Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Vyrovnané a dramatické zápasy druhého kola vyhouply do čela soutěže opavský Sanitrans

titulní obrázek

19.10.2011 od Jaroslav Pikula, 101x přečteno

(Uvnitř článku video) Nedělní druhé kolo BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy přineslo tři vyrovnané a dramatické souboje. V úvodním ranním zápase dokázal HBC Martinov porazit Old Boys Ostrava 4:2. Ve druhém zápase pak HC Warriors Havířov dokázal smazat tříbrankové vedení porubských Tygrů a zvítězit 5:4. Závěrečný duel proti sobě svedl v přímém souboji o první místo opavský Sanitrans a havířovské Warrioty. V nejkvalitnějším zápase kola se nakonec z výhry 3:2 po nájezdech a z posunu na vedoucí příčku ligy radovala Opava.

Neděle 16. října 2011 – 2. kolo

HBC Martinov – Old Boys Ostrava 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Old Boys nastoupili v neděli ráno ke svému prvnímu utkání v soutěži proti Martinovu, který v úvodním kole utrpěl vysokou porážku s Opavou. Martinovu se dnes ale mimořádně povedl vstup do utkání, když hned v páté minutě dokázal využít nedorozumění hostujícího obránce s brankářem Jiří Navrátil – 1:0. Přesně po čtyřech minutách pak přidal druhou branku Martinova Vojtěch Homola – 2:0. Old Boys v těchto chvílích dopláceli zejména na sehranost a první zkušenosti s míčkem, opticky totiž byli lepším mužstvem. Jejich snahu o snížení martinovského vedení na konci třetiny pak zastavilo až vyloučení kapitána Jandy, který nechtěně zahrál vysokou holí do obličeje domácího hráče.

Dělená přesilovka pak znamenala zvýšení skle na 3:0 pro Martinov,  půl minuty po začátku druhé třetiny se totiž trefil po nahrávkách Homoly a Doskočila Adam Karola. Po této brance však jakoby domácí tým přestal hrát a Old Boys hned vzápětí korigovali stav na 1:3. to když se po souhře Matěje a Tomáše Vonse přesně trefil Jiří Vlodyka. Nejaktivnější hráč hostů pak byl i u další branky, která vrátila hosty definitivně zpátky do zápasu. V 19. minutě dostal nahrávku od Jandy a svým druhým gólem snížil na rozdíl jedné branky. Old Boys pak svého soupeře zatlačili a Martinov odolával pouze díky výborným zákrokům Davida Poláška.

Ovšem tak, jako se nepovedl hráčům Old Boys vstup do druhé třetiny, nepovedl se jim ani do té třetí. Po půl minutě si totiž jejich obránci vybrali slabší chvilku a Kratochvíl vrátil domácím dvojgólové vedení. Old Boys pak vrhli opět všechny síly opět do útoku, i přes množství šancí se jim už ale branku vstřelit nepodařilo. Ve svém prvním vystoupení v Ostravské lize tak Old Boys podlehli týmu Martinova, šanci na reparát budou mít již tuto neděli, kdy na domácím hřišti v Zábřehu přivítají tým HC Warriors Havířov.

Branky a nahrávky: 5:51 Navrátil (Besta), 9:51 Homola (Karola), 12:35 Karola (Doskočil, Homola)(PP), 24:47 Kratochvíl (Homola) - 13:04 Vlodyka (Vons  Tomáš, Vons Matěj),  18:53 Vlodyka  (Janda)

Střely 20:26, Vyloučení 1:2, navíc Janda (OBO) 10 minutový osobní trest, Přesilovky 1:0, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 30, Rozhodčí Pikula - Solarski

Kompletní statistiky utkání naleznete zde


HC Warriors Havířov – HBC Tygr Poruba 5:4 (0:1, 3:2, 2:1)

Havířov do utkání nevstoupil vůbec dobře. Už po první třetině Warriors prohrávali 0:1 po brance Ondřeje Lalika, který využil přesilovou hru. Druhá perioda přinesla velké změny v havířovské sestavě, hra se stáhla na dvě pětky, ale i přesto domácí nehráli svoji hru. Rychlé branky Michala Astraba a Ondřeje Lalika na začátku druhé části hry nasvědčovaly tomu, že Tygr Poruba ukořistí v tomto zápase své první body. Navíc ho nad vodou držel jistými zákroky brankář Piwowarski. Havířov se ale nadechnul k velkému obratu. V 19. minutě se svojí urputností prosadil na brankovišti Tomáš Čaja, který míček doslova dotlačil za brankovou čáru – 1:3.

Ve 21. minutě se prosadil Patrik Brůna, který dostal dobrou přihrávku od Lukáše Laubera a tvrdou ranou k právě tyči zakončil – 2:3. V této úspěšné druhé třetině rozvlnil síťku Piwowarského branky Lukáš Lauber. Daniel Richtár napálil míček od modré na branku, Lukáš Lauber se prosmýknul mezi dvěma beky a dorazil míček pod vyrážečkou – 3:3.

Papírové předpoklady se musely úplně smazat, začalo se hrát odznovu, na začátku třetí třetiny ale působil Havířov lépe a to se mu vyplatilo. Ve 25. minutě se po signálu a dlouhé lobované přihrávce dostal k zakončení Kamil Přeček a přesně zakončil mezi nohy brankáře Piwowarského. Havířov vedl a Martin Ondruch držel tým skvělými zákroky, kterými přibližoval Warriors k výhře.

