Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Studénka

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Králové oslabení

titulní obrázek

9.1.2019 od Zdenka Kölblová, 212x přečteno

Byly rozděleny první body roku 2019

Po vánoční přestávce vklouzla BALLH lekce do obvyklého režimu a hned první víkend v novém roce jsme se sešli u čtyř zápasů. Padlo při nich celkem 46 branek a byl zaznamenán „rekord“, který jsme v historii soutěže pravděpodobně nikdy neměli a zřejmě ho asi nikdo nepřekoná.

 

První sobotní utkání ve Vyškově mezi Dražovicemi a Židenicemi skončilo vítězstvím domácích 5:3, přestože dle zápisu to zpočátku vypadalo lépe pro hosty, kteří své dvoubrankové vedení ztratili až v závěru první třetiny. A zmiňme alespoň těch několik kráčů, kteří si připsali dva body do kanadského bodování - za Dražovice Martin Houšť, Jakub Tomek a Jiří Burian, za Židenice Petr Sochora a Jiří Irein.

 

V Brně se v sobotu v podvečer konalo utkání AC Autosklo a Ivančic. Očekávání bitvy týdne byla veliká, ale nebyla až tak úplně naplněna. Bláhovka suverénně vévodila zápasu, byla viditelně lepší a vítězství si připsala zaslouženě. Hráči z Ivančic se nějak nemohli najít, jaksi zvláštně se probouzeli z vánoční letargie a místo obvyklého zkušeného hokeje, na který jsme si u nich už zvykli, jsme byli svědky místy rozpačitých sólových akcí. Přesto se hrál hokej pěkný a v solidním tempu a důvody k pochvalám se najdou.
Ivančicím zápas utekl v druhé třetině, kdy během necelých dvou minut inkasovali tři branky. Autor jedné z nich, nováček soutěže Georgios Mavrojanidis, předváděl po celou dobu parádní kousky a i nezkušený divák mohl poznat, že „ten pán určitě nestojí na bruslích poprvé“. Třetí branka Ivančic v 26. minutě padla z moc pěkné akce Michala Kellnera, zkušeně si počkal, až bude brankář na zemi a chladnokrevně skóroval. Pochvalu určitě zaslouží i hostující brankář v ivančické bráně Honza Nohel. Dvanáct obdržených gólů sice vypadá hrozivě, ale také toho hodně pochytal, a protože ACA byla většinu špílu na koni, tak se na rozdíl od kolegy na druhé straně i dost zapotil.
Na pomyslnou třešničku na dortu jsme si počkali do 36. minuty, kdy se Liboru Kouřilovi podařilo během vlastního oslabení překonat brankáře soupeře hned dvakrát! Ivančicím to sice k vítěsztví nepomohlo (i když po této parádě vedla Bláhovka jen 8:6), ale pozdvižení to vyvolalo veliké :)

 

V neděli v poledne k zápasu s Toyotou přijel z Ivančic „jiný“ tým. A utkání podle toho vypadalo, toto byla opravdová bitva týdne. Na obou stranách se hrál moc hezký a nápaditý hokej. První třetina viditelně patřila Ivančicím, Toyota se rozjížděla s většími obtížemi a otěže zápasu vzala pevně do rukou vlastně až v poslední třetině, kdy jednoznačně potvrdila vítězství 7:4. Ivančičtí hráči se snažili moc, ale tentokrát jim to proti rozchytanému nabuzenému Radimovi nebylo nic platné. Uznání si zaslouží i Honza Nohel, který předvedl lepší výkon než v sobotu a je třeba říct, že mu spoluhráči také účiněji pomáhali.
Ale vraťme se k první třetině a k onomu zmiňovanému rekordu. Ve 3. minutě byl vyloučen včerejší hrdina Libor Kouřil a Ivančice ve vlastním oslabení překonali Radima Protivínského poprvé. V páté minutě se situace opakovala jako přes kopírák, dokonce se stejným potrestaným hráčem, a bylo z toho 2:0. Pak se chvíli hrálo v klidu, ale v 15. minutě došlo opět k vyloučení na straně Ivančic a jakkoliv je to neuvěřitelné, opět se jim podařilo skórovat v oslabení (na stav 4:1). Hráči nevěřícně kroutili hlavami, fanoušci Toyoty pískali a volali, že už nikdy nechtějí hrát přesilovku :)
Když to shrnu, tak Ivančicím se podařilo ve dvou zápasech (během jediného víkendu) a zároveň ve čtyřech po sobě následujících vyloučeních nastřílet do soupeřovy branky celkem 5 gólů. Nemyslím si, že se něco podobného kdy v BALLH přihodilo a zřejmě se už taky nikdy znovu nestane. Agent od Guinnessů nepřijede, Ivančice za to nic nedostanou a můžeme se nad tím jen potěšeně pousmát. Ale takovéto kouzelné momenty do amatérského hokeje patří a bude o čem vyprávět vnoučatům :)

 

Tři body z posledního víkendového utkání si proti JB Stavební vybojovali Crocodiles. Zápas skončil stavem 6:2 a nemůžeme o něm napsat víc, než si sami přečtete v zápise. Takže tyhle dva týmy zase někdy příště.