Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Studénka

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Vivat Bláhovka!

titulní obrázek

1.4.2019 od Zdenka Kölblová, 480x přečteno

finálový víkend sezóny 2018/19

Máme to za sebou. Poslední hrací vikend této sezóny, viděli jsme druhé zápasy semifinále, utkání o 3. místo a finále, rozdělovala se individuální ocenění a poháry. A taky se trochu polemizovalo a hodně vzpomínalo, přece jenom většina z nás tráví zimní víkendy ligou už nějaký ten pátek :)

1.SF – Veselý a Moudrý

Tato dvě jména provolávali fanoušci Toyoty na sobotním druhém semifinálovém zápase proti Židenicím nejčastěji. Toyota vyhrála 6:3 a zmiňovaní útočníci se postarali o 4 branky. Jednalo se o poměrně vyrovnaný zápas, Toyota si byla v počátku jistější v kramflecích, ale Žideničtí se rozehráli a statečně sekundovali. Zejména 2. třetina byla na pohled pěkná, Židenice útočily co jim síly stačily a snaha přinesla ovoce v podobě kontaktní branky Karla Kvasničky a Pavla Hanáka. Potom Toyota znovu lehce unikla, než se podařilo uvolnit Robinu Dufkovi, s jeho peckou pod břevno si Radim Protivínský neporadil. O chvíli později Židenice snížily až na 4:3 a čekal nás dramatický závěr s odvolaným brankářem a posledním gólem do prázdné branky.
Hrál se moc hezký zápas v tempu, nebylo to tak viditelně vyhrocené jako minulý týden a velmi sympaticky se dá vnímat, že ačkoliv byla Toyota papírově silnější, Žideničtí se nevzdali a bojovali až do konce.

2.SF – Když se nedaří

… téměř vůbec nic. Velmi jednoznačně vypadá výsledek druhého semifinálového zápasu mezi Dražovicemi a AC Autosklo. Obhájce titulu vyhrál vysoko 10:1. Bohužel poměrně jednoznačně to vypadalo i na hřišti, na tento zápas nebudou Dražovičtí rádi vzpomínat. Snahu měli velikou, ale vždycky tomu něco chybělo, útoky dotáhnout do šťastnějšího konce, trochu důrazněji pomoci gólmanovi... K důležitým okamžikům zápasu patřila i situace z 14. minuty, kdy rozhodčí uznal sporný gól ve prospěch Bláhovky a od stavu 4:0 se už těžko na obrat pomýšlelo s lehkou hlavou.
Do střelecké listiny se po dvou brankách zapsali Martin i Leopold Kerblerovi a Tomáš Meixner stvořil dokonce hattrick. Za Dražovice čestný, ale těžce vydřený gól dávali Lukáš Skácel a Martin Houšť. Ještě zmíním bláhoveckého Tomáš Klimeše a jeho hezké gesto fair play, v první třetině se zastal soupeře, který měl být potrestán za údajný faul na něj a vysvětlil rozhodčímu, že za pád na led může sám. I tohle je jedna z krásných stránek hokeje a jsme rádi, že je součástí i BALLH.

 

Na sobotních semifinálových zápasech jsme také předávali individuální ocenění. Titul Střelec roku a Nejproduktivnější hráč patří pro letošek Martinovi Moudrému z Toyoty, jako nejlepší obránce byl oceněn Michal Plzák z Dražovic a nejlepším gólmanem je jako již téměř pravidelně Radim Protivínský z Toyoty.

 


Martin Moudrý, Radim Protivínský a Michal Plzák

 

O 3. místo – Co teď? Odvoláme gólmana.

Netradiční manévr předvedly Židenice ve 3. třetině, ale k tomu se dostaneme. O třetí místo se utkaly s Dražovicemi. Hrál se pohledný a dravý zápas, Židenice byly favorizovaným Dražovicím důstojným soupeřem. Celkem čtyři branky nasázeli Dražovičtí do klece Marka Tersche, jejich autory byli Ivo Dumišinec a Michal Zezula. Zejména v druhé třetině Dražovičtí vyvíjeli neuvěřitelný tlak a Marek Tersch byl v jednom kole. Pokud bychom vyhlašovali hvězdu zápasu, není pochyb, kdo by se jí tentokrát stal.
Takže po dvou třetinách jsme měli stav 4:0 a za sebou jednu lehčí rvačku a pak se začaly dít věci. Židenický kapitán využil nečekané přesilovky 5 na 3, vzal si timeout a odvolal gólmana. Na tom by nebylo nic divného, kdyby se to nestalo 7 minut do konce utkání. Ale pravda, tým neměl co ztratit a co kdyby to vyšlo? A ono to vyšlo! A dokonce to vyšlo i podruhé o minutu a půl později, opět přesilovka a opět s odvolaným brankářem.
Na stavu 4:2 jsme ale skončili. Dražovice byly v zápase lepší a pro letošní sezónu obsadily celkové 3. místo. Na Židenice zbyla medaile bramborová, ale nikdo z toho nebyl příliš smutný, protože se stejně jedná o historicky největší úspěch tohoto týmu.

 


3. místo - Dražovice


4. místo - Židenice

 

Finále – paráda s odřenýma ušima

Tou parádou myslím vystoupení AC Autosklo v první třetině. To ani nevypadalo, že jsme na finálovém zápase spoutěže. Týmy, které proti sobě nastoupily, dělilo pár výkonostních tříd. Toyota byla jako opařená, nic se jim nedařilo, nedokázali se ani pořádně rozjet a dostat do akce, Radim se neuvěřitelně trápil. A Bláhovka si s nimi pohrávala jako kočka s myší a předváděla neuvěřitelnou krasojízdu. Třetina skončila stavem 5:0 a vypadalo, že je vymalováno.
Jenže! Nad Toyotou někdo mávl o přestávce kouzelnou hůlkou a do druhé třetiny nastoupil jiný tým. A Bláhovka, která naopak trochu polevila, měla nakonec velké štěstí a zápas ustála s mírně odřenýma ušima a díky své velké profesionalitě. Nebýt toho velkého náskoku, všechno se mohlo vyvíjet jinak. Byli jsme svědky velkého hokejového zázraku, když se téměř poražený tým dokázal zvednout a zabojovat neuvěřitelným způsobem. Zbylé dvě třetiny hráči makali na plný výkon, vydávali ze sebe to nejlepší, dokázali využít přesilovku, na konec odvolali gólmana... Ale nestačilo to. AC Autosklo vyhráli zaslouženě, byli viditelně lepší a titul obhájili právem. Přesto jsme viděli parádní zápas, finále, na které se bude vzpomínat.

 


2. místo - Toyota


Mistr BALLH 2018/19 - AC Autosklo

 

Takže to tedy už opravdu máme za sebou. Co dodat?
Obvyklé poděkování všem hráčům, věrným fanouškům, rozhodčím a realizačnímu týmu za to, že jsme si všichni společně mohli užít další krásný ročník naší skvělé BALLH.
V poslední době se hodně mluví o tom, co přinese budoucnost. To v tuto chvíli nikdo přesně neví, hledá se řešení a možnosti tu jsou. Jisté je ovšem jedno – ačkoliv na podstavci Putovního poháru pro mistra BALLH letos přibude už dvacátý štítek, místa je tam pořád ještě dost.

Krásné léto všem! :)