tak tomu asi bude tak i příští rok J