Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Opava zvládla i druhou finálovou bitvu a vede už dva nula

titulní obrázek

14.6.2012 od Jaroslav Pikula, 61x přečteno

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga měla v neděli na programu druhý finálový zápas série HC Warrioti Havířov a Sanitrans Opava. Podobně jako v prvním finálovém zápase se i v tomto odehrávala bitva o to, kdo první vstřelí branku a využije některou z chyb soupeře. I přes několik stoprocentních šancí zůstával stav zápasu opět jako v sobotu dlouho 0:0, až nakonec blížící se prodloužení odmítl tři minuty před koncem opavský David Raab, který zachytil nepřesnou rozehrávku Havířova a propálil vše, co mu stálo v cestě. Po následné brance rekonvalescenta Vlašánka nakonec Opava zvítězila 2:0 a stejným skóre vede i v celé finálové sérii.

Neděle 3.6.2012 – 2. zápas

HC Warrioti Havířov – SANITRANS Opava 0:2 (0:0,0:0,0:2)

Tak jako v sobotu se i druhý zápas hrál od začátku velmi opatrně a v první třetině si ani jedno mužstvo nějakou větší šanci ke skórování nevytvořilo. Od druhé třetiny se díky několika přesilovým hrám na obou stranách obrázek hry přeci jen změnil a oba týmy měly několik dobrých příležitostí na otevření skóre. Proti byli ale oba brankáři, havířovský Navrátil i opavský David Okruhlica drželi výbornými zákroky šance obou týmů na vítězství na stejné metě.

Zápas přesně kopíroval předchozí duel i ve třetím dějství. Když už se zdálo, že i druhé finále půjde po bezbrankovém průběhu do prodloužení, zachytil opavský David Raab rozehrávku pod tlakem hrající havířovské obrany a přesnou střelou nedal Navrátilovi šanci – 0:1. Havířov se pak i po vybrání oddechového času snažil utkání ještě srovnat, definitivní podobu skóre ale dal navrátilec do sestavy Radek Vlašánek, který po přiťuknutí od Šindláře využil zaváhání havířovského brankáře, a jeho střela od modré čáry po rozezvučení všech tyčí nakonec zapadla do brány – 0:2. Opava tak i ve druhém defenzivně laděném utkání dokázala nakonec zvítězit a po prvním finálovém víkendu se ujala vedení 2:0 na zápasy. K zisku titulu jí tak chybí udělat poslední krok.

To v havířovském týmu se ve finále projevuje hlavně absence střelců Davida Purgata a Tomáše Kudělky, protože zbytek kádru zatím nedokázal najít účinný recept na opavskou obranu v čele s dvěma vyrovnanými brankáři Schreierem a Okruhlicou. Havířovské střelecké trápení se protáhlo už na osmdesát minut a šestnáct vteřin, když posledním střelcem byl v závěru semifinálové série proti Martinovu Ševčík.

Branky a nahrávky: 32:54 Raab David, 34:56 Vlašánek Radek (Šindlář Marek)

Střely 29:26, Vyloučení 2:2, Přesilovky 2:2, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 30, Rozhodčí Pikula – Šprincl, Stav série 0:2 (0:1pp, 0:2).

Sestavy:

HC Warrioti Havířov: Navrátil – Ševčík, Tichý, Budáč, Hájek, Kraina, Harazim, Purgat Marek, Horvát, Kotrla, Komínek, Klečatský.

SANITRANS Opava:Okruhlica David – Raab, Ondrejo, Šindlář, Kučera, Okruhlica Matěj, Kavan, Kala, Holeš, Bechný, Steinwirth, Vlašánek.

 

Program dalších zápasů:

Sobota 9.6.2012 – 10:00 – utkání o 3. místo – Dukla Hrabyň – HBC Martinov (hřiště Poruba)

Neděle 10.6.2012 – 17:00 – 3. zápas – SANITRANS Opava – HC Warrioti Havířov (hřiště Poruba)

Sobota 16.6.2012 – 17:00 – případný 4. zápas – SANITRANS Opava – HC Warrioti Havířov (hřiště Poruba)

Neděle 17.6.2012 – 17:00 – případný 5. zápas – HC Warrioti Havířov  – SANITRANS Opava (hřiště Poruba)

 

Finálová série se hraje na tři vítězná utkání, série o bronzové medaile na jeden vítězný zápas.