Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Vyrovnané kolo přineslo dramatické zápasy, na čele tabulky Falcon Ostrava

titulní obrázek

26.10.2012 od Jaroslav Pikula, 129x přečteno

Uplynulý víkend přinesl v BAIL Ostravské Hokejbalové Lize vyrovnané a kvalitní zápasy, kde dokonce ve třech případech musely rozhodovat nájezdy. Trestná střílení nepotřeboval pouze zápas Martinova s Young Blood Ostravou, kde nováček soutěže vyhrál o branku. V trestných stříleních pak vyhráli Sanitrans, Tygři a Falcon, který je rovněž první v průběžné tabulce soutěže s jedenácti body, následovaný dvojicí osmibodových pronásledovatelů z Opavy a Hrabyně.

Sobota 20. 10. 2012

HBC Sokol Martinov – Young Blood Ostrava 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Zápas mezi Martinovem a Young Blood Ostravou byl soubojem sousedů v tabulce, a to se také ukázalo, protože zápas měl velmi vyrovnaný průběh. V první třetině se čtyřicet diváků branky nedočkalo, sice hned v páté minutě Young Blood dostali míček do branky Martinova, ale pouze za cenu kopnutí a branka tak nemohla být uznána.

Bezgólový stav trval až do 16. minuty, kdy se dokázal po nahrávce Ondřeje Svobody prosadit Radim Lembard a otevřel stav utkání pro hostující mužstvo - 0:1. Nejtěsnější jednogólové vedení vydrželo Young Blood až do konce druhé třetiny, přestože měly oba týmy několik příležitostí ke skórování.

Vstup do poslední části hry se však podařil domácím, kteří po necelé půlminutě dokázali vyrovnat brankou Woznicy v přesilové hře – 1:1. Od této chvíle začali hráči Sokola Martinov přebírat iniciativu v utkání do svých rukou, zastavila je však akce z 29. minuty, kdy zaváhání martinovské obrany využila dvojice bratří Elblů a strhla vedení opět na stranu Young Blood. Zdánlivou pojistku pak přidal o čtyři minuty později nejproduktivnější hráč hostí Radim Lembard – 1:3. Martinov ale nesložil zbraně a drtivým závěrem vykřesal jiskřičku naděje, když dvě a čtvrt minuty před koncem snižoval Radek Vávra – 2:3. Hráčům Young Blood v těchto chvílích očividně začali docházet síly a martinovských hráčů bylo najednou na hřišti plno. Vyrovnat se jim však i přes drtivý tlak v závěrečných sekundách nepodařilo, když jedna z největších šancí deset vteřin před koncem skončila pouze na horní tyčce Pfeilerovy branky.

Young Blood tak poprvé v sezóně zvítězili za plný bodový zisk a posunuli se na 5. místo tabulky, Sokol Martinov naproti tomu neprožívá – paradoxně - nejlepší vstup do sezóny a je zatím předposlední. Paradoxně proto, že sice v prvním zápase sezóny Martinov dokázal zvítězit nad Old Boys 21:1, tento výsledek byl však po odstoupení Old Boys anulován….

Branky a asistence: 24:28 Woznica Martin (Vávra Radek)(PP), 33:45 Vávra Radek - 15:41 Lembard Radim (Svoboda Ondřej), 28:41 Elbl Jakub (Elbl Matěj, Svoboda Ondřej), 32:17 Lembard Radim (Elbl Jakub, Svoboda Ondřej).  

Střely 28:21, Vyloučení 1:3, Přesilovky 3:1, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 40.

 

Dukla Hrabyň – HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 2:3ss (1:1,1:1,0:0)
Zápas mezi Duklou a Tygry sliboval vyrovnanou podívanou, Tygři šli letos rapidně nahoru a chtěli v prvním letošním vzájemném zápase alespoň částečně Dukle oplatit loňské vyřazení ze čtvrtfinále play-off. Vzhledem k předcházejícím zápasům obou týmů zápas sliboval také zajímavý brankářský souboj  – Benka na straně Dukly a Piwowarského na straně Tygrů.

