Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Studénka

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Historicky první President´s Trophy patří HC Crocodiles

titulní obrázek

21.2.2012 od Libor Grabec, 123x přečteno

HC Crocodiles – HC Kohoutovice 5:1

 

Závěrečné zápasy letošní základní části BALLH byly odehrány tento víkend. V případě utkání na kterém jsme se byli podívat na posledních třech bodech již tolik nezáleželo – pro Kohoutovice byl již před utkáním jasný soupeř pro play off (Toyota) a Krokodýlům zase nemohlo utéct první místo v tabulce. Přesto byl odehrán pěkný zápas s velkým nasazením všech hráčů.

Utkání začalo velmi zajímavě gólem hned ve druhé minutě kdy Michael Gulda v brance Krokodýlů pustil kolem pravé nohy střelu Jaroslava Maršálka. Po tomto úvodním políčku ale byl až do konce neomylný.

Kolega brankář Michal Nekvapil pustil puk za svá záda celkem pětkrát. Poprvé se při přesilové hře přesně trefil Petr Tošnar, podruhé od modré Jan Fous. Ve třetím případě stálo u Jaroslava Styblíka i trochu štěstí, kohoutovický brankář ve zmatku za brankou ztratil přehled o puku a útok očekával z druhé strany. Pod gólem č. 4. a 5. je opět podepsán Petr Tošnar (celkem si z tohoto utkání odnáší čtyři body).

Ale nebylo vše tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá podle skóre. Například ve druhé třetině měli kohoutovičtí viditelnou převahu. Na jejím začátku dokonce hráli přesilovku 5 na 3, kterou předvedli velmi zkušeně a Michael Gulda se při ní hodně zapotil. Občas si Krokodýli sami dost komplikovali situaci, třeba v osmé minutě byl brankář Gulda delší dobu bez hokejky i bez pomoci svých obránců. Nicméně vše málo platné, i přes velkou snahu se Kohoutovicím přidat další góly nepodařilo. Svůj podíl na tom jistě mají i chybějící síly v závěru zápasu, na kohoutovické střídačce se tentokrát sešlo pouze osm hráčů do pole. A to je na tým formátu Krokodýlů opravdu málo.

Ještě bychom rádi zmínili fair play počin kohoutovického hráče Stanislava Zechmeistera - přiznal vlastní zavinění pádu, který rozhodčí omylem posoudil jako faul a chystal se vyloučit za něj hráče Krokodýlů. Stalo se to ve druhé třetině za stavu, kdy by se Kohoutovicím vyhraná přesilovka velmi hodila. Děkujeme. Jsme velmi rádi, že se takovéto věci na utkáních BALLH dějí.

Zápasu přihlíželo několik věrných fanoušků z Kohoutovic.

     

             Jan Fous                                 Luboš Dobšík                                    Milan Procházka

Základní část skončila tímto víkendem a od příštího týdne bude následovat předkolo play off a play off samotné. První místo v tabulce po 18ti zápasech vybojovali HC Crocodiles a patří jim letos poprvé udělovaná President´s Trophy. K vítězství potřebovali 13 výher s 87 nastřílenými góly. Na druhém místě „o prsa“ a hlavně o vzájemný zápas skončil tým Koupaliště Dražovice. Silnou trojku uzavírá RH Finance – Bláhovka. Na čtvrtém a pátém místě se usadila Toyota s Kohoutovicemi a vytvořily tak jeden z párů pro první kolo play off. Šesté poslední místo s přímým postupem do play off ukořistil tým Re/Max Atraktiv Luleč a zahraje si tak první kolo s Bláhovkou.

V předkole uvidíme dvojice HC Sršni – HC JB Stavební a HC Kačeři – H.A.C. Brno.

Všem týmům přejeme hodně štěstí a těšíme se na pěkné a fair play zápasy.

 

Dnešní rozhovor poskytl nejúspěšnější střelec Krokodýlů (s téměř polovinou všech gólů za sezónu), druhý nejlepší hráč celé soutěže s 57 kanadskými body, centr prvního krokodýlího útoku Petr Tošnar.

Co bys řekl k včerejšímu zápasu s Kohoutovicemi?
Petr Tošnar: „Kohoutky začaly výborně, brzy vedly a do ničeho vážnějšího nás moc nepustily. Poměrně slušné utkání jsme zlomili až ve druhé třetině, tlačili jsme a na soupeři se projevilo že jich přišlo 8. Citelná pak byla absence jejich nejproduktivnějších hráčů Ríši Holčáka a hlavně jednoho z nejlepších hráčů ligy „Fleryho.““

 

Za Krokodýly hraješ dvě a půl sezóny a letos jste vyhráli základní část. Jak hodnotíš dosavadní průběh soutěže? Co se třeba změnilo oproti loňskému roku, kdy jste byli třetí?
P.T.: „Vítězství v zákl. části nás samozřejmě těší, myslím že jsme hodně lidí překvapili. U nás se oproti loňskému roku nic zásadního nezměnilo, spíš si to tak nějak sedlo. Guldič nás zase drží, beci mu perfektně pomáhají vzadu a nás podporují dopředu, na tom stavíme.“


V tabulce střelců jsi na druhém místě a na ledě svým způsobem hry a šikovností dost vyčníváš. Prozraď nám svou hokejovou historii.
P.T.: „Nebylo to nic závratnýho. S hokejem jsem začal v 6-ti letech v tehdejším DPM a přes juniorský a seniorský YTONG jsem prošel několika kluby převážně na úrovni KP1. V této lize potkávám spoustu bývalých spoluhráčů i protihráčů z těchto soutěží, je to fajn.“


Společně s Jaroslavem Styblíkem tvoříte jeden z nejúspěšnějších útoků soutěže. Jaký je na toto recept? Znáte se třeba z dřívějška a jste na sebe zvyklí?
P.T.: „Tak Jara nepochybně patří ke špičce této soutěže. Hráli jsme spolu i v jiných klubech a od doby, kdy přišel k nám, hrajeme spolu. Víme o sobě a spolupráci s ním si pochvaluju. Útok jsou ale tři a velikou zásluhu na tom, že nám to docela šlape, má náš nezmar Mira Přerovský, který bezvadně dělá takovou tu černou práci.“


Hráč tvých kvalit je v amatérské soutěži trnem v oku mnoha soupeřům. Vnímáš nějakou zášť a nebo třeba výraznější pokusy protihráčů ublížit ti?
P.T.: „V první řadě si myslím že mluvit o BALLH jako o amatérské nebo hoby už dnes není přesné. Ryzích amatérů je zde už jen velmi málo a ti co tu hrají dosahují obdivuhodné úrovně a mají můj respekt. V druhé řadě si nemyslím, že bych nějak vyčníval, hráčů jako já je tu opravdu hodně a já žádné pokusy úmyslně zranit neregistruji.“


Co si myslíš o systému play off, který je letos poprvé zaveden v BALLH?
P.T. „Já osobně s tím žádný problém nemám a hlasy, že se doposud o nic nehrálo, neberu. Myslím, že každý chce vyhrávat a o to se hraje.“

 

Koho si tipneš jako letošního mistra?
P.T.: „Je několik vážných kandidátů, ke kterým bychom se rádi řadili a já nám věřím, takže.... CROCODILES!!!“


Chceš jěště něco dodat?

P.T.: „Chtěl bych touto cestou poděkovat všem zainteresovaným a Liborovi Grabcovi za úsilí, které dávají organizaci této soutěže, a popřát mnoho dalších stejně kvalitních ročníků jako je tento.“