Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Zápas čtvrtý, baráž o play off: CSKA Brno - JBS Brno 4:2

titulní obrázek

9.4.2008 od Zdenka Kölblová, 38x přečteno

CSKA předvedla svůj nejlepší výkon na turnaji a roznesla svého soupeře na kopytech. Ani hvězdné posily JBS si s námi nevěděly rady.

Z prohry nad Delfínama jsme se otřepali rychle, naštěstí, protože bylo jen málo času a k zápasu s naším brněnským rivalem JBS jsme nastoupili už za hodinu potom. Volno jsme trávili každý po svém, většinou vyhříváním venku na sluníčku, někteří dokonce s pivem a neodmyslitelnými cigaretami. Z této pauzy je i fotka (http://www.ahl.cz/fan/27/fotogalerie/fotky/?fotkaid=1353), o které jeden z organizátorů turnaje prohlásil, že je naprosto monumentální, že ji považuje za „manifest za amatérskej hokej“. Náš Miloš prostě válí na všech frontách.

Sluníčko nás nabilo energií a vlítli jsme na ně. Jestli jsem ráno spanilou jízdu CSKA přirovnala k bílé vichřici, tak teď to byl hotový uragán! Sehráli jsme bezkonkurenčně nejhezčí naše utkání na turnaji. Hráči předvedli nasazení hodné profesionálů, bez větších chyb a uklouznutí, nadšení na ledě nemělo hranic a tým bojoval jako jeden muž až do poslední píšťalky.

Skóre otevíral už ve druhé minutě Tonda a potvrdilo se nám, že jakmile se hned na začátku zápasu dostaneme do vedení, je to naše výhra. I ten maličký jednogólový náskok se CSKA snažila za každou cenu udržet, v sázce bylo příliš mnoho a soupeř si do svých řad pozval excelentní hráče z brněnské juniorské Komety (dostali speciální výjimku od vedení turnaje, protože toto družstvo se skládalo jako náhradník dohromady až ve čtvrtek). Hrálo se pěkně, na jistotu a bez zbytečných faulů, zejména na případná oslabení si hráči dávali velký pozor. Druhý náš gól přidával Míra Partyka v jedenácté minutě a pak se v sedmnácté krásně trefil Kuťas. O minutu později se našemu bývalému spoluhráči Smokovi podařilo snížit na 3:1, ale první půlku jsme nakonec udrželi.

Hned na začátku druhé části otřáslo vedením CSKA nařízené trestné střílení, podle některých názorů neoprávněně, ale co se dalo dělat, rozhodčí se nikdy neplete. Naše hvězda Miloš si ale s nájezdem poradil po svém a útočník svou šanci neproměnil. To byl asi nejklíčovější moment celého zápasu (ještě se chystám věnovat mu speciální článek). Posíleni vírou ve vítězství jsme se už nedali srazit k ledu a JBS před naší neutuchající energií neměla šanci. Ve 24 minutě přidal ještě jeden gól Tonda a CSKA vedlo nad JBS už 4:1. Dvě minuty před koncem sice soupeř ještě jednou Miloše překonal, ale tentokrát jsme si tři body nenechali vzít. Ačkoliv závěry zápasů bývaly dříve za pohnutých skóre naše velká slabina, teď jsme to prokletí konečně prolomili.

Touto výhrou jsme získali právo nastoupit v dalších zápasech k bojům o 1.-.4. místo a v tomto okamžiku jsme tedy měli ještě papírovou šanci celý turnaj vyhrát. Závěrečné hodnocení zápasu je jednoduché – když se CSKA spojí opravdovou touhou po vítězství a všichni hráči odvedou maximálně odpovědnou práci, poradíme si i s hodně posíleným soupeřem.