Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

BAIL OHbL: Předposlední kolo určilo vítěze základní části

titulní obrázek

26.4.2012 od Jaroslav Pikula, 113x přečteno

V neděli se na hřišti TJ Sokol Poruba odehrálo předposlední, 13. kolo základní části BAIL Ostravské hokejbalové ligy, které už mohlo přinést odpovědi na otázky týkající se celkového umístění a postupu do play-off. Nejprve si Opava po těžkém obléhacím boji poradila s porubskými Tygry 2:0 a dotáhla se bodově na vedoucí pozici v tabulce. To Tygři museli vzhledem k ambicím hrát play-off čekat, jak dopadne souboj mladšího týmu Havířova proti Martinovu. Martinov neponechal nic náhodě a vítězstvím 6:1 si upevnil čtvrtou pozici. V posledním zápase kola pak bojovala Dukla Hrabyň proti Warriotům z Havířova nejen o přímý postup do semifinále, ale i o možné prvenství v základní části. Výhra Warriotů 4:2 však znamenala, že se Havířov s jednokolovým předstihem stal prvním vítězem základní části novodobé Ostravské hokejbalové ligy, Dukla naopak spadla na třetí místo tabulky a přímý postup se jí vzdálil. Poslední kolo tak přinese nejenom rozuzlení v boji o poslední postupové místo do play-off, ale také souboj o přímé nasazení do semifinálové série.

HBC Tygr Poruba – SANITRANS Opava 0:2 (0:1,0:0,0:1)

V utkání důležitém pro oba týmy měli od začátku navrch hostující hráči, kteří zraněními a nemocemi oslabené Tygry zamkli téměř na celou první třetinu do jejich obranného pásma. Tygři soupeři odolávali až do konce šesté minuty, kdy po nahrávce Davida Raaba prostřelil z dálky ostravskou obranu Libor Steinwirth – 0:1. Po tomto góle tlak hostujícího týmu ještě narostl a utkání se změnilo v souboj opavských střelců s brankářem Piwowarskim, který svůj tým držel nad vodou občas neskutečnými zákroky.

Stejný obraz hry pokračoval i ve druhé třetině, Tygři hráli v obraně zodpovědně a přišlo i několik brejkových situací, z nichž se ovšem ani jedna neujala.

Třetí třetina pak pouze završila galapředstavení brankáře Tygrů Petra Piwowarského, který i přes druhou obdrženou branku po akci Steinwirtha a střelce Holeše byl suverénně nejlepším hráčem na hřišti a jen díky němu a obranné hře Tygrů skončilo utkání hubeným výsledkem 0:2 pro favorita z Opavy. Z lehce získaného čistého konta se mohl radovat i brankář opavských David Okruhlica, kterému k jeho udržení stačilo pouhých pět zákroků, když v poslední třetině na něho nešla ani jedna střela.

Opava se výhrou posunula na druhé místo a s největší pravděpodobností postoupí přímo do semifinále, Tygři  naopak budou i v posledním kole na dálku bojovat s havířovskými mladíky o poslední postupovou pozici do play-off, ke které mají (díky lepšímu celkovému skóre při vyrovnaných vzájemných statistikách se soupeřem) přece jen o něco blíže.

Branky: 5:44 Steinwirth Libor (Raab David), 31:17 Holeš Daniel (Steinwirth Libor)

Střely 5:51, Vyloučení 1:1, Přesilovky 1:1, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 35, Rozhodčí Chovanec – Šprincl

 

HC Warriors Havířov – HBC Martinov 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Warriors do utkání nastupovali s vědomím, že pokud ještě chtějí reálně pomýšlet na play-off, musí s Martinovem bodovat. K tomu jim měla pomoci i hokejová posila z vítězného druholigového týmu HC AZ Havířov 2010 Antonín Pechanec, kterého havířovští stačili na poslední chvíli před uzávěrkou dopsat na soupisku a který se měl stát jejich tajnou zbraní v boji o play-off. Jeho přítomnost na hrací ploše byla vidět hned od začátku utkání, skóre však otevřelo mužstvo hostí, když chybu v obraně Warriors dokázal potrestat ve třetí minutě při hře čtyři na čtyři Marcel Kozlík po nahrávkách Breburdy a Karoly – 0:1. V dalším průběhu první třetiny se hra vyrovnala a i přes řadu šancí na obou stranách vydrželo jednobrankové vedení týmy Martinova až do konce první části.

