Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Dražovice hrály v sobotu o pohár mistra BALLH

titulní obrázek

6.4.2010 od Libor Grabec, 130x přečteno

HC Crocodiles Brno – Koupaliště Dražovice 4:2

 

Letošní čelo tabulky bylo našlapané velmi těsně a o mistrovský titul se bojovalo do posledního zápasu. Druhé v pořadí Koupaliště Dražovice ztrácelo na první Toyotu dva body a sobotní vítězství nad Krokodýlama v základní hrací době by pro ně znamenalo zisk titulu. Pokud by tekutou odměnou motivovaní Krokodýli uhráli remízu, zůstali by dražovičtí na druhém místě. Oba týmy nastoupily v plné sestavě na ledě a skoro celá Toyota na tribuně.

Začalo se opatrně. Oba týmy hrály poctivě zezadu a nenechávaly soupeři příliš prostor. Hrálo se poměrně tvrdě, ale přesto čistě. Dražovičtí se dostali dvakrát do přesilovky, ale ani jednou nedokázali proměnit. Hráči se oťukávali, zkoušeli co si mohou dovolit a co kdo vydrží. Nebylo divu, šlo opravdu o hodně. Na obou stranách bylo vidět několik krásných gólmanských zákroků, ale hokej jinak spíše připomínal hájení vlastního území. Dražovice byly celé dvě třetiny lepší. A celé první dvě třetiny nepadl gól.  

    

Situace za prudce změnila na počátku třetí třetiny, kdy už bylo jasné, že se něco stát musí. Dražovice se hned po úvodním vhazování po chybě v rozehrávce Krokodýlů dostaly do vedení 1:0. Úvodní gól zařídil Jan Špidlík po přihrávce Vladimíra Crhonka. Krokodýli se ale nezasekli a nepříznivému stavu ze vzepřeli. Vyrovnávací gól padl po pěkné kombinační akci dvojice Petra Tošnara a Petra Matouška. Začínalo se opět od začátku.

Hned za minutu se dostali do vedení Krokodýli, kteří využili přesilovku a Jirka Mrázek skóroval do nechráněné prázdné brány. Teď byla řada na Dražovicích, aby ustály nepříznivý vývoj zápasu. Situace se na chvíli zklidnila, ale velká bitva byla na spadnutí. Bylo jasné, že kandidáti na titul se nevzdají bez boje. Tři minuty před koncem byla poměrně bouřící hala (díky Toyotě samozřejmě) svědkem jednoho z nejhezčích okamžiků zápasu. Petr Tošnar poslal z obrany puk na modrou číhajícímu Petru Matouškovi a ten se pěkně bez potíží projel útočným pásmem a prohodil brankáře Libora Peče. Krokodýli tak posílili svůj náskok na 3:1, ovšem ne na dlouho. Ještě v té samé minutě začarovali dražovičtí Petr Špičák a Václav Reich a puk v síti Michaela Guldy znamenal opět pouze jednogólové vedení Krokodýlů a dlouhé dvě minuty do konce zápasu.

 

                

Napětí a stav infarktového ohrožení tribuny ukončilo hattrickové duo Matoušek-Tošnar a ve 44.minutě předvedli tu samou parádu jako v minulé úspěšné akci. Bylo rozhodnuto, Dražovičtí hráči se sice až do samého konce nevzdali a bojovali jako lvi, ale nestalo se již nic víc.

Malým vroubkem na kráse tohoto zápasu bylo několik nepříliš čistých zákroků na protihráče na obou stranách a to včetně gólmanů (!), hlavně  v poslední třetině. Jinak to byl jeden z nejhezčích špílů, který se letos v BALLH odehrál. A nemalý podíl na tom mají toyoťáci, kteří neměli jinou možnost jak bojovat o první místo než z tribuny. Zabojovali skvěle.

   

 

Komentáře

16.4.2010, 8:02 - Milan Pavelka

Zdravím a gratuliji Toyotě k dalšímu titulu.
Za HC Tišnov Milan Pavelka

8.4.2010, 11:52 - michal mekleš

Taky bych rád pogretuloval Toyotě k tytulu...těším se na příští ročník a věřím že bute soutěž ještě zajímavější....

7.4.2010, 8:21 - Tomáš Brabec

Díky Krokodýlům za jejich vítězství a přístup k utkání, ve kterém jim o nic nešlo. Odměna vás nemine. Myslím, že je fajn, že se mistrem BALLH může šestkrát stát tým, který jako jeden z posledních, má ve svých řadách ještě pár opravdových amatérů. Tak to možná není jen o počtu individualit. Nás taky dopředu hodně táhnou diváci, jimž z velké části letošní první místo opět patří. Párkrát jsme letos měli štěstí a párkrát taky smůlu. Každopádně výsledek je pro nás po loňském 8. místě skvělý a díky všem, se kterými jsme se na ledě potkali. Pro příští ročník bych si přál na ledě více klidu, méně nervů a víc radosti z hokeje. Velký dík patří taky Liborovi Grabcovi za to, jak se o BALLH stará, taky Zdence za články a fotky. Takže závěrem mé slohové práce: 6 x a dost nebude - i příští rok to s námi nebudete mít úplně lehké..........

7.4.2010, 10:30 - Tomáš Flora

Gratulace TOYOTĚ k titulu od KOHOUTOVIC.

7.4.2010, 15:51 - Libor Grabec

Crocodiles taky gratuluji k titulu.......a těšíme se na odměnu!:-)
p.s.Tome,když se dívám na sestavu Toyoty,tak jediný opravdový amatér seš pouze ty:o):o)