Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Petrov mistrem BHL

titulní obrázek

17.4.2010 od Petr Havliš, 99x přečteno

Poprvé v historii se mistrem BHL stal tým HC Petrov Brno

Již několik kol před koncem bylo zřejmé, že se mistrem BHL stane tým HC Petrov Brno. Petrov získal 54 bodů, při cestě za titulem ztratil ve stále se zlepšující konkurenci pouze 6 bodů a vyhrál s bezpečným náskokem 12 bodů.  Stalo se tak poprvé v historii a po 2 letech tak Petrov sesadil z trůnu tým HC Medlov ROS. Ten skončil nakonec těsně druhý, když ve včerejším posledním utkání letošního ročníku nestačil tým HC Bizoni na Bláhovku a prohrál 4:3 přesto, že v průběhu utkání vedl už 3:1. V této fázi Bizoni neproměnili několik vyložených šancí a hráči Bláhovky přitvrdili, zpřesnili hru a zápas otočili. Bizonům nepomohla ani závěrečná power play, střelu v posledních vteřinách brannkář Bláhovky zlikvidoval a rozhodl tak o 3. místě Bizonů. Ty dělil od 2. místa právě jen jediný gól ať už ve včerejším zápase, nebo v zápase s Medlovem, který tak nakonec získal 2. místo díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů.

Škoda jen, že díky nertespektování Herního řádu bylo kontumováno několik zápasů týmu Bláhovka, která by jinak patrně aspirovala na titul nebo jistě alespoň umístění na 2. místě. 

Blahopřeji novému mistrovi BHL a doufám, že se nám povede relativně bezproblémově zorganizovat nový ročník BHL přesto, že se podmínky pronájmu ledových ploch v Brně a okolí stále zhoršují.

Komentáře

18.4.2010, 22:35 - Vladimír Vik

To Jirka Sklenář : Dle mého názoru to není až tak moc utopistická myšlenka, jelikož můj názor na to je ten, že pokud by za to měl ten dotyčný co sedí za časomírou dostat určité love, tak by to pro něj snad neměl být až tak neřešitelnej problém k mačkání stopek přidat i nějaké čárkování zásahů brankářů. Ostatně hru by měl sledovat tak jako tak..
Samozřejmě by to asi nebylo přesné jako v ELH, ale co si budem povídat - v nějakejch okresních soutěžích to probíhá uplně stejně a též tam většinou sedí jen jeden, max dva borci. Jak říkám - určitě by to nebylo 100%, ale rozhodně by to bylo objektivnější než vedený průměr obdržených branek na zápas..
Jinak co se týče toho kdo je nejlepší, nebo není...mě osobně třeba velmi zaujali výkony Adam Pyščuk z KOM, nebo zejmána pak Jirka Šedrli z PAN, který je pro mě osobně asi nejkvalitnější golman ligy. A právě u těchto dvou a i jiných platí to co jsem napsal výše dvojnásob..(teď nechci aby to vyznělo nějak špatně vůči hráčům obou týmů!:-) )

17.4.2010, 13:49 - Vladimír Vik

Zdravím přátelé..

