Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

HODNOCENÍ BHL

titulní obrázek

22.11.2008 od Petr Havliš, 122x přečteno

Zápasy ročníku 2008-2009 jsou za 1. čtvrtinou

BHL 2008-2009 je za první čtvrtinou. Po odehrání 27 zápasů je tak již možné odhadovat sílu a ambice jednotlivých týmů v tomto soutěžním ročníku.

Za obhajobou suverénně kráčí tým HC Medlov ROS, který zatím jako jediný v 6 odehraných zápasech neztratil ani bod přesto, že již hrál i proti řadě tradičně silných týmů (Falcons, Petrov, Bizoni). Výborné výkony podává především defenzíva a brankář Radim Protivinský, který je s 8 obdrženými brankami a průměrem 1,2 branky na zápas opět s přehledem na čele statistik brankářů.

V závěsu za Medlovem je pak dvojice týmů HC Bizoni, kteří zatím v 6 zápasech prohráli těsně právě pouze s HC Medlov ROS 1:2, a  překvapení letošního ročníku – tým HC ASIO Jiříkovice, který má na svém kontě též jedinou prohru a je tažen především výborným individuálním výkonem Miloše Hermana, který se 14 body vede tabulku produktivity. Příjemným překvapením jsou jistě i výsledky týmu Gingilla Fighters, jejíž výkony značně pozvedla dvojice Milan Bartoň a Lubomír Mikulík (oba jsou s 12 body na 2. a 3. místě tabulky produktivity). Milan Bartoň navíc spolu s Adamem Olšákem z HC Bizoni vedou tabulku střelců s 9 góly.   

Střed tabulky okupují tými HC Petrov, HC Mamuti, ČPP Falcons Hrušovany. Všechny tyto týmy mají jistě ambice i na lepší umístění a tak lze očekávat jejich snahu posunout se v dalším průběhu tohoto ročníku v tabulce výš. Především pro tým Falcons, mnohonásobného mistra BHL (NLLH), je 7. místo jistě zatím zklamáním a určitě se poperou o tradiční umístění na bedně.

Značnou smůlu má tým Moravian Panthers, který přes dobré výkony většinu zápasů i se silnými soupeři prohrává o gól a patří mu s jediným vítězstvím až 8. pozice. Na konci tabulky jsou pak s 1 bodem HC Čerti a bez bodu Cyclones Brno. Čerti patrně doplácí především na to, že hrají všechny 3 amatérské brněnské soutěže, což není jednoduché hráčsky skloubit.

Letošní ročník probíhá podle mého názoru poměrně hladce, bez zranění, výraznějších šarvátek a vyšších trestů. Snad jedinou kaňkou na bezproblémovém průběhu je občasná nepřítomnost rozhodčích nebo časomíry. Pokud se tak stane, nezapomínejte hlásit nepřítomnost rozhodčích a časoměřiče vedení BHL, nebo přímo na ČSLH panu V.Sklenářovi, jak bylo dohodnuto na předsezónní schůzi BHL. Rozhodčí jsou za nepřítomnost sankcionováni a jedině tak je možné zajistit nápravu.

Hodně zdaru v dalším průběhu letošního ročníku BHL 2008-2009.   

Komentáře

26.11.2008, 7:41 - Petr Havliš

Cena je fakt celkem problém, hlavně u týmů, které hrají na 2 lajny a nemají sponzora, což je asi většina. Myslím, že bychom se na Schůzi BHL po 1.pol. soutěže měli poradit jak dál a zda se nepokusit s tím celým něco udělat.
Ale je celkem fajn, že se až na 1 drobnou šarvátku a občasnou neúčast rozhodčích, asi hlavně ze začátku ročníku, letošek vyvíjí pohodově.

24.11.2008, 11:20 - Jiří Sklenář

Falcons nebudou letos bojovat o medaile. Důvod je prostej. První lajna letos nehraje a to se projeví postatně. Vlk-Holas (trenéři extraligové juniorky Komenty nemají čas) Kučera dlouhodobě marod a Vojta Holas jeden z nejlepší playerů loňských ročníků staví. Falcons tak nemůžou hrát tam kde byli. --------------------------
Zlepšení všech je jasné exodus kvalitních hráčů do této ligy bude pokračovat a nelze ho zastavit. Určitě to není v neprospěch ligy . I díky evropské ploše mají techničtější celky lepší možnosti. Určitě se hokejem bavíme. Jediný co nás těší je to že někteří zavřeli ... a mají jiné cíle než se pořád vozit po Falcons. Ať se daří.

24.11.2008, 16:50 - Jiří Veselý

Jak říkáš - naše heslo pro letošek je : "není důležité vyhrát,ale sejít se.... -))))

Jura.

25.11.2008, 16:19 - Jiří Sklenář

přesně tak :)) je to čím dál dražší a mám takovou obavu že pokud to bude dražší nebudeme mít lidi. Radši pudou kamkoliv jinam :)´než na led za ranec na pár minut.