Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Tučňáci potrápili.....

titulní obrázek

7.11.2009 od Libor Grabec, 79x přečteno

Kópaliště Dražovice-HC Tučňáci Rosice 5:3.

První zápas tohoto víkendu hraný v Sobotu v 9.hodin ve Vyškově měl být podle postavení v tabulce(3. proti 11.), lehčí záležitostí pro domácí tým, ale po celou dobu utkání tomu tak nebylo.
Zápas začal ve velmi vysokém tempu k čemuž dopomohla i rychlá branka domácích, kdy v devatenácté vteřině se prosadil Vladimír Crhonek, střelou kterou trochu podcenil druhý gólman Rosic Melichar Radek. Zdálo by se že se domácí uklidní, ale nebylo tomu tak, hosté se velice dravě pustili do dobývání soupeřovy brány kde měl nečekaně mnoho práce gólman Libor Peč, a tahle snaha se jim vyplatila v páté minutě krásnou střelou s mezikruží vyrovnal hostující Huták Tomáš. Následoval časový prostor kdy útok na jedné straně střídal útok na druhé straně bez gólového vyjádření. Do první přestávky ale nakonec odcházeli spokojeni domácí, když se jim podařilo v patnácté minutě využít vyloučení hostujícího hráče, střelecky se prosadil Formánek Zdeněk.
Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu, velice rychlí hokej přinesl pro hosty brzké vyrovnání kdy v sedmnácté minutě se prosadil hostující kapitán Lajkéb Ivo. Zdálo by se že se zápas trochu uklidní, ale nebylo tomu tak, další gól na sebe nenechal dlouho čekat, když v 19. min dostal domácí do vedení nechytatelnou střelou z brankoviště přímo do ,,šibenice" Prštický Petr. A aby tomu nebylo dost tak hosté stihli ještě v této minutě srovnat skóre, když se opět prosadil kapitán týmu Lajkéb Ivo. Následovala klidnější pasáž hry kdy jako by se oba tými šetřili na poslední dějství. Vše nasvědčovalo tomu že do druhé přestávky půjdou oba tými za nerozhodného stavu což změnil v poslední minutě druhé třetiny Špidlík Jan, kterému se podařilo tečovat na brankovišti střelu obránce Birdáše Štafana.
Po úpravě ledu který nesl známky teplejšího počasí se hosté opět pustili do dobývání domácí brány kde si opravdu zachytal domácí gólman Peč Libor, kterému se podařilo všechny akce hostů v poslední třetině zneškodnit, za což bude určitě odměněn svými spoluhráči. O to samé se pokoušel hostující gólman Melichar Radek, kterému se to ovšem nepodařilo, byl překonán dvě minuty před koncem zápasu když se prosadil Reich Václav.
Konečný výsledek 5:3 hovoří o tom že hostující tým se předvedl ve velmi dobrém světle a domácím cestu za vítězstvím velice znepříjemnil. Celé utkání bylo odehráno ve vysokém tempu se spoustou střel a akcemi před bránou. Gólmani se určitě nenudili.
Díky Všem za příjemné sportovní dopoledne.

autor článku:František Kachlík