Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Old Boys přišli po debaklu s Opavou o první místo, ve vedení opět Havířov

titulní obrázek

16.11.2011 od Jaroslav Pikula, 82x přečteno

Víkendový program BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy přinesl kompletní páté kolo spolu s jedním dohrávaným zápasem kola čtvrtého. V sobotu si Old Boys Ostrava poradili s oslabenou Duklou 3:2 a na den se dostali do čela soutěže. V neděli o svou pozici bleskově přišli, z dohrávaného utkání s Opavou odešli s vysokým a nečekaným debaklem 1:14. Toho využili havířovští Warrioti, kteří se díky vysoké výhře 9:0 v derby proti mladíkům z Warriors opět vyhoupli na první místo. V nedělním úvodním zápase se v dalším derby poprvé podařilo bodovat porubským Tygrům, kteří s Martinovem drželi celý zápas krok a podlehli až po samostatných nájezdech 1:2.

Sobota 12. listopadu 2011 – 5. kolo

Old Boys Ostrava – Dukla Hrabyň 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Zápas o průběžné první místo tabulky byl poznamenán menším počtem hráčů na straně Dukly, kteří z různých důvodů nemohli nastoupit v optimální sestavě. Na průběhu zápasu se to ale v konečném důsledku příliš neprojevilo a k vidění byl dramatický souboj až do konce.

Začátek vyšel lépe domácím, skóre zápasu otevřel už v 6. minutě Čogala, kterému nahrávali Jiří Wlodyka s Tomášem Vonsem - 1:0. Hned o čtyři minuty později ale bylo vyrovnáno. Martin Matocha našel Tomáše Šimka a ten dokázal překonat domácího Živčáka – 1:1.

Vyrovnaný stav pak vydržel i do konce druhé třetiny, ve které se překonávali zejména oba brankáři, jednička domácích Ondřej Živčák i náhradní brankář hostů Lukáš Zavadil drželi akcie svých týmů skvělými zákroky dlouho nad vodou. A když už se třeba zdálo, že přece jen padne ve druhé třetině branka, zastavila střelu hostů místo překonaného Živčáka levá tyčka jeho branky.

Remízový stav tak zlomil až na začátku třetí třetiny opět Šimko, který zúročil nahrávky Bystroně a Tomeše ve vedoucí gól Dukly – 1:2. Dukla pak i v osmi hráčích předváděla, proč zatím jako jediná neztratila ani bod a domácím zle zatápěla. Zlom přišel až při vyloučení hostujícího Matochy za nechtěnou vysokou hůl při jednom ze soubojů, domácí totiž přesilovou hru sehráli velmi dobře a v čase 29:49, jedenáct vteřin před změnou stran, bylo po góle Wlodyky vyrovnáno.

Vyrovnávací branka nabudila domácí ke snaze strhnout vítězství na svou stranu ještě v normální hrací době, a to se jim nakonec i povedlo. Na konci 34. minuty totiž našel domácí David Trubka mezi kruhy opět Wlodyku a ten nezaváhal – 3:2. Dukla si pak v závěru vypracovala obrovský tlak, podpořený ještě přesilovou hrou, z množství šancí se jí už ale vyrovnat nepodařilo. Tomešova střela skončila totiž na břevně Živčákovy branky a skvěle sehranou akci pět vteřin před koncem pak nevyužil ani nejproduktivnější hráč Hrabyně v soutěži Miloš Kusýn, který ve stoprocentní šanci před prázdnou brankou pouze promáchl.

Old Boys se tak po sobotním utkání dostali na průběžné první místo v tabulce, Dukla naproti tomu poprvé v soutěži ztratila body a po víkendu klesla na celkově čtvrtou příčku, byť má ještě utkání k dobru.

Dominik Kafka (Old Boys Ostrava): „Vyrovnaný průběh zápasu jsme zlomili až ve třetí třetině, kdy jsme po inkasované brance stáhli sestavu na dvě pětky a podařilo se nám zápas otočit. Pochvalu zaslouží celé mužstvo, mladší hráči skvěle doplňovali naše tahouny a to byl základ dnešního vítězství.“

Pavel Tomeš (Dukla Hrabyň): „Do zápasu jsme šli nakonec s tím, abychom ho důstojně odehráli, protože nás na zápas z různých, převážně pracovních důvodů, bylo pouze osm do pole. Hlavně se projevila absence našeho taktického mága Tomáše Macka. Zápas jsme měli dobře rozehraný, s domácími jsme hráli vyrovnanou partii, ale právě kvůli nízkému počtu hráčů jsme nakonec neuspěli.“