Ve 27. minutě se podařilo zopakovat signál po ose Richtár – Lauber – Přeček. Kamil Přeček pak už zakončoval přes ležícího brankáře do horní části branky – 5:3. Poruba se ale nechtěla vzdávat a dokázala snížit ve 30. minutě po přesilové hře, kterou využil Roman Štěrba – 5:4. Hosté se v poslední minutě pokusili o hru bez brankáře a měli k dispozici převahu 6 hráčů proti 4, protože na trestné lavici seděl Daniel Richtár. Po dramatu před brankou Havířova se podařilo zápas dotáhnout do vítězného konce a domácí tým mohl oslavit první výhru v sezóně, naopak Tygr Poruba odešel podruhé jako poražený tým a shodou okolností opět s mužstvem z Havířova.

Branky a nahrávky: 7:48 Lalik (Papež)(PP),  13:33 Astrab (Šamaj, Štěrba Roman), 13:48 Lalik (Balhárek, Štěrba Jaroslav), 29:52 Štěrba Roman (Papež)(PP) - 18:41 Čaja (Motloch), 20:43 Brůna (Lauber),  22:56 Lauber (Richtár, Přeček), 24:47 Přeček (Lauber, Richtár), 26:24 Přeček (Lauber, Richtár)

Střely 36:22, Vyloučení 4:2, Přesilovky 2:4, Využití 0:2, V oslabení 0:0, Diváků 30, Rozhodčí Pikula - Solarski

Kompletní statistiky utkání naleznete zde

 

SANITRANS Opava – HC Warrioti Havířov 3:2 ss (0:1, 1:1, 1:0)

Poslední utkání nedělního dne znamenalo také přímý souboj o první místo průběžné tabulky. A přineslo také nejkrásnější a kvalitou nejlepší utkání dosavadního průběhu ligy. První třetina nabídla vyrovnaný hokejbal, na konci třetiny se mohli radovat Warrioti, kteří šli do vedení. Vladislav Kozel se prosadil krásnou ránou po přihrávce Patrika Ševčíka – 0:1. Po první třetině tak mohl být spokojenější  Havířov a jeho početná skupina fanoušků, která dělala utkání skvělou atmosféru.

Začátek druhá části nabídl parádní nástup Havířova a druhou vstřelenou branku. David Purgat, nejlepší střelec týmu z minulé sezóny Oblastní ligy, zamířil přesně po asistenci svého bratra Marka – 0:2. Opava se ale na konci druhé třetiny zmohla na snížení, ve 22. minutě Pavel Anděl upravoval stav na 1:2. Utkání i nadále pokračovalo ve vysokém tempu a ve 30. minutě Opava dokonce vyrovnala, to Radek Vlašánek ukázal v oslabení svoji střeleckou potenci a všechny překvapil přízemní střelou – 2:2. Havířov pak mohl jít do možná rozhodujícího vedení, David Purgat běžel sám na brankáře Davida Okruhlicu, ale tuto šanci nevyužil, naopak Opava se pak dostala do tlaku a jen díky brankáři Navrátilovi svítil po závěrečné siréně na tabuli nerozhodný stav 2:2.

Zápas tedy musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich začínal Havířov, Palo Mamatej svůj nájezd proměnil. Na druhé straně opavský Matěj Okruhlica vyrovnal. Tajný trumf Warriotů Vladislav Kozel už ale úspěšný nebyl, zato Radek Vlašánek ano. V poslední sérii se prosadil havířovský Jakub Budač, a když se trefil i Jakub Anděl bylo jasné, že bod navíc poputuje do Opavy. Toto krásné utkání tak vyhrál tým Sanitrans Opava 3:2 a ujal se vedení v tabulce.

Branky a nahrávky: 21:35 Anděl Pavel (Okruhlica Matěj), 29:26 Vlašánek (Ondrejo)(SH), rozhodující nájezd Anděl Jakub - 11:00 Kozel (Ševčík), 18:25 Purgat David (Purgat Marek, Kotrla)

Střely 37:21, Vyloučení 2:2, Přesilovky 2:2, Využití 0:0, V oslabení 1:0, Diváků 25, Rozhodčí Pikula - Solarski

Kompletní statistiky utkání naleznete zde

 

Video - Nájezdy SANITRANS Opava - HC Warrioti Havířov

 

Rozpis 3.kola

Neděle 23.října:

13:00 Old Boys Ostrava - HC Warriors Havířov (hřiště Zábřeh)

13:00 Dukla Hrabyň - SANITRANS Opava (hřiště Poruba)

Neděle 30.října:

13:00 HC Warrioti Havířov - HBC Martinov (hřiště Poruba)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2011/2012

TABULKA SOUTĚŽE PO 2. KOLE


Poř. Tým Z V VP R P Skóre
Body
1. SANITRANS Opava
2 1 1 0 0 11:3 (8) 5
2. HC Warrioti Havířov 2 1 0 1 0 16:3 (13) 4
3. Dukla Hrabyň
1 1 0 0 0 11:3 (8) 3
4. HBC Martinov
2 1 0 0 1 5:10 (-5) 3
5. HC Warriors Havířov 2 1 0 0 1 8:15 (-7) 3
6. Old Boys Poruba
1 0 0 0 1 2:4 (-2) 0
7. Tygr Poruba 2 0 0 0 2 4:19 (-15) 0