Hned zkraje druhé třetiny se martinovskému týmu podařilo přestát tlak Havířova při vyloučení Šlahorka a po jeho skončení se v 19. minutě díky první trefě Petra Vávry v tomto utkání dostali do dvougólového vedení. To jim ale vydrželo pohou minutu a půl, to když o sobě dala rázným způsobem vědět havířovská posila Pechanec, který po průniku martinovskou obranou naservíroval přesnou přihrávku Lukáši Lauberovi, kterému se nakonec se štěstím podařilo snížit na 1:2. Možný návrat havířovských mladíků do zápasu ale rázně uťal hned po sedmnácti vteřinách v čase 20:43 Adam Karola, který využil nahrávku Breburdy a zvýšil na 1:3. A to ještě nebylo všechno, protože dvacet vteřin před koncem druhé třetiny zřejmě definitivně pohřbil havířovské naděje v tomto zápase svým druhý gólem Vávra – 1:4.

Třetí třetina se již víceméně dohrávala, na havířovském týmu bylo vidět určité zklamání s průběhem zápasu, které ještě okořenilo několik neproměněných šancí díky výborně chytajícímu Poláškovi v brance Martinova. Jeho tým naopak dohrával utkání v poklidu a do konce zápasu ještě navýšil svou výhru na pětigólový rozdíl. Nejprve završil svůj hattrick po přihrávce Musálka a Navrátila nejlepší hráč Martinova v tomto utkání Petr Vávra, aby ještě v poslední minutě pečetil v přesilové hře výsledek utkání Jiří Navrátil, který zužitkoval souhru dnes čtyřbodového Musálka s Schonem.  

Martinov tak ve svém posledním zápase v základní části dokázal zvítězit před slušnou diváckou kulisou 6:1 a bez ohledu na poslední kolo obsadí v konečné tabulce čtvrté místo před Old Boys, což znamená, že ve čtvrtfinálové sérii nastoupí právě proti tomuto soupeři. HC Warriors Havířov naopak v pro ně životně důležitém zápase nedokázali bodovat a jejich sen o účasti v playou se hodně vzdálil, i vzhledem k tomu, že je v posledním kole čeká opavský SANITRANS, který ještě stále bojuje o druhou příčku, zajišťující přímý postup do semifinále.

Branky: 20:26 Lauber Lukáš (Pechanec Antonín) - 2:42 Kozlík Marcel (Breburda Adam, Karola Adam), 18:59 Vávra Petr (Musálek Tomáš), 20:43 Karola Adam (Breburda Adam), 23:40 Vávra Petr (Musálek Tomáš), 29:03 Vávra Petr (Musálek Tomáš, Navrátil Jiří), 35:27 Navrátil Jiří (Schön Marek, Musálek Tomáš)(PP)

Střely 21:30, Vyloučení 2:4, Přesilovky 3:1, Využití 0:1, V oslabení 0:0, Diváků 75, Rozhodčí Chovanec – Olesz

 

Dukla Hrabyň – HC Warrioti Havířov 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Poslední zápas dne mezi Duklou a Warrioty znamenal přímý souboj o první místo v základní části, a nebo také propad mimo přímé postupové pozice do semifinále play-off. Zápas začal lépe pro hostující Havířov, který v čase 7:40 otevřel skóre zásluhou Krainy po nahrávce Šmída – 0:1. Vedení Warriotům ale vydrželo pouhých jednatřicet vteřit, Kusýn našel volného Martina Chovance a ten nekompromisně vyrovnal. Otočit vývoj utkání se Dukle podařilo dokonale v polovině jedenácté minuty, Zavadil našel ve středním pásmu Romana Velčovského a ten po pěkném individuálním průniku nedal Navrátilovi v bráně Havířova šanci – 2:1. Po první třetině tak byla mnohem spokojenější Dukla, která měla nakročeno kromě přímého postupu také k prvnímu místu v tabulce.