Branky a nahrávky: 5:11 Čogala Marek (Wlodyka Jiří, Vons Tomáš), 29:49 Wlodyka Jiří (Stanovský Petr, Čogala Marek)(PP), 33:44 Wlodyka Jiří (Trubka David) - 9:07 Šimko Tomáš (Matocha Martin), 26:46 Šimko Tomáš (Tomeš Pavel, Bystroň Kamil)

Střely 23:33, Vyloučení 2:1, Přesilovky 1:2, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 25, Rozhodčí Pikula - Šprincl

Kompletní statistiky utkání naleznete zde

 

Neděle 13. listopadu 2011 – Dohrávka 4. kola

Old Boys Ostrava – SANITRANS Opava 1:14 (0:6, 0:5, 1:3)

Old Boys nabuzeni sobotní výhrou chtěli potvrdit své první místo v nedělním posledním letošním soutěžním utkání na domácím hřišti v Zábřehu proti Opavě. Jenže zůstalo pouze u přání a předzvěst vyrovnaného utkání o čelní příčky vzala rychle za své. Opava se totiž do svého soupeře pustila bez respektu a o osudu zápasu bylo rozhodnuto hned na začátku. Brankářská dvojka domácích Radim Klepáč totiž vyloženě neměl svůj den a první tři střely znamenaly také tři góly v jeho síti. Okruhlica, Holeš a Vlašánek tak hned zkraje zápasu de facto rozhodli o tom, že všechny tři body dnes poputují do Opavy. To potvrdil do konce první třetiny ještě svou přesilovkou trefou Kučera, ke kterému se připojili ještě Kavan a podruhé v zápase Radek Vlašánek - 0:6.

Hrozivý stav pak ve druhé třetině i nadále narůstal, domácí totiž působili odevzdaným dojmem a tak po další přesilovkové brance z hole Okruhlicy byl stav ve druhé minutě prostřední části hry 0:7. Další gól v síti domácích na sebe nenechal dlouho čekat, postaral se o něj Aleš Kavan, který zvyšoval na 0:8. V polovině utkání pak svůj hattrick završil Vlašánek a totální katastrofu pro domácí pak dokonce ve dvojnásobném oslabení završil Přemek Kučera s Danielem Holešem. Skóre po dvou třetinách tak nabylo podoby obrovského debaklu 0:11.

Ten hosté ještě navýšili na začátku třetí třetiny díky trefám Lukáše Kaly, třetí brance Matěje Okruhlicy a čtvrté Radka Vlašánka, který se díky svému sedmibodovému zápisu v tomto utkání dostal do čela produktivity soutěže i tabulky střelců. Domácím se pak přece jenom podařilo vstřelit alespoň čestný úspěch, tři minuty před koncem připravil o čisté konto Davida Okruhlicu v přesilové hře mladíček Dominik Kafka, kterému na jeho první gól v dresu Old Boys nahrávali Marek Čogala s Jiřím Wlodykou.

Domácí tak nevyužili možnost osamostatnit se na čele tabulky a utrpěli od opavského týmu těžký direkt v podobě debaklu 1:14, v tabulce pak klesli na druhé místo, naopak Sanitrans využili slabší formy domácího brankáře a s chutí si zastříleli, nejméně jeden bod do statistik si kromě gólmana Davida Okruhlicy připsali všichni hráči v jejich dresu. Vysokou výhrou se také posunuli na třetí místo s jednobodovou ztrátou na první tým.

Branky a nahrávky: 33:06 Kafka Dominik (Wlodyka Jiří, Čogala Marek) - 0:56 Okruhlica Matěj (Kavan Aleš), 1:25 Holeš Daniel (Vlašánek Radek), 2:15 Vlašánek Radek (Okruhlica Matěj, Říha Jan), 7:23 Kučera Přemek (Kavan Aleš)(PP), 9:58 Kavan Aleš, 11:33 Vlašánek Radek, 13:37 Okruhlica Matěj (Kavan Aleš, Steinwirth Libor)(PP), 16:44 Kavan Aleš (Okruhlica Matěj), 18:29 Vlašánek Radek, 20:08 Kučera Přemek (Vlašánek Radek, Steinwirth Libor)(SH), 21:04 Holeš Daniel (SH), 24:06 Kala Lukáš (Vlašánek Radek, Holeš Daniel), 27:36 Okruhlica Matěj (Steinwirth Libor, Ondrejo Dušan)(PP), 28:57 Vlašánek Radek (Steinwirth Libor, Kala Lukáš)

Střely 20:30, Vyloučení 5:3, Přesilovky 3:5, Využití 1:3, V oslabení 0:2, Diváků 20, Rozhodčí Šprincl

