Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Pohlednice z turnaje I - vyloučení klíčového hráče

titulní obrázek

5.4.2008 od Zdenka Kölblová, 51x přečteno

V druhé polovině zápasu nám náš kouč převedl názorně, co se dělat nikdy nemá. Mě to stálo několik let života.

Jako člen podpůrného týmu jsem si vzala na starost foťák, alespoň prozatím, než se najde někdo povolanější (a doufám, že to bude brzo, protože já s tím přístrojem jsme zatím nenašli moc společnou řeč :)). Jako další úkol jsem dostala dozor nad střídáním a řízením hráčů při oslabeních a přesilovkách. Kuťas mě pro tento účel vybavil vzorně napsaným rozpisem a několika pokyny, co mám dělat a jak. Úplně easy věc, jen občas přečíst pár jmen, když to bude potřeba.

Podařilo se mi ten papír zmuchlat ještě dřív, než jsem vůbec došla na střídačku. Myslím, že jsem byla nervóznější než všichni hráči dohromady :) Ale na ledě to šlo dobře, všichni měli svá místa a vše se dařilo i bez mé pomoci. Do okamžiku, než byl vyloučený sám Kuťas. Zapojila jsem trochu mozek, jak to šlo, a zjistila jsem, že budeme hrát oslabení a tedy mám přečíst pár jmen z poslední části připravené tabulky. Nadechovala jsem se, že budu číst, ale najednou jsem z hrůzou zjistila, že poslední jméno je právě Kruťasovo a on sedí naproti na trestné. Rychle jsem přečetla druhou formaci pro oslabení a kluci poslušně naskákali na led. Co teď? Během trestu proběhne minimálně jedno střídání a někdo tam musí jít. Tak rychle moje hlava nemyslela už hodně dlouho, nakonec jsem podle bleskového uvážení doplnila tu první lajnu o náhradního obránce, toho nejvhodnějšího, kterého jsem dokázala vymyslet (ono to zase nebylo tak těžké, ale představte si ten šrumec kolem, rychlost, v jaké se vše odehrává a nervozita a napětí, jaké tam panuje). Asi se podařilo. A kluci poslouchali. Bez řečí. Naštěstí stejně nebyl čas :) Při střídání to proběhlo hladce, poslušně šli na led lidi, které jsem vymyslela a ubránili se. Z posledních sil jsem ještě stihla vymyslet, kdo bude střídat dál, až oslabení skončí a ohlásit to. Když se hříšník vrátil z trestné a dojížděl k naší střídačce, už jen křičel, že má naskočit útočník a to se stalo a bylo vše vyřešené. Pak se střídání ustálilo a všechno dál běželo jak má.

Možná si řeknete, že je to prkotina, ale pro mě to byly dvě nejdelší minuty zápasu :) Martine, už mi to nedělej :) A jestli tě ještě někdy rozhodčí přistihne při oplácení, tak tě vlastnoručně hodím do toho bazénku, co mají rolbaři na sníh. I s bruslema. :)