Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Studénka

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Boj o první místo v ligové tabulce

titulní obrázek

29.11.2009 od Libor Grabec, 123x přečteno

C&K Toyota – HC Sršni 3:1

 

Šlágrem tohoto kola BALLH byl nedělní dopolední zápas na Úvoze mezi zatím jednou poraženou Toyotou a skvěle se držícími Sršni, pro něž by zisk tří bodů z tohoto utkání znamenal tabulkový postup.

Oba týmy nastoupily v plné síle. První třetina byla hodně opatrná, soupeři se oťukávali. Nechtěli si navzájem dovolit nic většího a hrálo se bez chyb na obou stranách. A koncovky vytvořených šancí byly nedůrazné. Největším momentem této části byla přesilovka Toyoty 5 na 3, která zůstala nevyužita.

Ve druhé třetině byli Sršni potrestáni za hru v šesti hráčích a René Jašek s Liborem Trešlem otevírali v přesilovce skóre zápasu ve prospěch Toyoty. O pět minut později Sršni odpověděli – nejlepší ligový obránce loňské sezóny BALLH Richard Zich vystřelil na branku a Lukáš Kořenovský následně dorážel. Bylo vyrovnáno a začínalo se znovu od začátku.

      

           Libor Trešl                                         Michal Veselý       

Dvě minuty před koncem druhé třetiny ale šli Sršni znovu do oslabení a opět se jim stalo osudným. Adam Olšák potáhl puk po křídle a nahodil na střed, kde čekal Michal Veselý a ukázkovou nechytatelnou střelou vymetl pavučinu v rohu branky sršního gólmana Karla Hájka. Toyota tak zvýšila na 2:1.
A protože v tak těžkém zápase je vedení i o jeden gól víc než dost, začala Toyota třetí třetinu velmi opatrně, důsledně bránila a pokoušela se stav udržet za každou cenu. Sršni měli opačný problém. Tlačili na soupeře, vytvářeli si jednu šanci za druhou a snažili se hodně usilovně výsledek zvrátit. Opět ale chyběla důraznější koncovka a Radim Protivínský v brance Toyoty chytal bez větších potíží.
Asi největší příležitost k vyrovnání měli Sršni ve 43. minutě, kdy se Petr Vojanec prosmýkl mezi obránci a jel sám na gólmana. V klíčovém momentu mu ale puk sjel z hokejky a střela branku Radima neohrozila.
Utkání rozhodl Libor Trešl, ve 45. minutě našlápl po pravém křídle a z kruhu vypálil rychlou ránu gólmanovi Hájkovi mezi nohy. A ačkoliv se Sršni nepřestali snažit, už jim to nic platné nebylo. Zkušená Toyota nechala v závěru špílu sedět třetí lajnu včetně kapitána Petra imberka a velitele týmu Tomáše Brabce a tři body, které ji udržely na prvním místě tabulky, už ohroženy nebyly.
 

V dalších zápasech tohoto víkendu nejprve s sobotu večer remizovali oslabení Crocodiles s Lulčí 4:4 a Kačeři porazili Pančavu 7:1. V neděli ve Vyškově Dražovice zvítězily nad Tišnovem 9:3, JB Stavební se nechala překvapit od Tučňáků 0:5 a Kohoutovice si poradily s Devil Butts 14:4. Zajímavostí posledního zmiňovaného zápasu je historicky první účast ženy na zápase BALLH – v brance Kohoutovic nastoupila Zdenka Kőlblová

Komentáře

4.12.2009, 9:33 - Tomáš Brabec

Super zápas. Tentokrát jsme byli lepší my. Po tom, co s námi Sršni předvedli loni, jsme si to snad zasloužili... :o))) díky Liborovi za hezký článek.