Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Dojde na měření sil mezi vítězi amatérských lig na Vysočině?

titulní obrázek

1.3.2018 od Martin Svoboda, 399x přečteno

BHL, VHL, MHL

Na Vysočině se hrají 3 kvalitní amatérské hokejové ligy. Jejich organizátoři by chtěli obnovit tradici soubojů o Pohár Deníku Vysočina, tj. souboj vítězů těchto lig. Zde zveřejňujeme dopis, který vedoucí odeslali svým týmům. Doufáme, že se myšlenka uchytí a akce se uskuteční.

Zdravíme vedoucí týmů,

diskutovali jsem s organizátory Vesnické ligy ve Žďáře, ve Velkém Meziříčí a s Bystřickou ligou. Z diskuze vyplynulo, že by byla možnost obnovit zápasy o Pohár Deníku Vysočina (konfrontace proběhla již v minulosti mezi VHL a Městskou ligou ve V.M.), ve kterém by se utkali vítězové Bystřické, Žďárské a Velkomeziříčské ligy. Byl by to takový náš malý "superpohár". Dále vznikla myšlenka postavit Výběr každé ligy (pouze z hráčů, kteří nebyli nikdy registrovaní /kromě okresního přeboru, ale tito hráči by nesměli být registrováni nikde před tím //protože v době okresního přeboru, který čítal až osmnáct mužstev bylo spoustu hráčů registrovaných aniž by někde před tím hrálo//  /) a uspořádat tak jednodenní turnaj - Výběr mezi sebou a vítězové lig (popř. pokud nebude mít zájem vítěz, někdo následující dle pořadí). Vše bude záležet na vaší ochotě se do toho zapojit (u vítězů by to neměl být problém u výběru za ligu by si to musel vzít někdo na starosti).

 

Takže shrnutí. Existují dvě varianty:

 

Varianta 1

Utkají se pouze vítězové lig, každý s každým. Vítěz získá Pohár Deníku Vysočina. Zápasy by se odehráli dne 31. března od 15 hodin na Zimním stadionu v Bystřici.

 

Varianta 2

Utkají se vítězové lig mezi sebou a Výběry lig mezi sebou. Jednalo by se o jednodenní turnaj, který by se uskutečnil 14. dubna od cca 9 hodin na Zimním stadionu v Bystřici.

 

Kandidáty do Výběru ligy byste posílali vy vedoucí - ideálně celkem 15 hráčů + gólman jednomu zástupci, který by si to vzal na starosti.

 

Od vás bych potřeboval zpětnou vazbu. Od vítěze, finalistů, semifinalistů  jasné ANO/NE chci hrát o Pohár Deníku Vysočina. Od ostatních vedoucích jasné ANO/NE mám zájem poslat své hráče do týmu Výběru ligy, popř. nahlášení vedoucího, který si to vezme na starosti. Prosím o vyjádření do 12. března, abychom mohli myšlenku dále rozvíjet a propagovat.

 

Systém zápasů:

  • každý s každým 1 zápas (vítězové proti vítězům, výběry proti sobě)
  • čas 3x 17 minut (čas vyhrazený pro zápas 90 min) bez úpravy ledu
  • cena zápasu 1500 ,- Kč/tým + 300,- Kč rozhodčí + 100,- Kč časomíra, celkem 1 900,- Kč/ tým
  • za vítězství 3 body, za vítězství na nájezdy 2
  • v případě remízy následují ihned nájezdy 3 na každé straně
  • v případě vašeho zájmu budou zpracovány propozice turnaje

 

Prosíme tedy o vaši reakci. Myslíme si, že je to ideální příležitost porovnat jednotlivé ligy mezi sebou a zároveň obnovit, založit tradici těchto poměřování sil. 

 

Svoboda, Kunčar, Daniel

 

Bystřická liga

Městaská liga

Vesnická liga