Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

HC C&K Toyota – Crocodiles Brno 2:4

titulní obrázek

17.10.2011 od Libor Grabec, 64x přečteno

Na obvykle velmi pohledné střetnutí Toyoty a Krokodýlů se tentokrát téměř nedalo dívat
 
         
                
Slovíčko „téměř“ z nadpisu dnešního článku skrývá skutečně jen velmi málo pěkných momentů. Občas se individuálně blýskl některý z aktérů střetnutí, občas byla vidět pěkná akce. Obránci bránili, útočníci útočili a gólmani chytali a místy to připomínalo duel vysokého standardu, na který jsme u zápasů těchto soupeřů zvyklí.
Ale celkově bylo utkání jednoslovně řečeno ošklivé. A máme sice trochu netradiční, přesto jednoznačnou příčinu – rozhodčí. Zpočátku se snažili zápas uhlídat, nicméně se jim velmi rychle a překvapivě snadno vymkl z rukou. Padalo hodně trestů (téměř dvacet za celou dobu) a některé byly oprávněné, jiné již méně pochopitelné. Otázkou zůstává, proč stále vysoký počet nepěkných zákroků zůstal nepotrestán, proč za jeden zákrok šel hráč sedět a za stejný zákrok o minutu později se vyloučení nekonalo. Bylo jasně vidět ledabylé hlídání ofsajdů a občas podivné rozhodování v klíčových okamžicích hry. Korunu celému divadlu nasadila situace, kdy byly na časomíře nepřesně zaznamenány tresty a následovala několikaminutová debata a snaha o nápravu, která se naštěstí podařila.
Nicméně se celý zápas zvrhl ve frašku plnou sekání, hákování a podrážení o narážení na mantinel ani nemluvě. A občas některé zákroky vypadaly skutečně nebezpečně. Sami hráči nakonec nevěděli co mohou a co ne a kromě skutečného faulování přibylo i filmování ve snaze využít situace ve prospěch svého týmu. Hra byla nepěkně přerušovaná po dvaceti sekundách a na ledě se vedly dlouhé debaty rozhodčích s několika hráči najednou.
Výsledkem bylo představení, které nebavilo diváky ani hráče samotné a v poslední třetině si všichni přáli jediné – aby už byl konec.  

         
                      Libor Brůžek                                          Michal Veselý

 

Abychom si trochu spravili náladu, pozvali jsme si tentokrát k rozhovoru dnešní brankáře Radima Protivínského z Toyoty a Michaela Guldu z Krokodýlů. Oba jsou ve svých týmech dlouhodobými jedničkami, oba patří mezi nejlepší gólmany soutěže a oba jsou čistí amatéři.
Co se ti na dnešním zápase líbilo?
Michael Gulda: „Herní úroveň obou týmů, mohl to být pěkný zápas jako vždy s Toyotou míváme.“
Radim Protivínský: „(ironicky) Výkon rozhodčích, který byl značně mimo úroveň amatérské ligy ….. Rád bych popřál Pepovi brzké uzdravení (rozhodčí Pepa Doležel byl v sobotním zápase po neúmyslném střetu s hráčem zraněn), těšíme se všichni až se zase vrátí. On je kvalitní jistota, ne jako to, co jsme měli dnes na zápase.“
Od kdy hraješ hokej a co tě přivedlo do branky?
M.G.: „Já se v tom pohybuju amatérsky od malička a do branky jsem šel, protože jsem neuměl bruslit.“
R.P.: „Začal jsem asi v roce 2000 s týmem Vydechlí vlci a do branky jsem šel, protože mě tam postavili.“
Máš nějaký velký golmanský vzor?
M.G.: „Vzor nemám, ale vždycky se mi líbili čeští brankáři, na zahraniční jsem moc nekoukal.“
R.P.: „Líbí se mi jak to umí Málek s lapačkou a podle stylu Vokoun.“
A někoho v BALLH?
M.G.: „Vláďa Schreiner (Luleč), je mladej a dře, a pak Radim, který je pořád na ledě a má to vychytaný.“
R.P.: „Z amatérů jednoznačně Vláďa Schreiner. Nemluvím o Liborovi Pečovi z Dražovic, to je profík.“
Co si myslíš o play off?
M.G.: „Je to vítaná změna a jsem rád, že to přišlo. Všechny týmy mají možnost o něco hrát až do konce.“
R.P.: „Myslím, že je blbost hrát play off na 10 týmů, je to tak, že 10. února vlastně začne nová soutěž. Zatím se o nic nehraje a pak se poskládá tým tak, aby vyhrál… Já bych navrhoval hrát play off jen na 4 týmy, dva postupují jistě a 3.-6. předkolo.“
Tvůj současný gólmanský cíl?
M.G.: „Sleduju statistiky naší soutěže a porovnávám je. Chtěl bych mít co nejlepší umístění podle statistik, naštěstí mám před sebou skvělou obranu a vůbec celý tým, který mi k tomu hodně pomáhá.“
R.P.: „Měl jsem sice nabídky i do registrované soutěže, ale v mém věku… Hlavně chci být ve svém týmu opora, aby mi mohli věřit a spoléhat na mě.“

Radime, vzpomínám si, jak jsi mi kdysi řekl, že bys chtěl jednou dát gól…

R.P.: "To je bohužel v naši lize nemožné, ale trénuju to pořád. Už doplivnu (myšleno dostřelím pukem) až na bránu na druhé straně"

článek Z.K.

           

                 Michael Gulda                                                Radim Protivinský