Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Amatérská kutnohorská hokejová liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Před posledním víkendem zůstává v tabulce šest otazníků

titulní obrázek

12.4.2013 od Jaroslav Pikula, 54x přečteno

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga sice už po minulém víkendu zná vítěze i poslední mužstvo základní části, kteří se tím pádem spolu utkají ve čtvrtfinále play-off, o zbývajících pozicích pro vyřazovací část se však rozhodne až v zápasech posledního hracího víkendu. Na druhém až sedmém místě nemá zatím nikdo nic jisté a jak letošní vyrovnaný průběh základní části ukázal, vše se může během pár okamžiků na hřišti úplně změnit. Kompletní složení dvojic pro první kolo play-off tak zřejmě bude známo až po posledních zápasech v neděli.

 

 

1. místo – Sanitrans Opava

Opava sice na jaře hrála v útlumu a ze silných týmů nedokázala porazit zatím nikoho, její náskok po podzimu byl ale tak velký, že ztráta prvního místa ležela spíše v teoretické oblasti. Definitivní potvrzení prvního místa přinesla výhra Martinova nad Warrioty, kteří tak ztratili šanci utkat se s Opavou v posledním kole o obhajobu loňského vítězství v základní části.

 

Boj o 2. místo – 3 adepti

Nejlepší výchozí pozici má Martinov, který má vše ve svých rukách a v případě sobotního vítězství proti Young Blood ho o druhou příčku už nic nemůže připravit (na podzim však Martinov s Young Bloody prohrál 2:3). Martinov skončí druhý i v případě, že v posledním kole získá dva nebo jeden bod za remízu v základní hrací době, stejný výsledek by ale musela uhrát i Dukla, protože má lepší celkové skóre a v případě rovnosti bodů s Martinovem (vzájemné zápasy vyrovnané Dukla – Martinov 1:0 a 1:2) by jej předstihla. Pokud by Martinov prohrál, musel by spoléhat i na prohru Dukly a na to, že Havířov nevyhraje v základní hrací době.

Dukla může skončit druhá pouze v případě jakéhokoliv zaváhání Martinova, tím, že získá minimálně o bod víc než současný druhý tým tabulky. Pokud vyhraje za tři body a Martinov toto nezopakuje, je situace jasná a Dukla je druhá díky lepšímu skóre. Pokud získá Dukla dva body, může být druhá pouze za předpokladu, že Martinov prohraje v nájezdech nebo v normální hrací době. V případě zisku pouze jednoho bodu by Martinov musel prohrát v normální hrací době a zároveň by Havířov nesměl vyhrát za tři body s Opavou.

Třetím celkem, který ještě může pomýšlet na druhou příčku, jsou Warrioti Havířov. Ti skončí druzí pouze v případě, že Martinov prohraje v základní hrací době a Dukla získá pouze jeden nebo žádný bod v utkání s Tygry. Pokud by Martinov prohrál a Dukla získala vítězství v nájezdech, museli by havířovští hráči porazit Opavu minimálně o šest branek, z teoretického hlediska by stačila i výhra o branek pět, při hodně divokém průběhu utkání.

V tabulce může nastat ještě situace, kdy by se všechna tři mužstva srovnala na stejném počtu bodů, v tom případě by rozhodovala minitabulka tří mužstev, kde je na tom nejlépe Martinov, který by skončil druhý, třetí by byla Dukla a Warrioti by skončili čtvrtí.

MINITABULKA PŘI ROVNOSTI BODŮ (všechny týmy by měly

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
2. HBC Sokol Martinov 4 3 0 0 1 8:5 (3) 9
3. Dukla Hrabyň 4 2 0 0 2 5:5 (0) 6
4. HC Warrioti Havířov 4 1 0 0 3 6:9 (-3) 3

 

Procentuální šance na zisk druhého místa jsme si dovolili rozdělit takto:

HBC Sokol Martinov 47% - Young Bloodi jsou houževnatým soupeřem, na podzim Martinov dokázali porazit

Dukla Hrabyň 47% - Duklu čeká tabulkově nejsnadnější soupeř – Tygři, kteří momentálně hrají oslabeni o některé své stabilní hráče, lavička Dukly naopak praská ve švech.

HC Warrioti Havířov 5% - Havířovští by na druhé pozici mohli skončit pouze při tříbodové výhře nad vítězem základní části z Opavy  a shodou ostatních výsledků.