Kompletní statistiky utkání naleznete zde

 

Neděle 13. listopadu 2011 – 5. kolo

HBC Tygr Poruba – HBC Martinov 1:2 ss (0:1, 1:0, 0:0)

Úvod nedělního programu na hřišti v Porubě obstaralo první derby mezi Tygry a Martinovem. Oba týmy spolu trénují a hrávají přátelské zápasy, o náboj tedy mělo být postaráno. Tygrům se však zatím vstup do soutěže moc nepodařil a podobně se jim nepodařil ani začátek tohoto utkání.  Domácí brankář Petr Piwowarski si ještě ani pořádně nesáhl na míček a už bylo 0:1. Ve čyřiadvacáté vteřině zápasu se totiž dokázal díky dobrému napadání prosadit martinovský Tomáš Musálek. Tygři byli touto brankou velmi zaskočeni, což se projevovalo i v dalším průběhu první třetiny, kdy se tlaku hostujícího Martinova dokázali ubránit jen za cenu faulů a perfektních zákroků gólmana Piwowarského. Nevyužité šance Martinova z úvodní třetiny pak mohly hosty mrzet dvojnásob na začátku druhé části hry. David Polášek totiž nedokázal udržet nahození stále se bránících Tygrů a Robert Baron tak mohl pohodlně skórovat do prázdné branky – 1:1.

Od tohoto okamžiku se vývoj zápasu úplně otočil a byli to právě Tygři, kteří začali diktovat tempo utkání. Polášek ale hned několikrát dokázal odčinit svou předchozí chybu a hlavně jeho zásluhou byl stav stále vyrovnaný. Velké šance si domácí vytvořili zejména během přesilovky po nechtěném faulu hostujícího Doskočila u mantinelu, který kromě zjitření emocí znamenal i osobní trest pro martinovského Daniela Dlouhého. Na stavu 1:1 se však ve druhé třetině už nic nezměnilo.

Poslední část hry pak přinesla množství šancí na obou stranách, a také množství nádherných zákroků obou brankářů Piwowarského s Poláškem, kteří už nepropustili za svá záda ani jeden míček. Obrovskou šanci rozhodnout zápas pak měli deset vteřin před koncem Tygři, ale v nájezdu dva na nikoho dokázali místo vstřelení gólu přestřelit poloprázdnou branku.

Utkání tak dospělo až k samostatným nájezdům, ve kterých se opět činili oba brankáři. V prvních třech sériích si na hostujícího Poláška nepřišli Šamaj, Roman Štěrba ani Balhárek, podobně úspěšně se vedlo i Piwowarskému v domácí brance, na kterého nevyzrál ani jeden z trojice Karola, Dlouhý, Besta.  Nájezdová náhlá smrt pak nepřinesla rozřešení zápasu ani ve čtvrté sérii, za domácí neuspěl Ondřej Lalík, za hosty Tomáš Kratochvíl. V páté sérii pak nejdříve neproměnil porubský Martin Kuřík, a tak se jediným úspěšným střelcem nakonec stal Petr Vávra, který Martinovu po pěkném blafáku zajistil bod navíc. Martinov se tak po dvojbodovém zisku dotáhl na čtvrtou Duklu a je v bezprostředním kontaktu s čelem soutěže. Pro Tygry naopak prohra po nájezdech znamená zisk prvního bodu v soutěži a stažení náskoku havířovských Warriors na posledním postupovém místě do vyřazovacích bojů na dva body.

Branky a nahrávky: 15:01 Baron Robert (Štěrba Roman) - 0:24 Musálek Tomáš, rozhodující nájezd Vávra Petr

Střely 19:33, Vyloučení 4:3, navíc Dlouhý (MAR) 10 minutový osobní trest, Přesilovky 3:4, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 35, Rozhodčí Pikula – Solarski

Kompletní statistiky utkání naleznete zde

 

HC Warriors Havířov – HC Warrioti Havířov 0:9 (0:3, 0:1, 0:5)

Zápas dvou havířovských týmů na hřišti v Ostravě – Porubě, zní to paradoxně, ale havířovské derby se muselo odehrát na cizím hřišti v areálu Sokolu Poruby. Před utkáním bylo jasné, že bude Havířov protestovat proti radnici, která není schopná a ochotna podílet se na postavení hřiště. Havířov si při utkání přelepil logo města a na zeď za svou branku vyvěsil velký transparent: „Dva týmy, žádné hřiště – Kdo za to může?“ Ze strany havířovských hráčů je snaha s touto situací něco udělat a nebyla lepší možnost než v tomto derby dvou Havířovů na problém poukázat. Radnice nemůže údajně nalézt finance na tento projekt a Havířov nemá hřiště také údajně kvůli tomu, že nedisponuje dostatečně velkou členskou základnu, proti tomuto argumentu však hovoří jasně to, že má dva týmy.

