Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Toyota udržela otěže zápasu pevně v rukou

titulní obrázek

14.2.2012 od Libor Grabec, 84x přečteno

HC Kohoutovice – HC C&K Toyota 2:4

 

 

HC Kohoutovice – HC C&K Toyota 2:4Ačkoliv jsme v loňské sezóně navštěvovali zápasy Toyoty ze všech týmů asi nejčastěji, letos se to vlivem nejrůznějších okolností zatím příliš nedařilo, a proto jsme se rozhodli to v předposledním týdnu základní části napravit. Těšili jsme se na pěkný hokej a super atmosféru a zklamáni jsme rozhodně nebyli.

Kohoutovice podávaly v poslední době trochu nevyrovnané výkony, nicméně tentokrát se hráči sešli v silné sestavě a sehráli se svým sousedem v tabulce vyrovnaný zápas jak se sluší a patří. Dokonce měli v prvních dvou třetinách mírně navrch.

Skóre bylo otevřeno v sedmé minutě zápasu po zaváhání kohoutovické obrany, útočník Libor Janáček projel mezi statickými hráči v modrém jako mezi kuželkami a s jistotou překonal bezmocného gólmana kličkou.

Tempo zápasu nepolevilo a hned po chvíli si Kohoutovice vytvořily největší šanci první třetiny, kdy se před brankou Toyoty ocitli dva útočníci sami bez obrany. Ale fantastický Radim Protivínský úžasným zákrokem vyrazil střelu hlavou a ustál situaci dokud mu nepřijeli kolegové na pomoc. 

Toyota odpověděla bleskově. Po chvíli se stejná šance vytvořila na druhé straně, kde se před brankářem Michalem Nekvapilem zformovali Libor Janáček a Martin Moudrý a měli více štěstí. Kohoutovičtí trochu znervózněli a než se stačili vzchopit, dostali od stejných útočníků v rámci jednoho střídání ještě jeden gól (v rozmezí 18 vteřin). Dlužno říci, že Michal Nekvapil je vynikající gólman a celý zápas chytal až na tento okamžik výborně.

Po tomto úderu se naštěstí modří obdivuhodně vzpamatovali. Předvedli znovu situaci dva na nula tentokrát v podání Richarda Holčáka a Petra Kotínského a jim se podařilo poprvé překonat kouzelného Radima. První třetina skončila 3:1 pro Toyotu.

Ve druhé třetině zápas stále pokračoval svižně a Kohoutovice měly tentokrát zřetelnou převahu. Za snahu byli ale odměněni až těsně před koncem ve třinácté minutě, kdy předvedli učebnicovou přesilovku. Po několikerém rozehrání se od modré přesně trefil Karel Hroužek.

Toyota si to nenechala líbit, hráči využili zmatku před bankou Michala Nekvapila v samotném závěru třetiny (jeden z jeho obránců dokonce bez hokejky) a po několikeré dorážce se skutečně podařilo devět sekund před písknutím puk kolem ležícího gólmana do brány dotlačit.

Ve třetí třetině Toyota předvedla tak vynikající obrannou hru, která se příliš často nevidí. Nelze říct, že by Radim Protivínský byl úplně bez práce, ani že by to snad Kohoutovice vzdaly, naopak, všichni se snažili ze všech sil zápas zvrátit. Ale Toyota s náskokem dvou gólů neměla zapotřebí vyvádět hlouposti a opravdu ukázkovou obranou dovedla utkání k vítěznému konci.

Za zmínku stojí, že za celý zápas bylo uděleno pouze 5 trestů, což je ovšem v utkání těchto dvou týmů standard. Oba fankluby měly na stadioně znatelné zastoupení, zápasu přihlíželo cca 40 diváků, kteří dotáhli příjemnou atmosféru nedělního poledne téměř k dokonalosti.

 

Dnes jsme si popovídali s kapitánem Toyoty Tomášem Brabcem.

Jak hodnotíš právě uplynulý zápas s Kohoutovicemi?

