Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Studénka

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Pohlednice z turnaje V - hokej bolí

titulní obrázek

24.4.2008 od Zdenka Kölblová, 46x přečteno

Říká se, že hokej je nejtvrdší týmová hra na světě. Jestli to je úplně pravda, to nevím, ale rozhodně mezi nejtvrdší patří. Bolest je na ledě na denním pořádku. CSKA z turnaje nevyvázla bez šrámů.

První zranění postihlo tým ještě před turnajem, na úterním přáteláku si Tomáš Krajdl natáhl třísla, zápas nedohrál (vlastně ani nezačal) a jeho start o víkendu byl vážně ohrožen. Obavy se potvrdily, k prvnímu zápasu sice nastoupil ve výstroji, ale nakonec zjistil, že to nepůjde a po zbytek turnaje se zdokonaloval v otvírání dvířek na střídačku. Alespoň že je na společné fotce a může ji někdy v budoucnu hrdě ukazovat dětem, o těch dvířkách na střídačku jim vykládat nemusí :).

Druhá, mnohem vážnější nehoda, se stala Jirkovi Krajdlovi v prvním sobotním zápase ráno. Dostal pukem do obličeje a jelo se do nemocnice (s bráchou Tomášem). Myslím, že na sedmihodinový pobyt v ústavu u Svaté Anny (kvůli několika stehům na tváři!) kluci hned tak nezapomenou. Nakonec to ale dopadlo dobře a oba se ještě odpoledne ukázali na turnaji na zápase s JB Stavební. Dnes, po čtrnácti dnech už Jirka vypadá dobře, na tváři pod okem má pěkně se hojící jizvu a možná si tuhle viditelnou památku ponese životem hodně dlouho. No, na druhou stranu, i on může svým dětem vyprávět nějakou hrdinskou historku o tom, jak zachránil půlku světa, o ráně pukem se přece také zmiňovat nemusí :) (a jestli to na sebe bráchové neprásknou navzájem, tak to může zůstat tajemstvím navždycky).

CSKA hrálo už jen ve třinácti hráčích, ale po poradě s trenérem bylo rozhodnuto, že to tak necháme a nezavoláme žádnou posilu. Naštěstí se už nic vážnějšího nestalo. Až v posledním zápase inkasoval Vašek další ránu do obličeje, ale zápas dohrál. Jeho zážitek z nemocnice je také trochu kuriozní, doktor tržnou ránu zašíval bez umrtvení, takže si Vašek užíval bolest ještě několik hodin potom, ani brufeny prý moc nepomáhaly.

Kromě těchto viditelných zranění utrpěli hráči ještě nespočet na první pohled neviditelných – modřiny, naraženiny, natažené svaly, škrábance… Právě předposlední zápas byl na střety a zákeřnosti dost bohatý, Falcons hráli hodně tvrdě. Ale všechny modřiny se nakonec zahojí, o tom já taky něco vím :).

CSKA dostala na turnaji lekci v bolesti, na nedělních špílech se nám takové věci vetšinou nestávaly (až na občasný strom s Golemem :)) a taky většina z nás neměla žádné předchozí zkušenosti se soutěžním hokejem – přesto tým prošel i touhle zkouškou na výbornou. Netančíme balet, hrajeme hokej a šrámů a modřin bude ještě hodně, s tím se musí počítat. Ale vím, že to zvládneme i po téhle stránce.