Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Čtvrtfinále je za námi

titulní obrázek

14.3.2012 od Libor Grabec, 111x přečteno

Rozloučili jsme se s týmy na 5. - 8. místě po základní části

 

 

Během uplynulého víkendu se hrály druhé rozhodující zápasy čtvrtfinále. Všechny čtyři týmy, které si přinesly bod z prvního utkání, potvrdily formu a postupují dále. Pro letošní sezónu se loučíme s Kačery, Sršni, Kohoutovicemi a Lulčí, ačkoliv některé z hráčů možná ještě potkáme v přátelském měření sil mezi výběry naší ligy a BHL.

Tento týden nebude ústředním námětem článku reportáž z konkrétního zápasu, jako tomu obvykle bývá, protože shodou neovlivnitelných okolností jsme nejzajímavější zápasy nestihli a o tom, který jsme stihli, není moc co napsat. Proto jsme tentokrát dali prostor hlavně kapitánům odcházejících týmů.

První zápas se odehrál netradičně již v pátek, kdy se Kačeři pokoušeli zvrátit postupovou bitvu s Krokodýly. Bojovali statečně a dlouho si drželi naději, ale Krokodýli byli lepší a hlavně si prostě nedali semifinále vzít.

O tomto zápase by se ještě dalo říct, že se utkala dravost se zkušeností. Oba týmy mají ve svých řadách plno hokejek, party jsou sehrané, hráči na ledě o sobě vědí a dokážou vytvořit spoustu nádherných akcí. Ale zatímco u Krokodýlů je v některých případech již vidět klidnější a rozvážnější přístup získaný lety, Kačeři hrají dravě, dynamicky a na plno. Díky tomu předvádějí jednu z nejhezčích her soutěže.

 

HC Kačeři obsadili po základní části 8. místo v tabulce se 7 vítězstvími a 20 body. Většina zápasů končila poměrně vyrovnaně. Lehký útlum je podle výsledků patrný v listopadu, kdy dvakrát podlehli soupeři s vysokým rozdílem. V únoru naopak senzačně a vysoko porazili favorita soutěže RHF. V předkole play off vyřadili ve dvou vyhraných zápasech H.A.C., ve čtvrfinále podlehli Crocodiles. Nejlepší hráči týmu podle tabulky kanadského bodování jsou Pavel Hájek a Michal Veselý. V brance většinu sezóny stál Vladimír Novotný. Kačeři jsou týmem s nejnižším věkovým průměrem v lize a řadí se k několika málo týmům, kteří disponují nadšenou a funkční fanouškovkou základnou.

 

Rozhovor s Petrem Veselým bude doplněn později.

První nedělní zápas měl být papírově nejvyrovnanější, protože zde se utkaly týmy, které se po základní části usadily ve středu tabulky vedle sebe. Utkání skončilo rozdílem jedné branky a Toyota předvedla své mistrovství obranné hry, kterou dokáže potrápit všechny soupeře.

Kohoutovice skončily po základní části na 5.místě se sedmi čistými výhrami a 30 body. S mnoha soupeři se ale trápili a 6 zápasů rozhodovaly samostatné nájezdy. Po novém roce přestal kvůli zranění hrát kapitán Tomáš Flora a tým to velmi poznamenalo (ani jednou v tomto období nevyhráli). Ve čtvrtfinále vypadli se svým sousedem s tabulce Toyotou 0:2.

Nejlepší hráči dle kanadského bodování jsou Richard Holčák a Petr Kotinský, v brance strávil sezonu Michal Nekvapil. Tým Kohoutovic má velmi kvalitní zázemí a podporu a je v jádru tvořen skupinou hráčů s dlouhou a úspešnou tradicí, jejichž cesta protíná i další brněnské amatérské ligy a týmy.

 

O svoje názory se s námi podělil kapitán Kohoutovic Tomáš Flora:

Jak hodnotíš uplynulou sezónu z hlediska Kohoutovic?

Tomáš Flora: „Letošní sezónu musím hodnotit jako zatím nejhorší v historii Kohoutovic. 5.místo sice není úplný propadák, ale o vánocích jsme ještě byli na  2.pozici v těsnosti za prvním. Od nového roku byla naše hra velmi špatná. Prohrávali jsme téměř vše a to i dvoucifernými výsledky. Průběžně jsme se  propadali tabulkou níž a níž a nemít bodově nahráno z podzimu,tak jsme stoprocentně hráli předkolo.“

Jak se budete připravovat na sezónu další?

T.F.: „Nikdo z nás se na hokej už nějak speciálně nepřipravuje. Já si třeba asi nabrousím před sezónou po dvou letech brusle:-).Většina z nás hraje v Kohoutkách tenis nebo fotbal, takže nám teď zase vypukne tenisová a fotbalová sezóna. No a budeme samozřejmě dělat pravidelná společná soustředění u piva.“

Kdybys mohl změnit do příštího ročníku na soutěži BALLH jakoukoliv jednu věc, co by to bylo?

T.F.: „Nevím. To play-off je divný. Dlouhodobě se za něčím honíš a pak je to všechno vabank. Kdyby to bylo aspoň na dva vítězné zápasy. Takhle je to hybrid. V amatérské soutěži by se měl hrát jiný systém. Takhle brzo jsme bágly ještě nikdy neschovávali. Teď se budem doma nudit, zatímco jiní budou dohrávat až do půlky dubna. Pro tohle jsme do BALLH nevstupovali.“

Koho bys rád viděl jako letošního mistra?