Začátek zápasu patřil Dukle, která po několika slibných akcích otevřela skóre utkání v polovině sedmé minuty, když se po přihrávkách Darivčáka a Miksy trefil Josef Janoš – 1:0. Dukla si následně udržovala mírný tlak, ale po chybě obrany udeřilo na druhé straně, když nedorozumění v dukelské defenzívě potrestal Tomáš Slečka, který i s přispěním jednoho z hrabyňských beků míček doslova protlačil za záda v tu chvíli bezmocného Benka – 1:1.

Druhý třetina začala podobně jako úvod zápasu, Dukla se snažila překonat houževnatou defenzívu Tygrů, a to se jí podařilo hned zkraje prostřední části, když na začátku 15. minuty  strhl vedení na hrabyňskou stranu Marek Miksa – 2:1. Poté se zápas stal na chvíli soubojem dukelských střelců s brankářem Tygrů Petrem Piwowarskim, který v těchto chvílích podržel svůj tým ve hře. Když už se zdálo, že do poslední třetiny půjde Dukla s jednogólovým náskokem, využili opět po chybě obrany Dukly porubští Tygři přesilovou hru, když míček po ose Zoubek – Šamaj doputoval až ke slovenské stálici Tygrů Juraji Kisztnerovi, který pohodlně vyrovnal – 2:2.

Třetí třetina se pak proměnila ve hru na jednu bránu, Dukla stále bušila do pevné obrany Tygrů a co nezachytila porubská defenzíva, to pochytal famózní Piwowarski. Na druhé straně se nenudil při některých brejkových situacích ani jeho protějšek, ale stav utkání se až do konce základní hrací doby už nezměnil.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Nejprve neproměnil Jan Hluzák, hostujícímu mlčákovi se však povedlo skórovat a tak po první sérii byl stav nájezdů 0:1. Ve druhé sérii se proti Piwowarskému rozeběhl Marek Miksa a nedal gólmanovi Tygrů šanci – 1:1. Podobně rutinérsky však zakončil na druhé straně i Tomáš Slečka – 1:2. K pokračování zápasu pak musel proměnit svůj nájezd Marek Šnek, ale na nejlepšího hráče utkání v bráně Tygrů si nepřišel, a tak trochu překvapivě slavili vítězství v tomto zápase Tygři.

Dukla v letošní sezóně podruhé prohrála až na samostatné nájezdy a nadále drží neporazitelnost v základní hrací době a úzký kontakt s čelem tabulky, Tygři naproti tomu po třech výsledcích 2:1 (jedna výhra, dvě prohry) poprvé v sezóně vstřelili více jak dvě branky, získali velmi cenné dva body a ve vyrovnané tabulce prozatím okupují šestou příčku.

Branky a asistence:6:31 Janoš Josef (Miksa Marek, Darivčák Jaroslav), 14:08 Miksa Marek (Šimko Tomáš, Janoš Josef) - 9:37 Slečka Tomáš, 23:10 Kisztner Juraj (Šamaj Jan, Zoubek Michal)(PP), 36:00 rozhodující nájezd Slečka Tomáš.     

Střely 40:17, Vyloučení 2:1, Přesilovky 1:2, Využití 0:1, V oslabení 0:0, Diváků 18


 Vítězný nájezd  - Tomáš Slečka (HBC A.O. Tygr Poruba) 

 

Neděle 21. 10. 2012

SANITRANS Opava – HC Warrioti Havířov 4:3ss (2:2,1:0,0:1)

Víkendové kolo pokračovalo nedělním dopoledním zápasem v opavských Kylešovicích mezi místními Sanitrans a Warrioty z Havířova. Zároveň se jednalo o reprízu finále z předcházející sezóny. Ve velmi čistě hraném utkání s minimem trestů se hrál zajímavý a dramatický hokejbal.