Zbylé jedno procento jsme si nechali jako možnou statistickou chybu :)

Pokud Martinov bude bodovat, nemůže už skončit hůř než třetí. Pokud by prohrál, mohl by ještě při výhře Warriotů za tři body nad Opavou a jakémkoli bodovém zisku Dukly skončit i čtvrtý.

Warrioti by mohli skončit třetí, pokud by vyhráli za tři body a Dukla získala pouze jeden bod nebo prohrála, nebo by Warrioti vyhráli výrazným rozdílem a Dukla získala dva body, potažmo by Warrioti vyhráli na nájezdy a Dukla prohrála v normální hrací době s Tygry, protože vzájemné zápasy jsou opět vyrovnané (Warrioti – Dukla 2:3, 1:0). Variant je opravdu v boji o druhé, třetí a potažmo i čtvrté místo více než dost, a to jsme ještě některé úplně fantaskní záměrně vynechali.

 

4. místo – Teoretická šance pro Falcony…

Ve hře o první polovinu tabulky je ještě teoreticky i HBC Falcon Ostrava.  Ten by se vyhoupl na čtvrté místo, pokud by Warrioti prohráli v základní hrací době a zároveň by Falcon vysoko rozdrtil druhý havířovský tým Warriors. Vzájemné zápasy má totiž Falcon s Warrioty vyrovnané - 3:2 venku, 1:2 doma - opět by tak rozhodoval rozdíl celkového skóre (nyní Warrioti +19, Falcon -1). Musela by se tedy zrodit zřejmě jedna z nejvyšších výher v tomto ročníku ne-li v celé dvouleté historii, což je při zlepšených jarních výkonech posilněných Warriors spíše utopie…

 

6. místo – Sobota rozhodne, jestli se v neděli bude o něco hrát…

Opět spíše teoretická šance pro Tygry, kteří ztrácejí na Young Bloody čtyři body. Podzimní vzájemný zápas vyzněl lépe pro Young Bloody, kteří zvítězili 5:4. O šestou pozici by je připravila pouze jakákoliv prohra v normální hrací době ze vzájemného souboje v posledním kole a zároveň prohra v sobotní dohrávce s Martinovem. Tygři by k tomu ještě museli bodovat zítra s Duklou. Pokud by Young Blood prohráli s Tygry na nájezdy a zároveň normálně s Martinovem, Tygři by v sobotu Duklu museli porazit v normální hrací době. Jakýkoliv bodový zisk v posledních dvou zápasech tak nahrává spíše Young Bloodům (pokud získají bod či dva s Martinovem, Tygři musejí obě poslední utkání vyhrát v normální hrací době, pokud Martinov porazí, je vše vyřešeno).

 

8. místo – Warriors Havířov

Mladý havířovský celek na jaře vyzkoušel řadu posil, v jeho kádru se objevila i extraligová jména a předvádí o poznání lepší výkony než na podzim (jediný výsledkový megavýstřelek zažili Warriors v utkání v Opavě), k bodům to ale zatím nestačilo a minulá porážka s Duklou je s konečnou platností odsoudila k poslednímu místu v tabulce.

 

Rozpis zápasů posledního víkendu základní části:

Sobota 13. dubna - Zápasy 14. kola

10:30  Young Blood Ostrava - HBC Sokol Martinov (hřiště Ostrava - Zábřeh)

14:00  HBC A.O. Tygr Poruba - Dukla Hrabyň (hřiště Ostrava - Poruba)

Neděle 14. dubna - Zápasy 14. kola

15:00  HBC Falcon Ostrava - HC Warriors Havířov (hřiště Ostrava - Zábřeh)

15:15  HC Warrioti Havířov - Sanitrans Opava (hřiště Ostrava - Poruba)

Neděle 14. dubna - Dohrávka 10. kola

12:15  Young Blood Ostrava - HBC A.O. Tygr Poruba (hřiště Ostrava - Zábřeh)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2012/2013

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. SANITRANS Opava 13 9 1 1 2 78:21 (57) 30
2. HBC Sokol Martinov 13 9 0 0 4 40:25 (15) 27
3. Dukla Hrabyň 13 8 0 2 3 49:26 (23) 26
4. HC Warrioti Havířov 13 8 0 1 4 43:24 (19) 25
5. HBC Falcon Ostrava 13 6 2 0 5 36:37 (-1) 22
6. Young Blood Ostrava 12 3 1 1 7 23:46 (-23) 12
7. HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 12 2 1 0 9 30:44 (-14) 8
8. HC Warriors Havířov 13 0 1 1 11 18:94 (-76) 3