Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Polička

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

HC C&K Toyota

titulní obrázek

7.11.2012 od Zdenka Kölblová, 325x přečteno

nejúspěšnější tým v historii BALLH

Toyota v sezóně 2009/10


První medailonek našeho seriálu o týmech BALLH a jejich sponzorech věnujeme HC C&K Toyota.


Tým hraje ligu od jejího prvního ročníku. Zpočátku nesl jméno JANTAR Lakovna. Postupně došlo k obměně hráčů, příchodu sponzora a změně jména na současné HC C&K Toyota.
Tým je velmi úspěšný, 6x drží titul mistra BALLH, 1x skončil na druhém místě a 2x na třetím místě. Pro soupeře rozhodně velká výzva k překonání.

Poznávacím znakem týmu kromě úspěchů je sehraný a stmelený kolektiv. Toyota nastupuje v témeř stejné sestavě sezónu po sezóně, hráči se střídají vesměs až když odejdou do hokejového důchodu.
Mezi současné hvězdy týmu patří bezesporu jediný stabilní brankář Radim Protivínský a opory z pole Matrin Moudrý a Richard Zich. V minulých letech zářili v červenobílých dresech například Libor Trešl, Ruda Vala a Michal Kubík. Zváštní zmínku zaslouží Michal Veselý, který působí v Toyotě od začátku, historicky je to nejlepší hráč a je podepsán pod všemi úspěchy týmu (za celou dobu vynechal opravdu jen pár zápasů).


Ještě jednu důležitou věc nesmíme zapomenout – Toyota byla dlouhodobě jediným týmem, který má vlastní fanklub (v současnosti se již pomalu přidávají i další týmy, jako Kohoutovice, JBS, Kačeři...). Hráči si svých fanoušků velmi považují a skutečně je třeba říct, že utkání mají úplně jinou atmosféru a náboj, když jim někdo tleská.

 

Toyota centrum na ulici Maříkova

Tým dlouhodobě podporuje společnost C & K, a.s. Firma je autorizovaným prodejcem a servisem značek Toyota, Lexus, Subaru, Citroën a Hyundai (v začátcích týmu bylo zastoupení pouze značky Toyota, odtud název). Společnost letos slaví 20 let od svého založení a zaměstnává cca 60 lidí. V hokejovém týmu dnes působí již jen dva ze zaměstnanců, několik dalších však najdeme mezi fanoušky. 

C & K, a.s. se angažuje i v dalších sportech, v minulosti to byl například motorismus, v současné době akrobatické létání, kterému se věnuje předseda představenstva Radim Kurka: „Hlavním důvodem, proč podporujeme amatérský hokej, je ten, že za tým hrají naši zaměstnanci. Navíc, kolem hokeje se pohybuje velká spousta lidí (tím nemyslím jen kolem toho amatérského) a i z těch se můžou třeba  stát naši zákazníci. Když kluci hrají nějaký důležitý zápas, rádi se na ně přijdeme také podívat.“

předseda představenstva C & K, a.s. pan Radim Kurka

C & K, a.s., Vídeňská 100, Brno – prodej Subaru, Hyundai, Citroën, servis Toyota, Subaru, Hyundai, Citroën

C & K, a.s., provozovna Maříkova, Brno – prodej a servis Toyota a Lexus

www.ckauto.cz
 

centrum Lexus

 

zpracováno na základě materiálů od kapitána týmu Tomáše Brabce