Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Reportáž HC Manki Jičín 6:0 HC Kobra Praha B

titulní obrázek

3.10.2022 od Jan Prokop, 23x přečteno

Reportáž z prvního utkání Soutěže žen mezi týmy HC Manki Jičín a HC Kobra Praha B, který skončil výsledkem 6:0 pro domácí. K vidění byly šance na obou stranách a snaha všech hráček předvést, co nejlepší možný výkon.

První utkání Soutěže žen zahájily Manki  Jičín s týmem HC Kobra Praha „B“. Tento pražský celek se i díky velkému počtu hráček rozhodl vytvořit A - tým, který hraje první ligu žen a B-tým, s kterým přijely do Jičína.

Úvod utkání se nesl na vlně třech rychlých gólů ze strany Manek, kdy se prosadila Lucka Novotná, minutu poté Nicol Bartošová s asitencí od Novotné a Stella Trmatová, která je nováčkem a mladou nadějí týmu HC Manki.

Druhá třetina byla gólově slabší a Manki dost polevily. Zabodovala pouze Pája Mikolášková po nahrávce od Stelly Trmatové. Několikrát podržela Manki Markéta Fajfrová v bráně, která si zaslouženě vychytala nulu v tomto zápase.

 Většinu času Manki dominovaly na hřišti. Třetí třetina přinesla další dva góly, kdy si druhý gól v tomto zápase zapsala Nicol Bartošová a Pája Mikolášková, opět po asistencích od Lucky Novotné. Hráčkou utkání byla zvolena Lucka Sedmíková, která se vrátila po porodu na led a hned byla velkou oporou týmu!

Úvod do této alternativy soutěže žen, která je v režii zúčastněných klubů a vznikla po zrušení 2. ligy žen na základě rozhodnutí svazu, jsme zvládly lépe jičínské Manki.

Trenér HC Manki Jičín (Jan Prokop):

Nám se povedl vstup do zápasu, kdy jsme za první čtyři minuty vedli tři nula. Přesto se soupeř nevzdal a neustále nás nutil být ve střehu a soustředit se na utkání. Bohužel jsme opět měli slabší pasáže, hlavně vstup do druhé třetiny, ale podržela nás brankářka. Chtěl bych pochválit všechny holky, pro některé to bylo první utkání po dlouhé době a zvládly jej. Zároveň byla vidět snaha o plnění úkolů, které po holkách chceme. Chtěl bych poděkovat soupeři za pěkné utkání, které ukázalo, že nápad na tuto soutěž byl správný.