Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

O víkendu odstartovala BALLH

titulní obrázek

6.10.2009 od Libor Grabec, 156x přečteno

Byli jsme se podívat na zápas HC Crocodiles – C&K Toyota Brno

 

V neděli chvilku po poledni se na ledě NHL sešly dva celky, jenž papírově slibovaly zajímavé a vyrovnané utkání. Nebyla to nakonec tak úplně pravda. Zatímco Toyota zahajovala sezónu v plně sestavě, Krokodýli díky marodce přišli hned o několik klíčových hráčů a sešli se sotva na dvě pětky.

Zápas začal v poměrně rychlém tempu a to vydrželo až do konce. Přesto se skoro polovinu herního času nedařilo ani jednomu týmu vstřelit branku. Crocodiles se tvrdým útokům a krásným kombinačním akcím soupeře bránili do posledního dechu.  Na druhou stranu Radim Protivínský neměl příliš mnoho práce, protože Toyota Krokodýly takřka celou první půlku přehrávala a nic moc jim nedovolovala.

   

První gól padl až v dvacáté druhé minutě, kdy se za záda brankáře Crocodiles trefil Adam Olšák po nahrávce Petra Ohniště. A odpověď na sebe nechala čekat až do začátku třetí třetiny. Jediný gól Krokodýlů zařídil David Brázda ve spolupráci s Liborem Grabcem. Radim sice chvilku proti rozhodnutí sudího protestoval, ale branka byla bez milosti uznána.
Jenže remíza nebyla tomuto zápasu souzena a chvíli po vyrovnávací brance udělali již značně unavení Krokodýli chybu při střídání a následnou přesilovku 5 na 3 Toyota využila ke zvýšení skóre. Nádhernou střelou z kruhu překonal Michal Veselý soupeřova gólmana podruhé, situaci pomohl vytvořit druhý obránce René Jašek.
Do konce zápasu zbývalo stále sedm minut, ale Krokodýli již ve svých akcích úspěšní nebyli. Ještě jednou sice svitla naděje po skvělé přihrávce obránce Libora Brůžka a následném samostatném úniku autora první branky Davida Brázdy, ale ten svou šanci neproměnil.  

Toyota předváděla celou dobu pěkný rychlý hokej a k vítězství rozhodně napomohla jejich silná a disciplinovaná obrana. A Radim Protivínský ukázal, že jeho znamenitá forma z předchozích let ani trochu neoslabila a Toyota si může gratulovat, že ho získala do svých řad. 

 

                 Radim Protivinský                                                   Libor Brůžek

K utkáním Toyoty již nedílně patří úžasná atmosféra, kterou vytváří její fanklub a ani tento zápas nebyl výjimkou. Nechyběl buben, řehtačky a spousta křiku a povzbuzování. A diváci v bílých týmových bundách tentokrát odcházeli ze stadionu se spokojenými úsměvy na tvářích.
 

V dalších zápasech tohoto víkendu porazili v sobotu ve velmi pěkném zápase Sršni Kačery 3:2 a v neděli odpoledne potom Pančava Tišnov 4:3. Na vyškovském stadionu se v dravém a napjatém utkání střetly celky Lulče a Koupaliště Dražovice (loňské Bučovice). Rozhodovaly nakonec samostatné nájezdy, kde byl úspěšnější tým  Dražovic.

 

autor:Zdenka Kölblová

Komentáře

10.10.2009, 0:10 - Tomáš Flora

Toyota je letos s Protivínským jasnej favorit,jen je mi líto mého kamaráda Kosa,který za Vás chytal tolik let a pro Toyotu žil.Tolik diskusí o hokeji v Moravanech u piva jsem nikdy nikde jinde nezažil. Možná jim to Kosáku ukážeš v druhé soutěži s Bizonama,že pochybili. Tam hrajete skvěle.
Vypadá to letos hodně vyrovnaně a snad k té vyrovnanosti letos přispějí i HC KOHOUTOVICE. Snad se nám bude dařit. Každopádně to v Kohoutovicích vyvolalo rozruch a na náš první domácí zápas s Kačerama možná příjde i 50 Kohoutovických fandů)(pokud nás Bučovice v neděli smetou tak asi nikdo). Libore dík. Děláš to skvele!

7.10.2009, 10:45 - Tomáš Brabec

Hezký článek- díky za to..... i soupeři za hezký zápas