Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Ostravská liga přináší zamotanou hádanku, kdo ji rozluští?

titulní obrázek

17.4.2012 od Jaroslav Pikula, 50x přečteno

Uplynulé víkendy přinesly řadu zajímavých zápasů a výsledků. V klíčovém utkání vyhráli Tygři Poruba nad Warriors, Warrioti přetlačili Opavu. Poté dokázal Martinov uzmout 2 body Warriotům. Překvapení se konalo v souboji Warriors s Duklou, kde mladý Havířov dokázal urvat bod za prohru po nájezdech, aby v následujícím dni získal kontumačně 3 body. Sanitrans dokázala odstřelit Old Boys a Warrioti udrželi zajímavou tajenku o play-off, když porazili Tygry. Kdo bude hrát play-off a kdo vypadne? Kdo bude přímo v semifinále a kdo bude muset odehrát čtvrtfinále? Drama v Ostravské lize je tady!

Old Boys Ostrava – Martinov 7:2 (1:1, 4:1, 2:0)

Zápas odehraný v Zábřehu mezi Martinovem a Old Boys nepřinesl žádné drama. Tým se dvěma tvářemi, jak se později sami přesvědčíte, vyhrál přesvědčivě 7:2, když kanonýr Old Boys Jiří Wlodyka vstřelil 3 branky a připsal si další ligový hattrick. Nic na tom nezměnil ani fakt, že v úvodní třetině získal Vojtěch Homola vedení pro Martinov.

 

HBC Tygr Poruba – HC Warriors Havířov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Klíčový zápas o play-off, jak se tento zápas nazýval, přinesl zajímavou podívanou. Havířov i Poruba se dlouho hledali, v průběhu utkání byli lepší Tygři z Poruby, kteří si vypracovali více šancí, které ale pokryl brankář Ondruch. Propracovaná obrana ale nebyla srovnatelná s útokem, kde si sice Warriors šance vypracovali, ale nedokázali brankáře Piwowarského propálit.

Porubský Tygr a konkrétně Tomáš Slečka, dokázal v 19. minutě nenápadnou střelou od modré čáry prostřelit brankáře Ondrucha a to byl velký šok. Havířov dlouho hledal ve vypjatém utkání odpověď, ale kromně pár tyček nic nevymyslel. Po zápase se strhla velká přestřelka na facebooku, ale tento zápas jasně ukázal, jak se bojuje o play-off i v nižší soutěži.

 

HC Warrioti Havířov – Sanitrans Opava 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Utkání, které se dalo označit soubojem o čelo tabulky, začal lépe Havířov. Už ve 3. minutě otevřel účet utkání Marek Purgat. Na začátku druhé periody srovnal Pavel Anděl a bylo jasné, že půjde o drama. V 17. minutě se ale trefil Martin Komínek a po něm ve 21. minutě Tomáš Kudělka, jinak prvoligový hráč porubského Sokolu, a Warrioti vedli 3:1.

Pět minut před koncem zápasu ještě snížil Daniel Holeš, ale víc jak na snížení to nebylo. Sanitrans si touto porážkou zkomplikovala boj o prvenství v základní části, ale i o přímý postup do semifinále play-off. Havířov naopak utvrdil první příčku.

 

HBC Martinov – HC Warrioti Havířov 3:2sn (2:0, 0:1, 0:1)

V neděli 18. března se odehrál další zajímavý zápas. Podle papírových předpokladů by se zdálo, že Warrioti nebudou mít žádné problémy, ale opak byl pravdou. V 9. minutě otevřel účet utkání martinovský Adam Breburda. Studená sprcha pro Havířov přišla 5 sekund před koncem první třetiny! To skóroval Tomáš Kratochvíl. Ve druhé třetině Havířov snížil brankou Marka Purgata, ve třetí části si vynutil nájezdy havířovský kapitán Patrik Ševčík!

Nájezdy přinesly zajímavou podívanou. Tři série nájezdů nepřinesly branku a oba brankáři si drželi svou neprůstřelnost v této dovednostní disciplíně. Ve čtvrté sérii neproměnil nájezd Marek Purgat a naopak, když v této sérii skóroval Daniel Dlouhý, získal dva body  Martinov. Překvapení kola bylo tady!

 

HC Warriors Havířov – Dukla Hrabyň 4:5sn (1:3, 3:0, 0:1)

Havířov potřeboval někde získat body, aby oživil naděje na play-off, které už podle některých ztratil. Warriors začali zápas bleskurychle, to se trefil po 18 vteřinách Kamil Přeček! Na to Dukla dokázala reagovat, dvěma brankami Pavel Kozubek poslal Duklu do vedení. Když se přidal i Jan Hluzák a po první třetině to bylo 3:1 pro Hrabyň, nikdo by asi už Havířovu nevěřil, ale co se nestalo.

