Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Šlágr kola – Bučovice – Tišnov 1:5

titulní obrázek

10.3.2009 od Libor Grabec, 134x přečteno

V sobotu byl k vidění velice pěkný zápas mezi dvěma vedoucími celky tabulky BALLH.

Tři kola před koncem mají Bučovice jistý titul letošního mistra ligy a Tišnov s největší pravděpodobností skončí na druhém místě. Takže by se zdálo, že není o co hrát. Nebylo tomu tak, soupeři sehráli velice kvalitní, rychlé a až do poloviny třetí třetiny i napínavé a vyrovnané utkání.

 Skóre zápasu bylo otevřeno velice brzy, hned po úvodním vhazování udělal obránce Tišnova chybu a Jan  Špidlík se trefil ukázkovou střelou. Časem 0:11 tento gól aspiruje na nejrychlejší branku letošního ročníku ligy.

.............. 

                  Jan Špidlík                                          Michal Nekvapil

Odpověď na sebe nechala čekat jen necelou půlminutu, kdy po pěkné akci vyrovnal tišnovský hráč Milan Pavelka. Takto bouřlivý začátek zápasu dával tušit velkou bitvu bohatou na góly, ale realita byla jiná. Oba gólmani se po prvním nášupu vzpamatovali a odráželi úspěšně jeden útok za druhým. Hrálo se v poměrně rychlém tempu, na obou stranách byly vidět pěkné hokejové akce. Po celou dobu první třetiny měli lehce navrch žlutí hráči, hráli dravější a útočnější hokej, a jejich úsilí bylo ještě těsně před koncem odměněno další brankou. Stanislav Zechmeistr poslal Tišnov do vedení 2:1.

 
 
............. ....

            Milan Pavelka                                                         Stanislav Zechmeister

Ve druhé třetině se situace nezměnila. Bučovičtí se dostali trochu více do tempa, rozhodně se chtěli o výsledek poprat a hra se celkem vyrovnala. Ani jednomu týmu se ale nepodařilo skórovat, zejména díky skvělým výkonům obou gólmanů.

Poslední část zápasu přinesla mnoho napínavých momentů. Hra na obou stranách přitvrdila a přibylo i vyloučených hráčů. V jednu chvíli dokonce bučovičtí hráli přesilovku pět na tři, ale bohužel ani této velké šance nedokázali využít. Všechny útoky zkušeně likvidoval excelentně chytající Michal Nekvapil, který kromě zaváhání v první minutě neudělal v zápase chybu.

Závěr hry patřil jednoznačně Tišnovu. Bylo poznat, že Bučovicím chybí jejich největší opora obránce Václav Lošek.Rozjeté žluté útoky neměl kdo zastavovat a několikrát došlo i na samostatné úniky obou tišnovských centrů. Gólman Libor Peč se držel statečně a také předvedl skvělý výkon, ale s trochou smůly, která se na něj v tomto zápase přilepila, neobstál. Další dva tišnovské góly zařídil opět Milan Pavelka, který se se třemi body stal nejproduktivnějším hráčem zápasu. A ve ctyřicáté třetí minutě nařídil rozhodčí trestné střílení za gólmanovu hozenou hůl. Tomáš Flora proměnil, i když nutno poznamenat, že golman měl při zákroku technický problém s řemínkem na betonu. Každopádně konečný výsledek se pak již nezměnil.

 ..............  ...

   Tomáš Flora                                                              Libor Peč

Utkání bylo bohaté na pohledné hokejové akce a krásné gólmanské zákroky. Až na chvíli ve třetí třetině se hrála pěkná čistá hra bez vylučovaných hráčů. Ačkoliv Tišnováci měli v zápase převahu, výsledek neodpovídá úplně přesně rozdílů úrovní obou týmů, nižší gólové skóre Bučovic by dění na ledě vystihovalo lépe. Utkání přihlíželo místy až třicet diváků J 

 

...............................

          Ondřej Šelesták                                                           Roman Hladký