Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Derby veteránů

titulní obrázek

6.11.2018 od Zdenka Kölblová, 193x přečteno

Pátý hrací víkend BALLH přinesl vyrovnané duely.

Jako první se v sobotu představila ACA s nováčkem soutěže Ivančicemi. Ani jeden ze soupěřů neměl výrazně převahu, ACA hrála více kombinační hokej a hráči z Ivančic předváděli jisté a pečlivé obranné zákroky. Po vyrovnaných téměř třech třetinách zápas dospěl k dramatickému závěru. Za stavu 3:3 byl ve 43. minutě vyloučen Ivančický Pavel Šeiner, přesto se jeho spoluhráčům podařilo v oslabení vstřelit branku a dostat se do vedení. ACA se ale náhlým zvratem nenechala zaskočit a za minutu na konci zmíněné přesilovky znovu vyrovnala. Na nájezdy byla potom šťastnější a odnáší si z utkání dva body. Na zápase byla velmi sympatická bojovnost a nasazení, které oba týmy předváděly až do úplného konce.

Druhé sobotní utkání bylo poklidné, nastoupily proti sobě celky ze spodních příček tabulky Židenice a JBS. První třetina byla vyrovnaná, Žideničtí v ní měli trochu více štěstí. Druhá potom patřila JBS, soupeřům se ale i v těch několika skromných výletech do útoku podařilo vstřelit dvě branky a upevnit si vedení. I zde byl poměrně dramatický závěr, za stavu 5:6 dohrávala JBS poslední minutu bez gólmana, Žideničtí hráči se ale ubránili a na skóre to nic nezměnilo. Toto utkání by mohlo dostat nálepku „zápas pohodářů“. Měli jsme minimum vyloučených, neviděli jsme žádné zákeřnosti, výbuchy vzteku ani ošklivé fauly. Hráči se sobě div neomlouvali, když se třeba na ledě srazili, a je třeba říct, že tento gentlemanský přístup je příjemná změna ve srovnání s vystoupeními, kterých jsme občas v lize svědky.


(momentka ze zápasu Toyoty a Crocodiles)

Trojici zápasů tohoto víkendu završuje nedělní lahůdka v podání dvou nejdéle působících týmů v soutěži – Toyoty a Crocodiles. Veteránské derby sice skončilo poměrně jasným výsledkem 4:1, ale utkání bylo vyrovnané a velmi napínavé. Viděli jsme pohlednou kombinační hru, ve které oba soupeři střídavě útočili, ovšem s minimem zakončení, protože většinu útoků se precizní obranou dařilo oběma stranám zastavovat ještě před brankářem. Přesto se oba gólmani předvedli ve skvělé formě a zlikvidovali hodně zákeřných střel. Zejména Michael Gulda přiváděl k zoufalství útočníky Toyoty několika dechberoucími semafory v závěrečné přesilovce.

 

Fanoušci k nezaplacení

Fanoušci k BALLH patří. Toyota v této disciplíně samozřejmě hraje prim, ale téměř každý tým, který kdy v soutěži působil a působí, má svoje věrné příznivce. Všem vám děkujeme za podporu, bez vás by to nebylo ono :)
 


(budoucí generace Krokodýlů)

 


(v Toyotě se fandí bez ohledu na věk)