Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Opava zvítězila i potřetí a slaví triumf v Ostravské Hokejbalové Lize

titulní obrázek

15.6.2012 od Jaroslav Pikula, 109x přečteno

Za deštivého počasí, ale i za výborné divácké atmosféry, se odehrál třetí zápas finále mezi Sanitrans Opava a HC Warrioti Havířov. Opava vstupovala do utkání s vedením 2:0 na zápasy a odhodláním ukončit finále, naopak Havířov bojoval o možné zdramatizování a prodloužení série. Po vítězství 2:1 však slaví triumf SANITRANS Opava, vítěz základní části z Havířova končí na stříbrné pozici.

Neděle 10.6.2012 – 3. zápas

SANITRANS Opava – HC Warrioti Havířov 2:1 (0:0,2:0,0:1)

Utkání, po kterém již mohl být znám vítěz prvního ročníku BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy, se neslo ve stejném duchu, jako oba předchozí finálové duely. Havířovu byl opět oslaben o své dva střelce Kudělku s Davidem Purgatem, ten sice v zápise figuroval, stále je ale limitován zraněním kolene. První třetina i přes náznaky šancí na obou stranách branku nepřinesla, a tak před startem druhého dějství byl stav nerozhodný 0:0.

Ve druhé třetině se pak naplno projevilo, jak je pro Opavu důležitým hráčem Radek Vlašánek. Právě on totiž v čase 16:37 otevřel skóre třetího finálového zápasu po nahrávce kapitána Libora Steinwirtha. Neuběhly ani čtyři minuty a byl to opět opavský střelec Vlašánek, který zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Stav 2:0 vydržel až do konce druhé části hry a opavský tým byl po dvou třetinách velmi blízko vítězství nejen v tomto zápase, ale i v celém finále, protože havířovským Warriotům se ani v tomto zápase stále nedařilo vstřelit branku.

Třetí třetina už na těžkém mokrém terénu přinesla bojovný hokejbal, přesto byly k vidění šance na obou stranách. Opava podporována svým fan clubem nechtěla nechat nic náhodě a mohla svůj náskok pojistit, navíc s přibývajícím časem byla znát na hokejkách havířovských hráčů narůstající nervozita a frustrace z nuly na kontě vstřelených branek ve finálové sérii. Nakonec se však Havířovu přece jen podařilo utkání dovést do dramatické koncovky. Neprůstřelnost opavských brankářů ve finále totiž ukončil v čase 31:17 třetího finálového zápasu Jan Kotrla po nahrávce Martina Horváta. Střelecký půst Havířova tak trval přes 111 minut, tato branka však vrátila Havířov zpátky do hry. Do konce utkání zbývalo ještě pět minut a Havířov se tlačil za vyrovnáním, v poslední minutě navíc svůj tlak umocnil hrou bez brankáře. Opava si však taktickou hrou konec utkání pohlídala a po závěrečné siréně se mohla začít radovat z vítězství v letošním ročníku BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy.

Havířov ve finálové sérii doplatil na zranění svých střelců a v konečném pořadí obsadil po vítězství v základní části stříbrnou pozici. Nejlepšími hráči týmu v sezóně byli zvoleni brankář Josef Navrátil, obránce Patrik Ševčík a útočník Marek Purgat. Tým Havířova kromě poháru a medailí za druhé místo získal také trofej Fair-Play pro nejslušnější mužstvo soutěže. Brankář Josef Navrátil získal ocenění pro nejlepšího brankáře základní části, zraněný David Purgat pak převzal poháry pro vítěze kanadského bodování, nejlepšího střelce základní části a spolu s Patrikem Ševčíkem také ocenění pro členy All Star Teamu letošního ročníku.

Opava po pětizápasové bitvě s Duklou v semifinále dokázala eliminovat havířovské střelce a k vítězství ve třech finálových zápasech jí stačilo vstřelit pouhých pět branek. Nejlepšími hráči týmu v sezóně se stali brankář Jan Schreier, obránce David Raab a útočník Daniel Holeš. Oceněn byl také Matěj Okruhlica za nejvíce vstřelených přesilovkových branek v základní části a Libor Steinwirth za nejvíce asistencí. Nejužitečnějším hráčem Play-Off pak byl zvolen brankář David Okruhlica, který výraznou měrou přispěl k zisku zlatých medailí a cenu získal také střelecký fantom Radek Vlašánek, který se stal s nevyšším počtem hlasů jako útočník členem All Star Teamu BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy. Opava pak kromě medailí získala i cenu pro nejúspěšnější mužstvo v přesilových hrách v základní části a pohár za první místo v soutěži. Nakonec převzala také z rukou vedoucích soutěže nový putovní pohár, určený pro celkového vítěze BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy.

Branky a nahrávky: 16:37 Vlašánek Radek (Steinwirth Libor), 20:02 Vlašánek Radek (Steinwirth Libor, Holeš Daniel) - 31:17 Kotrla Jan (Horvát Martin).

Střely 40:24, Vyloučení 1:0, Přesilovky 0:1, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 70, Rozhodčí Polášek – Šprincl, Konečný stav série 3:0 (1:0pp, 2:0, 2:1).

Sestavy:

SANITRANS Opava: Okruhlica David – Šindlář, Raab David, Ondrejo, Kala, Kavan, Okruhlica, Steinwirth, Holeš, Bechný, Vlašánek

HC Warrioti Havířov: Navrátil – Ševčík, Tichý, Budač, Hájek, Kraina, Harazim, Horvát, Purgat David, Purgat Marek, Kotrla, Komínek, Klečatský.

 

 

 BAIL OSTRAVSKÁ HOKEJBALOVÁ LIGA - PLAY-OFF 2012