Do samotného utkání vstoupili skvěle Warrioti a již v 11. sekundě zápasu se mohli radovat z vedení, to když míček z nepřehledné situace svou dorážkou dostal za záda brankáře Ondrucha Jan Kotrla- 0:1. Druhá branka na sebe nenechala moc dlouho čekat, Stanislav Švec se provinil v čase 1:45 vysokou holí a Warrioti měli k dispozici přesilovou hru, tu bleskově starší z týmů Havířova využil, po 12 vteřinách se radoval Jakub Budač- 0:2.

První třetina nabídla mnoho šancí ze strany Warriotů a jen ojedinělé pokusy mladších Warriors. Tlak, který si Warrioti vytvářeli, vyústil v této periodě ještě v jednu branku. V 10. minutě se trefil v derby poprvé David Purgata dostál tak své pověsti kvalitního střelce – 0:3. Druhá třetina už nabídla vyrovnanější podívanou a hromadu šancí, jak na jedné straně, tak na druhé. Warriors si dokonce vytvořili v přesilovce solidní tlak, ale nedokázali z něho vsítit branku.

Jediná branka, která definitivně dostala Warriors do kolen, vznikla z nenápadné pozice po buly. Ve 24. minutě vybojoval míček Martin Harazim, který využil zaváhání kapitána Nudery a zavěsil do horní části branky střelou zápěstím – 0:4.

Ve třetí třetině se pak Warriors ještě dostali k několika slibným pozicím, ale žádná brankou neskončila. To postavení Warriotů bylo dominantní, běžela 27. minuta a David Purgat zvyšoval svým druhým gólem na 0:5, o dvě minuty později se mohl podruhé v utkánízaradovat i Jakub Budač – 0:6. Ve 28. minutě dostál pověsti střelce i bratrDavida Purgata Marek, když zvýšil na 0:7.Marek Purgat se pak opět prosadil i ve 33. minutěa podruhé propálil brankáře Ondrucha – 0:8. Poslední hřebíček do pomyslné rakve Warriors přidal Jakub Budač, který si v ponechané výhodě dokázal s míčkem poradit a v tomto klání si zapsal hattrick. Konečný stav utkání byl tedy 9:0 pro starší Warrioty, kteří se touto výhrou vrátili na první příčku tabulky s devíti body s výrazně lepším skóre a se zápasem k dobru před druhými Old Boys Ostrava. Warriors pak zůstávají se třemi body na šesté pozici, která jim prozatím zajišťuje postup do play-off.

Branky a nahrávky: 0:11 Kotrla Jan (Harazim Martin), 1:57 Budáč Jakub (Tichý Jan, Purgat Marek)(PP), 10:00 Purgat David (Horvát Martin), 23:35 Harazim Martin, 26:07 Purgat David (Harazim Martin, Budáč Jakub), 26:36 Budáč Jakub, 27:52 Purgat Marek (Budáč Jakub, Tichý Jan), 32:21 Purgat Marek (Tichý Jan), 33:02 Budáč Jakub (Kotrla Jan, Purgat David)(PP)  

Střely 18:42, Vyloučení 3:1, Přesilovky 1:3, Využití 0:2, V oslabení 0:0, Diváků 40, Rozhodčí Pikula - Solarski

Kompletní statistiky utkání naleznete zde


Rozpis 6.kola

Čtvrtek17.listopadu:

16:30  HC Warrioti Havířov - Dukla Hrabyň (hřiště Poruba)

Neděle 20.listopadu:

11:00  SANITRANS Opava - HBC Tygr Poruba (hřiště Poruba)

13:00  HBC Martinov - HC Warriors Havířov (hřiště Poruba)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2011/2012

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE PO 5. KOLE

základní část
pořadí team záp výh prodl rem pro bilance body
1. HC Warrioti Havířov 4 2 1 1 0 29:6 (23) 9
2. Old Boys Ostrava 5 3 0 0 2 16:23 (-7) 9
3. SANITRANS Opava 4 2 1 0 1 28:8 (20) 8
4. Dukla Hrabyň 3 2 0 0 1 17:9 (8) 6
5. HBC Martinov 4 1 1 1 1 10:15 (-5) 6
6. HC Warriors Havířov 4 1 0 0 3 9:30 (-21) 3
7. Tygr Poruba 4 0 0 1 3 7:25 (-18)

1