T.F.: „Až do play-off jsem byl velikým obdivovatelem kombinační a útočné hry Bláhovky. Líbilo se mi na nich, že abnormální kvalitu kádru kompenzovali nehokejistou v bráně. Bavil jsem se o tom s Ivošem Staňkem a byl mi jejich postoj moc sympatický. A to ten kluk nechytal vůbec špatně. A pak si na play-off přivedou jiného, dokonce registrovaného golmana a kamaráda posaděj na střídačku. To jsem nepochopil a nechápu, že to Libor dovolil. Pokud si příští rok přivedou ještě posilu do brány(slyšel jsem něco o Nešťákovi), bude se tu hrát jen o druhé místo. Takže titul jim už nepřeji a je mi úplně jedno kdo to letos vyhraje.“

 

Ve třetím čtvrtfinále byl blíže k postupu tým RHF a nad Lulčí zvítězil i tentokrát. Utkání bylo poznamenáno nešťastnou nehodou, když se hned na začátku ošklivě zranil brankář Lulče Vladimír Schreiner a  musel být vystřídán – Michal Nekvapil byl již na cestě domů z předchozího zápasu, přesto byl ochotný se vrátit a zápas dochytat. Výměnou brankářů došlo v dosti velkému zdržení a utkání bylo ukončeno rolbou asi dvě minuty před oficiálním koncem (v tomto okamžik dělily Luleč od vítězství tři góly). V zápase nenastoupil nejlepší hráč RHF Ivo Staněk a otázkou zůstává, jak by zápas dopadl, kdyby nedošlo ke stresujícímu střídání gólmanů. Zranění Vladimíra Schreinera si vyžádá operaci a půlroční rekonvalescenci.

 

HC Re/Mac Atraktiv obsadil po základní části 6. pozici v tabulce a potřeboval k tomu 25 bodů a 8 čistých výher. Během sezóny tým podával různorodé výkony, například se jim podařilo porazit Krokodýly nebo RHF, naopak prohráli s H.A.C.. Mají na svém kontě též ostudnou kontumaci, kdy do jednoho zápasu v Brně nepřijel dostatek hráčů. Nejlepším střelcem týmu je na 7. místě v celoligové tabulce Jaroslav Kratina. Dvorním gólmanem je již několik let Vladimír Schreiner.

Tým v průběhu letošní sezóny získal sponzora a změnil jméno. S Dražovicemi tvoří dvojici týmů, jejichž domovem je stadion ve Vyškově. Na poslední zápas letošní sezóny nastoupili ve zbrusu nových slušivých dresech.

 

Rozhovor jsme pořídili se zraněným gólmanem a vedoucím Lulče Vladimírem Schreinerem.

Jak hodnotíš uplynulou sezónu z hlediska Lulče?

Vladimír Schreiner: „Hodně hráčů mě zklamalo svým přístupem. Kus sezóny jsme byli nuceni hrát v poslepované sestavě.“

Jak se budete připravovat na sezónu další?

V.S.: „Především doplníme kádr. Cilem je hrát všechny zápasy s kompaktním a sehraným týmem.“

Kdybys mohl změnit do příštího ročníku na soutěži BALLH jakoukoliv jednu věc, co by to bylo?

V.S.: „Přál bych nám nezanevřít na playoff. Bylo kolem něj hodně emocí a tahanic a hraje se na hraně. Přesto dalo sezóně uplně nový náboj.“
Koho bys rád viděl jako letošního mistra?

V.S.: „Držím palce Dražovicím (našemu tréninkovému partnerovi) a Krokodýlům (z mého pohledu vyvážený a motivovaný manšaft).“

V posledním zápase v neděli se sešly Dražovice proti Sršňům. Utkání se rozjelo neuvěřitelným tempem a během první třetiny padlo sedm gólů. Bohužel všechny za záda bezmocného Radka Zahradníka. V dalším průběhu zápasu se již zvolnilo, ale ačkoliv Sršni prokázali vynikající psychickou odolnost, takto nepříznivé skóre se jim proti kvalitnímu soupeři zvrátit nepodařilo.

 

HC Sršni se po základní části umístili na 7. místě v tabulce s 22 body. Během sezóny se jim podařilo získat dokonce v obou vzájemných zápasech cenný skalp Toyoty. Na druhou stranu mají vroubek ohledně kontumace zápasu z důvodu nepřítomnosti gólmana.

Nejúspěšnějšími hráči jsou Paul Peňa, Lukáč Kolenovský a Josef Matoušek. V brance jsme většinu sezóny viděli Radka Zahradníka.

V předkole play off vyřadili z dalších bojů JB Stavební 2:0. Čvtrfinále s Dražovicemi prohráli 0:2.

V této sezóně se museli poprat s nepříjemnou situací – odlivem několika hráčů. Přišli například o několikaletého nejlepšího obránce ligy Richarda Zicha, který přestoupil do Toyoty. 

 

Na pár otázek odpověděl kapitán Sršňů Jan Kummer.

Jak hodnotíte uplynulou sezónu z hlediska Sršňů?

Jan Kummer: „Upřímně bych řekl, že to byla jedna za nejhorších sezón, ne-li úplně nejhorší. Před Vánoci jsme byli málem na rozpadnutí, odešli nám klíčoví hráči a i přes veškerou snahu jsme se z toho pořádně nevzpamatovali až do konce.“

Jak se budete připravovat na sezónu další?

J.K.: „Určitě musíme stabilizovat kádr, abychom se vyhnuli letošním problémům s docházkou na zápasy.“

Kdybyste mohl změnit do příštího ročníku na soutěži BALLH jakoukoliv jednu věc, co by to bylo?

J.K.: „Nic zásadního mě nenapadá, snad jen kdyby bylo 12. týmů, bylo by trochu víc o co hrát i v základní části.“

Koho byste rád viděl jako letošního mistra?

J.K.: „Myslím, že Krokodýli by si to letos zasloužili.“