Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Závěrečná hokejová neděle letošního ročníku

titulní obrázek

18.4.2012 od Libor Grabec, 285x přečteno

All stars BALLH – All stars BHL 6:10, RH Finance – HC TIKO 5:4 (sn)

Vloni vznikla pěkná tradice doplnit utkání mezi mistry o utkání výběrů obou soutěží. Letos se tento zápas opět podařilo uskutečnit. Výběr BHL byl proveden opět velmi pečlivě a na ledě se sešla kvalitní sestava v brance s Radimem Protivínským.

Za BALLH začneme Michaelem Guldou, který si v dresu HC Crocodiles vychytal trofej pro nejlepšího brankáře ligy v letošním ročníku. Krokodýli dodali do all star teamu ještě další 4 hráče. Hvězdný útok v sestavě Petr Tošnar - Jaroslav Styblík – Mirek Přerovský a Miroslav Pilát, který normálně hraje v útoku, ale tentokrát se se ctí zhostil obranné úlohy.

Dalším týmem, který vyslal svoje zástupce na toto utkání, jsou Sršni. Kapitán Lukáš Kolenovský spolu s Paulem Peňou odvedli v této exhibici svůj díl práce. Zajímavostí je, že ačkoliv jsou oba dva výborní hokejisté, pro letošní sezónu BALLH se stali nejtrestanějšími hráči celé ligy :) Za Kačery nastoupil jejich nejúspěšnější útočník Pavel Hájek v doprovodu jejich nejlepšího obránce Bohumila Růžičky. JB Stavební výborně reprezentovala dvojice útočníků Robert Vavrda a Zdeněk Ondroušek. A nesmíme zapomenout na Toyotu z jejíhož středu ze zúčastnil vynikající obránce René Jašek.

I přes tuto hvězdnou sestavu se ale výběru BALLH nepodařilo zvítězit (stejně jako v loňském roce). Výsledek je skutečně exhibiční, za záda obou brankářů padlo celkem 16 gólů. Hrál se pěkný hokej se spoustou atraktivních akcí a bez zbytečných emocí a vylučování. Na stadioně byla výborná atmosféra díky přibližně třiceti divákům, kteří si nezapoměli ani fanouškovské rekvizity. Tato exhibice se opravdu vydařila.

Online zápis zápasu si můžete přečíst zde:

                       BALLH                                                                     BHL

   

Vavrda,,Styblík,Přerovský,Kolenovský.Ondroušek,Peňa,Pilát                                                                    

Růžička,Tošnar,Gulda,Hájek,Jašek.

 

Jako druhý byl na nedělním programu již tradiční zápas mistrů obou lig. Vítězem BALLH se stal tým RH Finance a nastoupil proti soupeři v téměř plné síle se svým dvorním gólmanem Richardem Drešerem. V BHL získal mistrovský titul tým Phantoms, jehož hráči ale odmítli svou soutěž reprezentovat. Proto do tohoto meziligového měření sil nastoupil vicemistr HC Tiko a jejich svatyni hájil jeden z nejvytíženějších brněnských amatérských brankářů poslední doby Michal Nekvapil.

Oproti prvnímu utkání výběrů bylo jasně vidět, že hráči jsou spoulu sehraní a dovolí si mnohem více než předchozí náhodně poskládané sestavy. Byl to velmi pěkný a rychlý hokej a drama až do posledního okamžiku – RHF dávali vyrovnávací gól deset sekund před koncem.

Zápas byl ukončen samostatnými nájezdy, ve kterých byl úspěšnější tým RH Finance a navázal tak na pětiletou tradici vítězství mistra BALLH v tomto utkání.

Online zápis zápasu si můžete přečíst zde:

 

 

V rámci hokejové neděle se ještě předávaly poslední poháry a trofeje, které dosud neměly majitele. Pohár pro mistra BALLH patří pro letošní rok týmu RH Finance. Tuto cenu doprovází i putovní mistrovský pohár, v jehož základně je zaznamenáno všech dosavadních 13 vítězů jednotlivých ročníků soutěže. Trofej pro nejlepšího brankáře letošní sezóny získal na základě nejnižšího průměru obdržených branek na zápas golman HC Crocodiles Michael Gulda. Poháry pro nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče soutěže shodně putovaly do rukou snipera RH Finance Ivoše Staňka. A nejlepším obráncem ligy pro letošní sezónu se stal Zdeněk Vladík opět z týmu RH Finance.

              

Michael Gulda                     Zdeněk Vladík                       Ivo Staněk

Máme za sebou trochu kontroverzní ročník BALLH. Poprvé v celé historie soutěže se stalo, že bylo kontumováno utkání proto, že nepřišel brankář nebo dostatek hráčů, což je velkým mínusem letošní sezóny. Byla radikálně změněna pravidla, soutež hrálo pouze deset týmů a opět poprvé v historii bylo přidáno play off. Některými oslavované, jinými zatracované, první pokus, který je jistě možné do příští sezóny vylepšit.

Viděli jsme mnoho pěkných a napínavých utkání, některých s velmi překvapivými výsledky. Některým týmům se sezóna vydařila, jiným méně, někteří se jistě poučí ze svých chyb (organizačních například) a příští rok to bude mnohem lepší. Máme v lize mnoho kvalitních a zkušených hokejistů, spoustu fantastických obětavých brankářů, většinu stmelených bojovných týmů s historiií a také mnoho nadšených věrných fanoušků. A to je dobře, protože to všechno dělá naši ligu takovou, jaká je, takovou aby nás těšila a měli jsme z ní všichni radost.

 

Přejeme všem krásné odpočinkové léto a v září zase nashledanou.