Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Překvapení se nekonalo

titulní obrázek

6.4.2011 od Libor Grabec, 79x přečteno

Crocodiles – JB Stavební 9:1

 

Máme za sebou poslední hrací víkend BALLH, udělení posledních bodů a konečnou úpravu tabulky. Pro reportáž jsme si tentokrát vybrali utkání Krokodýlů proti JBS.

Mnozí pamětníci ovšem i dost současných hráčů vzpomíná na dobu, kdy tyto dva týmy společně trénovaly, výkonnostně si byly bližší a jejich vzájemná derby byla považována za jedny z vrcholů sezóny. Dnes je situace po letech vývoje jiná odlišná, JBS zůstalo čistě amatérským týmem, zatímco Krokodýli vykročili jiným směrem a tomu odpovídá i nepřekvapivý výsledek zápasu. Přesto se v něm událo mnoho pěkného, co stojí za zveřejnění J

Úvodní gól padl hned v první minutě zápasu a podepsala se pod něj dvojice Styblík-Tošnar. Oba pánové úspěšně spolupracovali na dalších čtyřech brankách (2, 4, 7 a 8) a dlužno říci, že to byly bez výjimky krásné, profesionálně provedené akce. Jaroslav Styblík se stal nejzářivější hvězdou zápasu, nasbíral celkem 7 bodů.

       

Krokodýli jako tým předvedli pěknější a vyzrálejší hokej, ale zdaleka nelze říct, že bylo utkání jednoznačné. Hráči JBS rovněž vytvářeli zajímavé akce a ukázali, že umí být velmi nebezpeční. Mnohokrát jim k úspěšnému zakončení chybělo jen kousek štěstí a překážel Jiří Šedrla. Zmiňovaný brankář hostoval za zraněného Michala Guldu a výkon krokodýlích obránců komentoval jako nadstandardní (ačkoliv ho z závěru zápasu nepodrželi a s čistým kontem mu nepomohli J).
Okamžikem hodným zapamatování díky vytvoření zajímavého ligového rekordu se stala 26 minuta zápasu, kdy Krokodýli skórovali třikrát během 20 sekund, René Ličartovský a Petr Tošnar dvakrát. Pomineme-li tento výpadek, dá se výkon komíneckého brankáře Michala Miloše označit za velmi dobrý, mnohokrát sám zachraňoval situaci a nebýt jeho, mohlo být skóre daleko vyšší. Tento gólman je pro svůj tým stále důležitější oporou a během letošní sezóny zaznamenal obrovský pokrok a viditelné zlepšení.
Ačkoliv se hráči JBS velmi snažili a za bojovnost zaslouží velkou pochvalu, skoro to vypadalo na čisté konto Krokodýlů. Situaci zachránil až ve 44. minutě Jiří Veselý po přihrávce Roberta Vavrdy a zařídil tak pro svůj tým čestný závěrečný gól sezóny.
Nakonec nelze nezmínit atmosféru, kterou na stadioně vytvořili fanoušci JB Stavební. Bubny, řehtačky, foukačky, korektní hlasové projevy a pohledné roztleskávačky, to je doprovod, který může JBS mnohý další tým jen tiše závidět.
Velmi slušné utkání (pouze 3x vyloučení na každé straně) skončilo 9:1 ve prospěch HC Crocodiles.
 
Tým Dražovic dohrával o tomto víkendu dva zápasy a připsal si za ně dohromady 6 bodů a již jen formálně potvrdil svůj letošní mistrovský titul. V pátek se zajímavé a napínavé utkání s Lulčí rozhodovalo až v samotném závěru (2:1). V neděli pak dražovičtí překonali Tišnov vysoko 11:3.
Na poslední chvíli se rozhodovalo o třetím místu, které nakonec vybojovala Toyota vítězstvím na Kačerama 3:2.
 

Sezóna ještě nekončí – v neděli 17.4. proběhne slavnostní předávání ocenění v rámci každoročního srovnávacího zápasu mezi mistry BALLH a BHL. Letošní novinkou je navíc Allstar game, na kterém se představí největší hvězdy, které jsme letos na ligových zápasech viděli. Přijďte si užít nevšední hokejové dopoledne a zároveň se společně s hráči rozloučit s uplynulou sezónou. Začátek 9:30.

Komentáře

7.4.2011, 10:48 - Tomáš Brabec

Za Toyotu gratuluji Dražovicím k titulu. Jak je vidět z tabulky - jsou trošku někde jinde :o)) díky a příští rok zase.

Díky taky Liborovi Grabcovi za organizaci dalšího ročníku BALLH.

9.4.2011, 11:46 - michal mekleš

I já za Turbinu gratuluji Dražovicím k titulu , byl to jednoznačně nejhokejovější tým. Libore tobě patří můj obrovskej obdiv za organizaci soutěže,snad příští rok budeme s mladíky lepším týmem ,který všechny minimálně potrápí.
Meklin