S tím se ale Havířov rozhodně nechtěl smířit a i podle toho začala druhá třetina. Hned ve druhé minutě prostřední části hry na sebe vzal odpovědnost Tomáš Kudělka, který i přes faul Šimka dokázal zakončit svou akci vyrovnávacím gólem na 2:2. Právě Kudělka se pak stal klíčovým mužem zápasu, když na konci 17. minuty dokázal ve vlastním oslabení vystihnout špatnou rozehrávku na červené čáře a z brejku otočil stav utkání ve prospěch Havířova – 2:3. Frustrace z inkasovaného gólu byla na hřišti viditelná, školáckou chybu obrany odnesla hokejka prvního střelce Dukly Chovance, který z ní o brankovou konstrukci udělal dvě nepoužitelné a vyfasoval osobní trest za nesportovní chování. Do konce druhé třetiny se pak na trestné lavici sešel i s autorem druhého gólu, protože desítku, tentokráte za svůj slovník vůči soupeři inkasoval v přerušené hře i Roman Velčovský.

Třetí třetina pak přinesla snahu Dukly o vyrovnání, proti byl však několikrát brankář Havířova Navrátil, který udržel těsné vedení pro svůj tým. Navíc v 29. minutě překonal jinak výborně chytajícího Benka překvapivou střelou od modré čáry David Purgat – 2:4. Od tohoto momentu se utkání v posledních minutách víceméně dohrávalo, Havířov hrál ze zabezpečené obrany a pokusy Dukly o zteč končily většinou už ve středním pásmu.

Havířovští Warrioti si tak výhrou s předstihem zajistili pohár za první místo v základní části, kvůli horším vzájemným zápasům je už druhá Opava nemůže předstihnout. To Dukla přišla nejen o možnost vyhrát základní část, ale pravděpodobně i o přímou účast v semifinále, porážka v tomto zápase ji totiž srazila až na třetí místo a vzhledem k posledním zápasům v soutěži je její posun na druhou příčku velmi nepravděpodobný.  

Branky: 8:11 Chovanec Martin (Kusýn Miloš), 10:25 Velčovský Roman (Zavadil Lukáš) - 7:40 Kraina Radek (Šmíd Jan), 13:52 Kudělka Tomáš (Kraina Radek)(PP), 16:46 Kudělka Tomáš (SH), 28:07 Purgat David (Šmíd Jan, Ševčík Patrik)

Střely 26:30, Vyloučení 3:1, navíc Martin Chovanec a Roman Velčovský 10 minut osobní trest (oba DUK), Přesilovky 1:3, Využití 0:1, V oslabení 0:1, Diváků 50, Rozhodčí Olesz - Pikula

 

Nadcházející program - Neděle 29.dubna:

14. kolo

10:00  HBC Tygr Poruba - Dukla Hrabyň (hřiště Poruba)

12:00  HC Warriors Havířov - SANITRANS Opava (hřiště Poruba)

14:00  Old Boys Ostrava - HC Warrioti Havířov (hřiště Zábřeh)

 

Více informací naleznete na http://www.ahl.cz/soutez/bohbl/

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2011/2012

TABULKA SOUTĚŽE PO 13. KOLE

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. HC Warrioti Havířov 11 7 2 2 0 56:18 (38) 27
2. SANITRANS Opava 11 7 1 1 2 77:21 (56) 24
3. Dukla Hrabyň 11 5 3 1 2 49:32 (17) 22
4. HBC Martinov 12 4 2 1 5 46:44 (2) 17
5. Old Boys Ostrava 11 4 0 1 6 30:55 (-25) 13
6. Tygr Poruba 11 2 0 1 8 25:54 (-29) 7
7. HC Warriors Havířov 11 2 0 1 8 24:83 (-59) 7