Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

AHL Studénka

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Rozhodovalo se až v poslední třetině

titulní obrázek

19.3.2012 od Libor Grabec, 102x přečteno

RH Finance – Koupaliště Dražovice 5:2

 

V sobotu v podvečer začala semifinálová část BALLH utkáním RH Finance proti Dražovicím.

V této části play off by již žádný z týmů neměl nad soupeřem příliš vyčnívat a nemělo by dojít k žádnému překvapivému debaklu. Toto utkání doměnku potvrdilo. Alespoň v prvních dvou třetinách se hrál pěkný a vyrovnaný hokej, útoky na jedné straně střídal útoky na druhé.

Skóre otevírala Bláhovka, která rozhodila obranu před Liborem Pečem tak dokonale, že se střílející David Zlatohlávek trefoval takřka do prázdné branky. Ale Dražovice nenechaly na odpověď čekat ani minutu, Petr Špičák vyjížděl zpoza branky RHF a vytrestal nepozornost Vladimíra Novotného, který si nehlídal tyčku.

                 

         Petr Špičák                                Michal Blahuš                                  Vratislav Čabla                             

Po tomto prvním oťukání se hrálo trochu víc na jistotu. Další velkou šanci měl až na začátku druhé třetiny Michal Blahuš, který ujel s pukem do nájezdu, ale brankáře Libora Peče tentokrát nepřekonal. Následoval gól v podání stejného hráče Dražovic jako v prvním případě, tedy Petra Špičáka. RHF rovněž jako soupeř v první třetině odpověděli velmi rychle a do dvou minut bylo opět vyrovnáno.

Zlom v zápasu přinesla až poslední třetina, která byla také nejzajímavější. Bláhovka se dostala do vedení 4:2. Tři minuty před koncem si Dražovice vzaly oddechový čas a nastoupily pak k power play. RHF čelila šesti hráčům v poli zkušeně a s klidem sobě vlastním. Při jedné z rozehrávek trefil obránce Dražovic protihráče, který se z pozice kousek od modré v bez potíží rozjel a skóroval do prázdné branky. Tímto ovšem ještě zápas neskončil.

Deset sekund před závěrečným hvizdem přestala většina hráčů hrát a dražovický Vratislav Čabla mohl nerušeně útočit. Soupeřovou obranou byl nedovoleně zastaven na poslední chvíli. Nařízené trestné střílení ale neproměnil. Utkání skončilo 5:2 a RH Finance si odnášejí do druhého semifinále výhodu.

Přes trochu dramatický závěr byl zápas velmi pohledný. Pochvalu si zaslouží rozhodně tým Dražovic za příkladnou čistou hru i ve vypjatých okamžicích (měli za zápas pouze jednoho vyloučeného). Výborný výkon předvedli také oba brankáři.

S jedním z nich, dražovickou stálicí Liborem Pečem, jsme si dnes popovídali:

Jak se díváte na uplynulý zápas s RHF?

Libor Peč: „Co řícti k utkání? Naše prvotní a prioritní bylo do zápasu vstoupit především zodpovědně zezadu. RHF nejsou žádní amatéři, ale hokejisté, co mají dostatek zkušeností. Pokud jim dáte více volného místa vždy se to vymstí. Dle mého názoru jsme mohli vidět vyrovnaný rychlý hokej s poměrně dost šancemi na obou stranách. Se šťastnějším koncem pro RHF. Musím podotknout, že jsem si docela zachytal.“

Minulou sezónu Dražovice s velkým přehledem vyhrály celou soutěž a byly téměř neporazitelné. V čem si myslíte, že je důvod letošního občasného zaváhání v základní části?

L.P.: „Minulá sezóna nám prostě sedla, ale především se nám vyhýbala zranění a kádr byl pořád jednotný. Což je jedna z příčin našich nevyrovnaných výsledků v této sezóně. Druhá a podle mě zásadnější příčina je jen jeden trénink v týdnu. V minulých letech jsme byli na ledě častěji a to je potom znát na projevu každého jedince. Počínaje mnou.“

Jste jedničkou v brance Dražovic, ale letos jste nastoupil do sezóny později. Co se stalo?

L.P. „Zdravotní důvody, které vyvstaly již na konci minulé sezóny, kde mi bylo doktory řečeno, že mám ukončit svoji hokejovou kariéru. Bohužel zdraví má každý jen jedno, tak uvidím jak to bude do budoucna. Navíc máme kvalitního mladého golmana k dispozici. Takže můžu v klidu do důchodu     :-))))  “

Mnozí si o vás myslí, že jste dlouhodobě nejlepší brankář soutěže. Prozraďte nám svoji hokejovou minulost.

L.P. : „:-)))To si nemyslím.... V této soutěži sice musí být poznat, kdo někdy něco hrál a kdo se tomu věnuje krátce a amatérsky.... A teď tu kariéru: jako malej jsem začal ve 4. třídě ve Vyškově. Jako většina golmanů jsem neuměl dobře bruslit, tak jsem šel do brány. Venku na pozemáku jsem chytal pořád, takže jsem asi chtěl i do brány. Potom liga dorostu a extraliga juniorky v Prostějově. Po juniorce jsem se vrátil do Vyškova a ještě jako junior jsem začal chytat za chlapy v té době KP1 a následně za Ivanovice KP2. Potom přišela Kroměříž na dvě sezóny. Pak menší pauza a teď pár let BALLH.“

Co si myslíte o letošním systému soutěže s play off?

L.P.: „Podle mě play off k hokeji patří. Ovšem zaleží na každém zda ho chce na této úrovni hrát. Vždyť se o tom toho hodně psalo a mluvilo.“

Chcete ještě něco dodat?

L.P.: „Závěrem bych chtěl poděkovat všem co se o tuto ligu starají.“

 

Poznámka pod čarou: v tomto utkání došlo k historicky prvnímu textovému online přenosu na stránkách ahl.cz a to přímo z restaurace na hale - Online KDR-RHF .Jsme velmi potěšeni, že se tato malá premiéra podařila, a ještě více tím, že tato novinka měla příznivý ohlas u fanoušků. Vaše kladné reakce nás motivují a povzbuzují k další činnosti. Děkujeme :)