Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Luleč se nevzdala

titulní obrázek

13.10.2009 od Libor Grabec, 103x přečteno

C&K Toyota Brno – HC Luleč v dramatickém zápase 8:4

Tento víkend se v sobotním večerním utkání potkala minule vítězná Toyota s jen těsně (na nájezdy) poraženou Lulčí a těšili jsme se na hokejově zajímavé utkání. To však nabralo nečekaný obrat hned na samém začátku.

Oba týmy vletěly do duelu dravě a první góly na sebe nenechaly čekat skoro ani na první střídání. Na začátku třetí minuty se Luleč dostala do vedení gólem Davida Pitáka a hned o minutu později obránce Toyoty René Jašek vyrovnával.
A potom došlo k nešťastné události, která poznamenala celý další průběh utkání. Při jednom za svých obětavých zákroků byl zraněn gólman Lulče Vláďa Schreiner a to tak vážně, že musel z utkání odstoupit. Pravidla v tomto případě hovoří jasně, postižený tým má právo gólmana nahradit z vlastních řad. A jelikož nebyl po ruce žádný další brankář, musel se do výstroje převléct hráč z pole.

Úkolu se ujal Jiří Fischhof a po několika minutách přerušení se opět pokračovalo ve hře. Podle svých slov nebyl tento útočník v brance poprvé, ale ačkoliv se občas stane, že gólmani z řad hráčů předvedou zajímavý výkon, předpokládalo se, že to na ligovou Toyotu stačit nebude.

       

 Toyota-Jašek,Lacko,Brabec                                              Václavík Jiří

Nicméně Lulečský tým se k výzvě postavil statečně a ani na okamžik nepomyslel na porážku, která jej podle všeho čekala. První gól dostal brankář Fischhof sice takřka hned poté, co do branky nastoupil, pokořil ho přeběhlík Simon Gruber (v loňské sezóně jeden z nejlepších útočníků HC Crocodiles), ale Lulečtí hráči se drželi a v osmé minutě bylo opět vyrovnáno. Za záda brankáře Miroslava Lacka dostal puk Milan Kilián ve spolupráci s Miroslavem Šimoníkem.
Střelecká přehlídka ovšem hned v zápětí pokračovala a Toyotu dostal opět do vedení o minutu později Lukáš Ondráček. Až po té se houpačkový špíl trochu uklidnil, tedy houpačkový v tom gólovém smyslu a hrál se pěkný a rychlý hokej.
V poslední minutě první třetiny brankovou žeň uzavřel opět Milan Kilián a srovnal skóre na 3:3. A začínalo se znovu od začátku.
Další průběh utkání patřil již Toyotě, brankáře Fischhofa překonali její hráči celkem ještě pětkrát. Výsledek pak jen kosmeticky upravil dvě minuty před koncem zápasu Jiří Václavík na finálních 8:4.
Toyota využila příležitosti oslabené soupeřovy branky a odnáší si z tohoto špílu celé tři body. Fanoušci, kteří svůj tým opět přišli podpořit v hojném počtu, znovu odcházeli spokojeni stejně jako minulý týden.
Za předvedený výkon ovšem patří pochvala i týmu Lulče. I přes nepříznivý vývoj událostí se hráči dokázali se soupeřem porvat a mohou si gratulovat za takovýto výsledek.
Gólman Vladimír Schreiner strávil večer na úrazovce a poraněné rameno mu nedovolí několik týdnů nastoupit na led. Přejeme brzké uzdravení a co nejvíce síly a vůle při návratu do branky.
 
 

V dalších víkendových zápasech porazili Krokodýli Tučňáky 5:2, Koupaliště Dražovice si poradilo s nováčkem z Kohoutovic 6:4, Tišnov podlehl Sršňům 1:3 a JB Stavební nezvládla proměňovat šance v utkání s Devil Butts a prohráli 2:3.

autor:Zdenka Kölblová

Komentáře

14.10.2009, 8:11 - Tomáš Brabec

Chtěl bych poděkovat týmu Lulče za to, že zápas nevzdali a dohráli. A taky složit poklonu J.Fischhofovi za to, co v brance předvedl. Kluci super. Taky díky za hezký článek.

14.10.2009, 9:48 - Libor Grabec

Děkuji klukům z Lulče a zejména Jiřímu Fischhofovi za důstojné odehrání zbytku utkání a Vláďovi přeji brzké uzdravení.

14.10.2009, 14:58 - Jiří Sklenář

to sem nevěděl že Falcons draftovali i brankáře do BHL :)))

14.10.2009, 18:22 - frantisek kachlik

Kluci s Toyoty mohou mluvit o štěstí že Fido neměl svoji brankařskou výstroj, jinak by to neměli tak lehké. Ve Vláďových věcech si musel připadat jako kapr na suchu.