Parádní druhá třetina, kdy nejprve snížil Tomáš Čaja a vyrovnal Jiří Valder, pokračovala jako z říše snů pro havířovské Warriors. V závěru třetiny dokonce poslal Havířov do vedení Tomáš Čaja, který si připsal druhou branku v utkání. Ještě minutu a 30 vteřin před koncem držel Havířov vedení o branku, ale individuální chybou obránce o tři body přišel! Pavel Kozubek si zpracoval míček ze vzduchu a dokončil hattrick! V nájezdech se nikdo netrefil až na hrdinu Dukly Pavla Kozubka, který získal bonusový bod na stranu Hrabyně.

Havířov musel věřit, že další body získá proti Old Boys a že ztráta nebude rozhodující a šance ještě přijdou.

 

HC Warriors Havířov – Old Boys Ostrava 5:0k (-)

Zápas, ve kterém potřeboval Havířov body ani nezačal. Už když se Havířov rozcvičil, tak bylo jasné, že soupeř asi nedorazí na zápas – nedorazil! Tři body za kontumační výhru získal Havířov a vyrovnal stav bodů s Tygry, rozdíl už je jen ve skóre!

 

HC Warrioti Havířov – HBC Tygr Poruba 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

K zápasu Havířova s Porubou se upíraly zraky všech hráčů Warriors. Rivalové z Havířova totiž potřebovali, aby Warrioti vyhráli – ztráta by opět byla pouze ve skóre, ale pojďme k samotnému utkání.

Zápas v 7. minutě otevřel David Purgat po asistenci bratra Marka Purgata. Tygři reagovali brankou Tomáše Slečky v 11. minutě. Za 31 sekund na to ale Warrioti opět vedli, David Purgat opět mířil dobře. V 16. minutě se střelecky prosadil po asistenci Davida Purgata i Marek Purgat a Havířov už vedl o tři branky.

Tygři se ale herně zlepšili a na jaře předvádějí pěkné výkony. Ale to ve druhé třetině nestačilo, Marek Purgat opět po asistenci svého bratra Davida propasíroval míček za Piwowarského a Warrioti disponovali vedením 4:1! V čase 28:55 Tygři snížili brankou Martina Vidláka, kdo by si ale myslel, že zápas už byl nehratelný, tak by se mýlil, nicméně by v konečném důsledku měl pravdu. V čase 29:40 měl k dispozici Tomáš Slečka nájezd, který mu ale Josef Navrátil vychytal a pravděpodobně to byl klíčový moment zápasu. Havířov vyhrál 4:2 a udržel první místo. Tygři se musí dále o play-off bít.

 

Sanitrans Opava – Old Boys Ostrava 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)

Druhý aprílový zápas se odehrál v Ostravě – Zábřehu. Toto datum ale nebylo pro výsledek vůbec důležité. Už ve 4. minutě získal pro Opavu vedení Pavel Anděl, reagovat dokázal Vojtěch Juříček a vyrovnal na 1:1, toto skóre vydrželo až do konce třetiny.

Zbylé třetiny už byly ale v jasné režii Opavy. Branky vsítil Kala a Okruhlica, přesnou trefu přidal i Říha a Ondrejo. Zápas vyhrála Opava 7:1, ale i tak je na druhém místě tabulky, dotírající Hrabyň má k dispozici zápas navíc a uvidíme, jak se situace vyvine. Boj o play-off je na všech frontách otevřený!

 

Dohrávka 11.kola

Sobota 7.dubna:

10:00  HBC Martinov – Dukla Hrabyň (hřiště Poruba)

 

Zápasy 12.kola

Neděle 8.dubna:

09:00  HC Warrioti Havířov – HC Warriors Havířov (hřiště Poruba)

11:00  Dukla Hrabyň - Old Boys Ostrava (hřiště Poruba)

 

Neděle 15.dubna:

11:00  HBC Martinov – HBC Tygr Poruba (hřiště Poruba)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2011/2012

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE PO NEÚPLNÉM 11. KOLE

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. HC Warrioti Havířov 9 5 2 2 0 46:15 (31) 21
2. SANITRANS Opava 9 6 1 0 2 73:18 (55) 20
3. Dukla Hrabyň 7 4 1 1 1 36:21 (15) 15
4. Old Boys Ostrava 10 4 0 0 6 27:51 (-24) 12
5. HBC Martinov 9 2 2 1 4 33:36 (-3) 11
6. Tygr Poruba 9 2 0 1 6 22:47 (-25) 7
7. HC Warriors Havířov 9 2 0 1 6 22:71 (-49) 7