Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Mistrem NHL Ostrava je HC Devi!

titulní obrázek

29.4.2009 od Vojtěch Kačmařík, 212x přečteno

Mistrem letošního ročníku NHL Ostrava se stalo HC Devi.

V úterý 21. 4. 2009 se v  Buly Aréně v Kravařích odehrálo 2. finálové utkání NHL Ostrava 2008/09, ve kterém se představily týmy HC Devi a SK Elvac Ostrava. Mužstvo HC Devi postoupilo do playoff z 3. místa a jejich finálový soupeř dokonce až ze 4. místa. Týmy byly ale úspěšné v semifinálových soubojích a tak se mohly utkat ve finále o pohár pro vítěze amatérské hokejové soutěže NHL Ostrava. 

Po prvním zápase měl slibný náskok tým HC Devi, který vyhrál 7:4, ale hráči SK Elvac byli odhodlaní finálovou sérii ještě zdramatizovat a celou soutěž vyhrát. Obě mužstva nastoupila do zápasu pouze v 10 hráčích a za vydatné podpory fanoušků v Buly Aréně v Kravařích předváděla od začátku utkání pěkný a rychlý hokej. Domácí tým potřeboval co nejrychleji smazat náskok soupeře z 1. vzájemného utkání, ale nesměl také zapomínat na obranu. Což se bohužel pro domácí stávalo velmi často.

SK Elvac Ostrava vs. HC Devi

Petr Laštík #23 (HC Devi) střílí gól na 0:1

Prim v útoku hostů hrála především dvojice Laštík - Mikeš, kteří v základní části obsadili první 1., resp. 3 místo v kanadském bodování celé soutěže a Petr Laštík byl navíc s 37 góly nejlepším střelcem. Ve 2. zápase finálové série to byl právě Laštík, který využil chyby v obraně domácích a postaral se o vedení HC Devi 0:1. Navíc přidal o několik minut později i 2. gól a s domácími ambicemi na titul to vypadalo hodně bledě.

Jelikož se podle pravidel NHL Ostrava v letošní sezóně počítá v playoff gólový rozdíl, museli tak domácí zvítězit o min. 3 góly. Pokud by vyhráli právě o 3 góly, rozhodovaly by o prvenství samostatné nájezdy.

Domácí tým ale zabojoval a po velkém zmatku v obranném pásmu HC Devi snížil na 1:2. Potom se hrálo dlouho bez gólu. Hokej byl velmi pěkný, plný kombinačních akcí a tvrdých soubojů. Za oba týmy nastoupilo hodně bývalých hokejistů mladšího či staršího věku, takže diváci měli o zábavu postaráno.

SK Elvac Ostrava vs. HC Devi

Vojtěch Juříček #96 (SK Elvac Ostrava) nejproduktivnější hráč SK Elvac v základní části

Za HC Devi ještě skóroval i Ivo Hájek, který odehrál snad pouze 2 zápasy za celou sezónu, ale jinak je to velmi kvalitní obránce s velkým přehledem a dobrou střelou od modré čáry. Přesně tímto způsobem překonal domácího gólmana Picka, který pokud má zrovna formu, platí za jednoho z nejlepších brankářů v celé NHL Ostrava.

Domácí přesto bojovali a po dvou upracovaných gólech srovnali stav 2. finálového zápasu na 3:3. Po vyrovnávací brance došlo na střídání gólmanů HC Devi, Pazdírka nahradil Filip. Domácí se potom snažili přidat další góly. Pořád jim chybělo vstřelit minimálně 3. Třetí třetina byla potom velmi zajímavá. Hráči SK Elvac dali všechny síly do útoku a snažili se ještě porvat o titul. Bylo k vidění několik pěkných akcí na obou stranách, ale také tvrdé fyzické souboje a povedené zákroky obou gólmanů.

Nakonec se podařilo domácím zásluhou Lukáše Jelšíka vstřelit vedoucí gól na 4:3, ale to pořád nestačilo. Na obrat v utkání, resp. ve finálové sérii už potom domácí neměli čas a v součtu obou zápasů se mohli z titulu radovat hráči HC Devi, kteří se po 3 letech vrací na celkové 1. místo v NHL Ostrava.

SK Elvac Ostrava vs. HC Devi

SK Elvac Ostrava slaví vedoucí gól na 4:3

SK Elvac Ostrava vs. HC Devi 

HC Devi po zápase s pohárem pro vítěze NHL Ostrava 08/09

Po zápase si oba celky sportovně pogratulovaly k 1., resp. 2. místu a hráči HC Devi převzali z rukou Jiřího Gavendy (zástupce vedení NHL Ostrava) pohár pro vítěze NHL Ostrava v sezóně 2008/2009. Na řadu přišly i tradiční oslavy s šampaňským a každý z hráčů si mohl pohár vlastnoručně osahat a zvednout nad hlavu. Nakonec se jednotlivé týmy vyfotily a vznikla i společná fotka účastníků finalových soubojů. Gratulace patří především HC Devi za celkové vítězství v soutěži NHL Ostrava v letošním ročníku, ale i poraženým finalistům SK Elvac Ostrava, kteří nakonec skončili na 2. místě.

SK Elvac Ostrava vs. HC Devi

HC Devi vs. SK Elvac Ostrava po odvetě finále v Buly Aréně v Kravařích

Komentáře

28.5.2009, 9:13 - Vojtěch Kačmařík

Je měsíc po finále a zápisy pořád nejsou ... myslím, že posledním zápasem to přece nekončí, že? Nejde teď ani přehledně udělat statistika za playoff, protože chybí tyto údaje ... na druhou stranu proč máme tyto statistiky, když ještě neproběhlo žádné hodnocení uplynulé sezóny? Bude na začátku sezóny další, jako loni??

6.5.2009, 18:48 - Jakub Gulaši

Blahopřeju HC DEVI.....A jinak mě mrzí že jste se vysrali na ty zápisy,celý rok to šlo a najednou ne....chce se to nad sebou zamyslet kluci....jinak těším se na vás všechny příští sezonu...zdar sportu guli

6.5.2009, 22:31 - Petr Laštík

Říkal jsem to a říkám to znova a už po třetí DEVI jsou mistři... Děkujem za sezonu ... :) snad přiští rok to výjde... (možná) :D

29.4.2009, 16:51 - Vojtěch Kačmařík

Přidal jsem nový článek týkající se závěru letošní sezóny a také novou fotogalerii, kterou najdete v aktuálních fotogaleriích. Detaily v článku jsou bohužel pouze z mé paměti, neboť mi nebyl doručen ani jeden zápis z finálových zápasů !