Tak se rok s rokem sešel a je tu opět konec sezóny, i když nás tedy čeká ještě taková malá třešínka na dortu zítra, tak uvidíme s jakým výsledkem..
Stručně bych se chtěl jen ohlédnout za tou uplynulou sezónou a zhodnotit pár nastalých změn a novot oproti minulým sezónám. Nebudu se snad ani tak zabývat výsledky, tabulkou, nebo něčím podobným, i když asi všem je jasné, že pro Petrov to bez ohledu na ten zítřejší výsledek nemohlo dopadnout lépe, byť asi jen ten největší optimista by si troufl předpovědět tuto konečnou tabulku po našem prvním letošním zápase a naší předvedené hře, respektive ''nehře'' s Kometou.
Nicméně zpět k ročníku... Musím se přiznat, že když jsem se před sezónou dozvěděl, že se BHL stěhuje do Rosic, tak jsem byl lehce zklamán a myslím si, že jsem asi nebyl sám. Ovšem opak byl pravdou.. Je pravda že co se týče prostředí a takovéhoto prvotního dojmu, tak s halama se to dá jen těžko srovnávat, nicméně to by byl jen jeden z mála nešvarů co bych mohl vytknout..
Samozřejmě tu je ještě tolik diskutovaná otázka rosického ledu. V tomto případě bych i já zhodnotil led známkou za : 4 (hodnoceno školní stupnicí). Nicméně toto se dá těžko nějak ovlivnit a zas na druhou stranu musíme objektivně uznat že v zimě to zas tak strašný nebylo a následně si položit otázku, jestli ta kvalita byla opravdu až tak otřesná v porovnání s nekřesťanskou částkou co chtěj za pronájem led. plochy na halách...
V tomto případě mě nyní napadlo, jestli by se pro příští ročník nedalo uvažovat o tom, že by se trochu změnil např. systém odehrání zápasu, kdy by se mohlo hrát např. 15min. x 10min. ; úprava ledu ; 10min x 15min. , eventuelně jen suchá úprava po druhé třetině.
Toto by však záleželo na domluvě se strojníkem, případně pak vedení stadiónu...I když je zde samozřejmě nevýho ta, že by se poté zápasy o něco prodloužily..
Asi největší pozitivum oproti Brnu jsem však viděl rozhodčích. Samozřejmě, v této otázce vždy bude někdo kdo říká že pískal špatně a někdo kdo bude říkat, že pískal dobře, ale objektivně musím uznat, že ty kluci předváděli super práci. Člověku pak tolik ani nevadilo jim těch 200,- (nebo kolik za to maj) dát a měl aspoń pocit, že si je opravdu zasloužej, narozdíl od takového Olejníka, či podobných v Brně.. Zejména pak i proto, že snad nebyl letos zápas, kdy by na něj nedorazili..Nám se stalo snad jen jednou, nebo dvakrát, že by přišel pouze jeden.. Takže za toto vše jim patří alespoň ode mě velké DÍKY!!!
Zadalší bych tu měl jeden takový návrh pro vedení soutěže.. Nevím jestli se tu vyhlašuje, nebo nevyhlašuje cena pro nej. brankáře, případně pak za jakých podmínek, ale měl bych takový nápad. Snad jediná objektivní statistika jak opravdu zhodnotit práci golmana je dle mého názoru procentuální úspěšnost jeho zákroků. Jelikož pokud se takového ankety hodnotí podle průměru gólu na zápas, tak i největší lůzr může být za super obranou hvězda a opačně. V tomto případě bych tedy chtěl prosadit návrh, jestli by nešlo do počítání zákroků brankářu časomíru s tím, že by jsme mu za to třeba i něco samozřejmě dali.. Myslím si, že snad každej golec by rád znal nějaké skutečné porovnání s ostatními, takže pokud by každý dal řekněme 25,-, což pro něj je ve výsledku 50,- / špíl, snad by to bylo schůdné prosadit!:-)

Toť tedy mé ''stručné'' ohlédnutí za sezónou, snad to někdo dočte do konce a za rok neviděnou! ;-)

Přeji tedy všem povedenou letní přípravu a v září se tedy snad znovu sejdem s klackama v rukou!:-)

Jinak jak už psal Flery v jiném vlákně - kdo zítra může, tak doražte na haly ať to tam ta Toyota opravdu nemá jak doma!:-)

Viki

18.4.2010, 7:50 - Jiří Sklenář

Viki ...nápady pro zcela jinou ligu ... jste s Radimem jasně nejlepší v lize a o tom jak se vyhrávají statistiky golmanů se zeptej Michala. Takovéto věci(statisické) se ti bohužel tady asi nepodaří zajistit. Leda se posuneš do nějaké vyšší soutěže. :)) Jinak gratulace na titulu Petrova máš hodně velkej podíl ... :)))

18.4.2010, 18:22 - Adam Olšák

Gratulace Petrovu k titulu. Mozna drobna vytka k finale Toyota-Petrov k dohravani souboju. Neni nutne se pozabijet na teto amaterske urovni. Zdravi je prece nejcenejsi.

18.4.2010, 20:39 - Jiří Sklenář

Jak to dopadlo BHL-BALLH , ??

18.4.2010, 21:03 - Petr Vojanec

Dohrávání soubojů: Co já vím, tak hráč Petrova zůstal ležet za bránou se šrámem pod okem a roztrhnutým nosem, zápas už nedohrál.

18.4.2010, 21:24 - Michal Churavý

K narážce Jiřího Sklenáře: To tak prostě, že když tým dobře brání, tak má golman dobrý statistiky. A když brání hodně dobře, tak může i průměrný golman vyhrát statistiky (pokud se nepletu, tak váš brankář taky něco vyhrál). Taky to tak prostě je, že když golman nezachytá dobře, tak ho tým střídá, když může. Pak se mu obdržené góly přepočítávaní na čas - t.j. 2 góly v jedné třetině je průměr 6 na zápas. Myslel jsem, že ten přepočet znají opravdu všichni. Jen ty jsi s tím operoval v řečeš o nějakých podvodech a zase něco naznačuješ. Tak se prosím uklidni.

18.4.2010, 21:26 - Adam Olšák

Co vim tak dostal pukem. Od nas nikdo po odehrani puku nikoho neboural narozdil od inteligenta s 34. (3:2 Toyota, muselo se koncit o 5 min driv, skoda).