Tomáš Brabec: „Vzhledem k tomu, jak dopadnul, moc se mi líbil. Podařilo se nám dát celkem brzy 3 góly a už jsme si vítězství sebrat nenechali, obrana hrála takřka bezchybně a Radim nás podržel. Každý zápas s Kohoutovicemi je super. Kluci hrají hezký hokej, nijak zákeřný ani přehnaně tvrdý a mají také slušnou fanouškovskou základnu. A podle mě je to jeden z týmů, který ještě hraje tuto soutěž hlavně pro radost. Myslím že i je baví s námi hrát.“

 Jeden zápas před koncem základní části je Toyota na čtvrtém místě tabulky. Jak hodnotíš dosavadní průběh soutěže?

T.B.: „Loni jsme skončili třetí, a letos jsme měli minimálně stejné ambice. Bohužel přístup některých hráčů našeho týmu tomu nenasvědčoval a měl jsem v průběhu podzimu několikrát problém sehnat potřebný počet lidí, abychom vůbec mohli nastoupit. Disciplinovanost v docházce, která byla v minulosti velkou devizou Toyoty v jejích taženích za šesti tituly, nám prostě zmizela.  Co se týká tabulky před koncem soutěže, její podoba moc překvapením není. Snad jen na prvním místě jsem čekal někoho jiného ze silné trojky.“

 Během této sezóny jste získali několik významných posil – například  vynikajícího obránce Richarda Zicha. Jak se to povedlo?

T.B.: „Ríša měl zájem s námi hrát už v průběhu loňské sezóny. Nakonec k jeho přestupu k nám došlo během letošního podzimu. Za Sršně už hrát nechtěl, a protože s Radimem Protivínským spolu hrají v BHL, jeho cesta k nám byla v podstatě daná. Navíc je určitě příjemnější hrát s ním za zády, než proti němu :o)) Stejným způsobem k nám letos přestoupil ze Sršňů i Miloš Hierman a z H.A.C. Libor Janáček. I jejich velkou zásluhou jsme v tabulce tam, kde jsme. Když se tým celý sehraje, věřím, že v příští sezóně budeme hodně nahoře.“

 Jste tým, který má jedny z nejhezčích zápasů v lize a svou zásluhu na tom mají i vaši fanoušci. Řekni nám něco o nich, co jsou zač?

T.B.: „Jsou to naši tátové, mámy, manželky, děti a kamarádi. Za ty roky, co to hrajeme, si už ani oni nedokážou víkendy bez hokeje představit. Naším hokejem se baví stejně jako my.  Když jsme před lety vyhráli ligu, uspořádali jsme s fanoušky v Moravanech zábavu, na které bylo kolem 100 lidí, hrála kapela, ve které působí Jirka Veselý - táta našeho historicky nejlepšího hráče Michala Veselého. Navíc po každé sezóně, ať už dopadne jakkoliv,  máme rozlučku…… To po těch letech trošku stmelí :o))  A navíc mají asi dobrý zdroj na slivovici, kterou slaví každý gól, který TOYOTA dá.“

 Co si myslíš o zavedení play off do systému soutěže?

T.B.: „Osobně si myslím, že to soutěži moc neprospělo. V žádném ročníku nebylo tolik zápasů, ke kterému se nedostavil soupeř, golman apod. De facto se pět měsíců o nic nehrálo a teď se začíná znovu (PO hraje všech 10 týmů). Řekl bych, že i Libor Grabec teď lituje, ale z jiného důvodu….. teď musí Krokodýli ještě šlapat… po těch letech bych mu titul přál, ale takhle to určitě nebudou mít jednoduché..“

 Ani poslední zápasy základní části, které nás čekají následující víkend již nic nezmění na tom, že vašimi soupeři ve čtvrtfinále budou právě Kohoutovice. Máte na ně připravený nějaký speciální plán?

T.B.: „Především bychom chtěli dát v obou zápasech o gól víc, než oni….“

 Na který tým by sis vsadil, že se letos stane mistrem BALLH?

T.B.: „HC C&K TOYOTA BRNO“