Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Nedělní drama přineslo všechny krásy hokeje

titulní obrázek

28.11.2018 od Zdenka Kölblová, 200x přečteno

A v sobotu létaly pěsti a tekla krev

Je poklidné sobotní odpoledne. Na ledě máme Ivančice a JBS, atmosféra pohodová. Skóre, které se v dalším průběhu zápasu ještě jedenáctkrát změní, otevírá ve třetí minutě ivančický Pavel Šeiner. Trestné lavice zejí prázdnotou a rozhodčí vcelku nemají co dělat. Na hře z týmu z Ivančic je sympatické, jakým způsobem tvoří útoky. Málokdy se stane, že by vyrazil osamělý sniper, většinou se rozjede celá trojice někdy i s obráncem navíc, před soupeřovou brankou vymyslí kombinaci čítající dvě, tři i čtyři přihrávky, než někdo z nich zakončuje, a jsou to moc hezké akce a pěkně se na to kouká. A strašně špatně se to chytá. Přesto je třeba Michala Miloše i obranu JBS pochválit, že se nedávají snadno a spoustu šancí soupeře maří. Ale tři body tentokrát neúprosně míří do Ivančic a stejně neúprosně končí klid před bouří.

 

Tou pomyslnou bouří je večerní zápas AC Autoskla a po delší době vzácných hostů z Dražovic. Na ledě to jiskří od prvního hvizdu a s napětím čekáme, co bude. Zápas je rychlý, velmi pěkný a velmi agresivní. Dražovice mají trochu navrch a více štěstí, ale oba týmy předvádějí pohledný hokej. Za všechny akce zmíním na začátku třetí třetiny dražovickou branku na 5:1, kterou po přihrávce Václava Loška trochu šťasným bekhendovým loubáčkem vsítil Jakub Tomek.
Nálada na ledě se během druhé třetiny s přibývající únavou zklidňuje, ale zdaleka to neplatí pro všechny zúčastněné. A rozhodčí se činí, sledují všechno, snaží se udržet hru v udržitelných mezích. V praxi to vypadá třeba tak, že vícekrát napomínaný hráč si jde konečně sednout na trestnou a zpytovat svědomí. Po návratu na led rozhodčí velmi rychle zjišťuje, že to nepomohlo a posílá ho během půl minuty na trest znovu.
Bohužel ani toto nepomáhá a tak se ve třetí třetině koná rvačka. Rukavice letí dolů, dva borci se pouští do sebe a rozhodčí je nechávají, dokud nepadnou na led. Souboji předcházel jeden ukázkový strom a na oplátku rána hokejkou přes hlavu. Dražovický hříšník se jde rovnou sprchovat, soupeř krvácí na trestné. A rozhodčí to ustáli.
Dokonce tak, že na konci zápasu zástupci obou týmů zhodnotili jejich výkon pochvalně. Jednalo se jednoznačně o jeden z ostřejších zápasů, celkem bylo uděleno 35 trestných minut plus jeden trest do konce utkání. A tento týden jsme na to byli připraveni.
Nesmím zapomenout, Dražovice si spolu s dobitým kamarádem odváží tři body za vítězství 6:2.

 

Víkendové dějství třetí, neděle (netradičně podvečer) a dnešními soupeři jsou Židenice a Krokodýli. Zápas je dost vyrovnaný a hraje se nápaditý hokej. První branku za asistence Jaroslava Pospíchala (později přidává hattrick a na body je hvězdou zápasu) střílí ve třetí minutě Petr Sochora a už jedeme. Po první třetině je stav 1:3 pro Židenice a chvíli to vypadá na jasnou záležitost. Ale ve druhé třetině Krokodýli ožívají a předvádějí neskutečný nástup do akce a do další přestávky se dostáváme na srovnané skóre 4:4. Celou třetí třetinu se hraje přetahovaná o vítězství a my na tentokrát trochu přeplněné časomíře a nadšená hrstka diváků (díky moc, že chodíte) si to neskutečně užíváme. A jsme odměněni pravým hokejovým dramatem v posledních dvou minutách zápasu.
Stále za stavu 4:4 je vyloučen hráč Židenic a rozhodčí se za potrestání skoro omlouvá, ale trvá na něm. Ideální situace pro Krokodýly získat znovu náskok, ale všechno je jinak. Do nečekané šance se dostává již zmiňovaný Jaroslav Pospíchal a ve vlastním oslabení střílí veledůležitý gól a Židenice jdou do vedení. Do konce zápasu zbývá 45 vteřin, ale Krokodýli se odmítají s výsledkem smířit. Po tajmu odvolávají brankáře a jelikož jsou soupeři stále v trestu, dostáváme se do situace šest hráčů proti čtyřem. Přesilovku tentokrát Krokodýli využívají a ani ne dvacet vteřin před koncem zápasu máme znovu vyrovnáno. To už se nic nestane a jdeme na nájezdy. Jejich hrdinou je Dominik Pišťáček, který jako jediný úspěšný střelec získává pro Židenice dva body, Krokodýli se musí spokojit s jedním.
Ale ačkoliv ty body jsou důležité a počítají se, z tohoto utkání si snad všichni odnášejí i něco víc, protože jsme byli svědky nejhezčího zápasu za dlouhou dobu. Naše divácká sekce tedy určitě.