Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Crocodiles na turnaji v Nymburce

titulní obrázek

23.4.2010 od Libor Grabec, 110x přečteno

Na MRČRA se tým Crocodiles umístil stejně jako v soutěži BALLH na čtvrtém místě.

 

Třídenní turnaj 6.ročníku otevřeného Mistrovství ČR AMATÉRŮ v ledním hokeji 2010 se uskutečnil v Nymburce ve dnech 16.-18.4.2010 . Zástupce soutěže BALLH, tým Crocodiles, se umístil na čtvrtém(bramborovém)  místě. Turnaje se zúčastnilo dvanáct týmu z celé ČR a pro tým to bylo oproti roku 2009 pohoršení o jednu příčku.

 
Boj pro tým Crocodiles začal v pátek velmi příjemně. První vítězství přinesl zápas s Hrochy z Hradce Králové. Za stavu 2:2 hráli Crocodiles oslabení,   při kterém v pár vteřinách dvakrát po sobě skórovali, a ještě čtyřma dalšími góly upravili na konečných 8:2. Za výsledek se hráči náležitě odměnili v nočních podnicích v Poděbradech. Někteří jako Mrázek a Gajda byli druhý den rádi, že se druhé utkání hrálo až po poledni.

V sobotu před druhým zápasem ve skupině a po kvalitním obědě proběhlo fotbalové utkání mezi hráči Crocodiles.

 

Ve 14hod.tým krokodílů nastoupil proti mužstvu FACE Praha,ve kterém jim stačila remíza na jistý postup(vyhnout se předkolu čtvrtfinále) ze skupiny z první pozice. Po rychlém vedení 2:0 (obě branky vstřelil ofensivní obránce Libor Brůžek) se tým začal stahovat do ústraní. Obava o výsledek se nakonec málem naplnila,protože FACE pár minut před koncem vyrovnali. Naštěstí to hráči FACE minutu před koncem nezvládli a po zbytečném dvojnásobném vyloučení ulehčili týmu Crocodiles dohrát utkání v klidu a vybojovat potřebnou remízu k postupu z první pozice.

Ve čtvrtfinále zástupce BALLH narazil na tým Torpédo Praha (v roce 2009 bojovaly týmy vzájemně o 3.místo), který nečekaně po tragickém vystoupení ve skupině (skóre 0:15) porazil Křečhorské Vosy 5:2 a postoupil z předkola.

    

              Fous Jan                                                     Mrázek Jiří

Čtvrtfinále je jedno z nejdůležitějších utkání na tomto turnaji, protože nasměruje nedělní přístup k utkání…Hra o 5.-8. místo není moc motivující! Průběh utkání tomu plně nasvědčoval a oba týmy více bránily než útočily. Diky brankaři Michaelu Guldovi a nemohoucnosti brněnských střelců se skóre dlouhých 38minut nezměnilo. Rozhodnutí ve prospěch hráčů v černém přišlo až dvě minuty před koncem utkání,kdy René Ličartovský využil přesilovku. Pak už následovalo jen bránění šesti pražských hráčů v poli, při kterém se ještě do prázdné branky podařilo zvýšit skóre na konečných 2:0. Autor branky byl Simon Gruber, který v roce 2009/2010 hostoval v mistrovském týmu Toyoty. Vítězství a postup do semifinále nastavil pro dvě třetiny týmu program na sobotní večer… Jen kvarteto silných jedinců se znovu vydalo do nočních podniků na náměstí v Poděbradech. Zbytek týmu poseděl v restauraci na zimním stadionu a v poklidu se nalíval místním postřižinským pivem!
Návrat silného kvarteta v ranních hodinách do pokoje vzbudilo skoro každého hosta v hotelu!J

Semifinále už byl úspěch a tak trochu přání pokračovat ve čtyřletém tažení na těchto turnajích (2007-7. místo, 2008-5. místo, 2009-3.místo,2010-?). Soupeřem byl SPEI Praha, asi největší favorit turnaje, který již v první třetině jednoznačně naznačil pro jaký pohár, umístění a peněžitou odměnu si na turnaj přijel. Opět ale díky nejlepšímu brankaři soutěže BLLH to po polovině utkání bylo jen 2:0. Ve druhé polovině se víc řešilo jednotlivé vyloučeni, než aby se hrál hokej, a tak do konce utkání už žádná branka nepadla a soupeřem obhájce loňského vítězství HC Neratovic se stal tým SPEI Praha.

     

  Michael Gulda                                           Simon Gruber                            Luděk Dubšík                                    

Na krokodýli zbyl jen boj o 3.místo, kde jim byli soupeřem mladíci z  Jiřetína.

Poslední, celkově páté, utkání (nejmenší počet na turnaji) bylo už pro některé hráče utrpením (Dubšík-zlomené žebro, Fous-naražený nos a nakousnutý jazyk, Ličartovský pohmožděné zápěstí) a také již byla na hráčích Crocodilles znát víkendová únava, přesto se v průběhu utkání se na všechny šrámy a únavu zapomnělo a hráči se rvali o obhajobu loňského třetího místa. Průběh utkání byl vyrovnaný a konečně i bohatý na branky. Crocodiles vždy vedli o jednu branku až do stavu 3:2. Před koncem rychlost mladíků dělala brněnským hráčům hodně starostí, ale odvaha lehat si, jež můžeme přiblížit slovy obránce Jiřetína “JSTE BLAZNI“, když mu při přesilovce do střely lehli hned tři bránící hráči, zajistila stejný výsledek až do poslední minuty. Pouhých 40 vteřin před koncem utkání si v obraném pásmu počínal hráč Coufal nedůrazně při vyhazovaní puku za modrou čáru (před tím to bylo také pro některé hráče nemožná věc!) tak smolně, že nechal v rohu za sebou puk, kterého se zmocnil útočící protihráč a rychlým švihem z rohu ho poslal na branku, kde, byť jednoznačně nejlepší hráč krokodýlů na turnaji, brankař Gulda, bohužel nebyl připraven a nechtěně si ten „černý nesmysl“ poslal za svá záda. Zbytek utkání už se dohrávalo jen za brankou, a mezitím kapitáni přemýšleli koho pošlou na samostatné nájezdy. Martin Grabec nominoval Libora Brůžka a dva bývalé vynikající brankaře Rendu Ličartovského a Jana Gajdu.Ani jednomu se ale nepovedlo překonat jiřetinského brankáře, na rozdíl od posledního exekutora samostatných nájezdů, který krásnou kličkou překonal Michaela Guldu, a tak pro KROKODÝLI zbylo stejně jako v soutěži BALLH čtvrté místo. V roce 2011 to snad bude v obou směrech výrazně lepší!!!!

zleva horní řada:trenér Gruber st,kustod Zezula, kamera Brůžek F.,Gruber S,Ličartovský,Coufal,Mrázek,Brůžek L.,Gajda,Procházka,Jašek-zleva spodní řada:Grabec L.,Grabec M.,Dubšík,Gulda,Fous.

Aktuální výsledky turnaje na: