Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Nej Krokodýl

titulní obrázek

5.5.2008 od Libor Grabec, 72x přečteno

HC Crocodiles mají už pro letošek za sebou ligu, závěrečný večírek i turnaj a poslední trénink v sezóně věnovali dovednostním soutěžím.

Člověk je tvor soutěživý, mužská polovina lidstva obzvlášť a k měření sil si vybírá každou záminku. Podle výsledků z ligových zápasů znají Krokodýli svoje nejlepší střelce a obránce, liga ukázala na kvalitu gólmanů a náročný závěrečný večírek zase odhalil největšího drsňáka. Nebylo toho dost, ještě pořád několik titulů nebylo uděleno. Proto se kluci utkali mezi sebou navzájem ve třech dovednostních disciplínách s cílem odhalit nejrychlejšího, nejpřesnějšího a nejšikovnějšího z nich.

První soutěž byla rychlostní, hráči jezdili na čas jeden okruh kolem kluziště, začínalo se na červené čáře a po objetí obou branek opět končilo na stejném místě. Většina přítomných ukázala, že nejen výborně bruslí, ale také rychle, časy se pohybovaly v rozmezí od 15ti do 18ti sekund. Nejrychlejší kolo zajel Jirka Mrázek v čase 14:74. Ve finálové jízdě utvořeného pavouka se spolu utkali Míra Pilát a Luboš Dobšík, zvítězil první jmenovaný. Zúčastnili se i všichni tři přítomní gólmani, nejrychlejší byl Michal Gulda v čase 20:94. Několik hráčů zakončovalo jízdu rybičkou, že by pánové už nacvičovali děkovačku pro fanoušky pro příští sezónu? J Soutěžící se s úkolem poprali ze všech sil, úsilí zračící se ve tvářích na fotografiích mluví za vše.

 

 

 

 

 

                

 

Druhá soutěž se týkala přesnosti střelby. Do všech čtyř rohů branky byly umístěny terčíky velikosti 20x20 cm a hráči měli za úkol tyto terčíky po řadě trefit. Střílelo se z mezikruží. Tady se ukázalo, že mezi Krokodýly moc přesných sniperů není, z přítomných patnácti hráčů trefili právě jeden terčík pouze 4 hráči ( Jara Dobšík, Aleš Žák, Milan Procházka a Simon Gruber), dva a víc už pak nikdo. Ovšem nedostatky v přesnosti vyvažovali hráči tvrdostí střel, plexisklo za bránou jen dunělo J No, alespoň mají kluci námět na letní přípravu, přesnost střelby se dá nacvičovat i na zahradě na garážových vratech s tenisákem (pokud vás snad manželka vyhodí z obýváku).

Nakonec se chlapi postavili proti svým gólmanům v samostatných nájezdech. Hráči byli rozděleni do družstev podle toho, jak spolu v sezóně byli zvyklí hrávat. Každá pětka jela pět nájezdů na každého gólmana, kritériem k hodnocení byl celkový čas každé série a úspěšnost hráčů a gólmanů. Nejúspěšnější a nejrychlejší pětkou zároveň byla červená sestava ve složení Jirka Mrázek, Simon Gruber, Aleš Žák a bratři Dobšíci. Sérii zvládli za čas 46:39 a z patnácti nájezdů skŕovali 5x. Nejlepším střelcem této soutěže se stal Luboš Dobšík, který proměnil všechny tři svoje pokusy.

V hodnocení gólmanů dopadl nejlépe Radim Protivínský, který si nechal puk za záda proklouznout jen jednou. Tomáš Mišik pak pětkrát a Michal Gulda dostal 7 gólů.

 

 

 

Dovednostní soutěže sice našly své vítěze, ale konečná bilance je taková, že pokud hodnotíme hokej, bojovnost, píli a kamarádství, tak je každý Krokodýl Nej J

Tým teď konečně čeká odpočinek, letní pohoda a možná i ten zmiňovaný tenisák. Načerpejte síly do nových soutěží, nashledanou v září a pěkné prázdniny!