Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Utkání PSVS Napajedla - Šneci Otrokovice

titulní obrázek

2.11.2010 od Jakub Štětkář, 108x přečteno

Minulý týden se uskutečnilo utkáni 9. kola mezi týmy PSVS Napajedla a Lizzaran Šneci Otrokovice. Utkání skončilo divokým výsledkem 29:6 ve prospěch napajedelských.

Popis skutečností:

Týmu Šneků na utkání nepřijel brankář (dle sdělení zástupců Šneků a rozhodčích), utkání bylo zahájeno a mezitím hráč Šneků David Kopčil odjel pro náhradního brankáře Lukáše Ondru, který do utkání původně neměl nastoupit, protože byl zraněný.

Po první třetině byl stav 13:3 pro Napajedla, od druhé třetiny nastoupil do branky Šneků Lukáš Ondra s tím, že přes indispozici utkání nějak dochytá, aby Šneci neměli prázdnou branku. Konečný výsledek byl 29:6.

Výsledek:

Dle zápisu byl po celou dobu utkání v brance Šneků brankář Ondřej Trvaj, v zápise o výše uvedeném není žádná zmínka. Zástupce Šneků přiznává, stejně jako rozhodčí Marek Šiška, že do zápasu Šneci nastoupili bez brankáře, což je v rozporu s tím, že minimální počet hokejistů v ZAMHL, aby utkání vůbec mohlo být zahájeno, je sedm + brankář (mj. uvedeno na druhé straně každého zápisu). Zástupce PSVS Napajedla trvá na platnosti zápisu, tj. že po celou dobu utkání byl v brance Jiří Trvaj.

Závěr:

Výsledek utkání tedy zůstává v platnosti. Rozhodčímu Marku Šiškovi je uděleno napomenutí a finanční pokuta ve výši stržení 50% jeho odměny za toto utkání. Dále z výše uvedeného vyplývá, že by se všechny mimořádné události měly značit do zápisu o utkání. Taky se mohlo stát, že náhradní brankář Lukáš Ondra nemusel vůbec přijet a zápas by skončil ještě větší blamáží, např. výsledkem 57:6.

Jakub Štětkář
Zdeněk Kamenář
Karel Topič

členové disciplinární komise ZAMHL

Komentáře

3.11.2010, 15:30 - David Otáhal

Tak to je demagogie jako z učebnice.
Ad1. - utkání se uskutečnilo za základě výslovného souhlasu obou kapitánů a jednoho přítomného rozhodčího (Šneci opravdu chtěli takto pokračovat, resp. začít)

Ad2. - zástupce PSVS požadoval uznání výsledku utkání na základě platnosti zápisu o utkání (chybou je, že náš kapitán nepožádal o legitimaci brankáře, který skutečně nastoupil do druhé třetiny, aby bylo možné konfrontovat ho s tím kdo byl v zápisu uveden - jménem je opravdu všechny neznáme:-), předpokládali jsme, že brankáře svým jménem znají hráči soupeře - asi to byla chyba)

Jen tak na okraj, zástupce PSVS také navrhoval pouze zápis skóre po dobu kdy již byl přítomný brankář Šneků (16:3) a bez nutnosti zápisu do osobních statistik (ve výsledku naprosto zbytečných ačkoliv pro někoho asi důležitých).

Utkání mohlo skončit i jinak - kontumací 5:0 a zaplacením pronájmu ledové plochy hráči Šneků.

Závěrem:
Vážená komise, neztrapňujte se těmito psanými obhajobami ještě více, než jste učinili v počátku řešení této "pseudokauzy" - neoslovili jste v první řadě zástupce týmů k podání vysvětlení, pouze jste přes prostředníky vzkazovali něco o kontumaci a teprve poté se vše začalo řešit. Trochu zvláštní postup :-)

Tento článek jste si prostě mohli odpustit, není nutné snažit se obhájit sami sebe tím, že vinu přesunete na zástupce PSVS jakožto na toho, komu jde především o to, dosáhnout výhry jakkoliv. Bylo to asi naprosto zbytečné, ale asi jste tu potřebu cítily opravdu významně :-)

Gratulujeme a dobré spaní s čistým svědomím přejeme.