Ve 3. minutě otevřel brankový účet utkání Radek Vlašánek, ale vedení úřadujícího mistra netrvalo příliš dlouho – 1:0. Na tuto branku totiž reagoval v 5. minutě Tomáš Kudělka po asistenci Čaňa – 1:1. Přestřelka v první třetině pokračovala i nadále, v čase 10:14 vrátil domácí do vedení David Raab – 2:1, ale přesně o minutu později bylo pět srovnáno. To svou druhou branku v utkání přidal Tomáš Kudělka a po první třetině tak byl stav nerozhodný 2:2.

Ve druhé třetině i přes několik šancí na obou stranách padla pouze jedna branka, to když Opava potřetí v utkání strhla vedení na svou stranu zásluhou Aleše Kavana na konci devatenácté minuty – 3:2.  

Těsné jednogólové vedení letos velmi silné Opavy, posilněné několika hráči s extraligovými zkušenostmi, slibovalo zajímavou podívanou až do konce zápasu. Když už se zdálo, že hráči Sanitrans i ve třetím utkání této sezóny odejdou s plným počtem bodů, podařilo se Warriotům v posledních okamžicích poslat zápas do samostatných nájezdů, když svůj hattrick završil deset sekund před závěrečnou sirénou Tomáš Kudělka – 3:3.

Nájezdy pak přinesly další dramatickou zápletku. V první sérii se přesně trefil David Purgat, hned z dalšího nájezdu ale vyrovnal opavský Radek Vlašánek. V následujících okamžicích však kralovali oba brankáři – Jan Schreier v brance Opavy a Martin Navrátil v brance  Havířova. Rozuzlení nepřinesla ani šestá série, protože po Ševčíkovi se trefil i Libor Steinwirth. Hned po něm ale skóroval opavský David Raab a na tuto trefu už Martin Harazim z Havířova odpověď nenašel – 4:3 ss.

V dramatickém zápase tak zvítězila Opava, která po loňském triumfu bude patřit k hlavním favoritům i letos, v neúplné tabulce jí patří zatím druhá pozice. Loňský vícemistr po vlažném startu zabral v pravou chvíli a po pěti odehraných zápasech okupuje čtvrtou pozici.

Branky a asistence: 2:11 Vlašánek Radek, 10:14 Raab David (Kavan Aleš), 18:58 Kavan Aleš (Žůrek Petr), 36:00 rozhodující nájezd Raab David - 4:14 Kudělka Tomáš (Čaňo Adam), 11:14 Kudělka Tomáš (Čaňo Adam, Kraina Radek), 35:50 Kudělka Tomáš (Purgat Marek, Kraina Radek) 

Střely 21:17, Vyloučení 1:1, Přesilovky 1:1, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 38.

 

HC Warriors Havířov – Falcon Ostrava 3:4ss (1:1,1:0,1:2)

Po nevyvedeném utkání a debaklu s Martinovem měl Havířov možnost reparátu s prvním celkem tabulky Ostravské ligy HBC Falconem Ostrava. Do utkání vstoupil lépe Havířov, který hned ve 3. minutě udeřil. Extraligová posila Lukáš Dittmann se prosadil střelou od modré čáry – 1:0. V celém utkání byl Havířov překvapivě lepším týmem, který měl více šancí, a to platilo hlavně v první třetině.

Druhá perioda a další rychlý nástup do třetiny. V 15. minutě dokázal Lukáš Dittmann opět od modré čáry procpat míček přesně k tyčce za záda falconského Václava Černého – 2:0. V 18. minutě ale snížil při hře 4 na 4 ostravský Palus. Na začátku poslední třetiny už bylo vyrovnáno, Vojtěch Juříček dokázal v 26. minutě bravurně využít svou šanci a srovnal na 2:2. Ve 30. minutě se Warriors naposledy vrátili do vedení. Svou pověst střelce opět potvrdil Jan Šmíd, který skóroval ve 4 utkáních po sobě, tentokrát nedal šanci falconskému Černému.

Falcon pak ale ukázal, proč je prvním týmem tabulky, čím dál častěji totiž ohrožoval branku Warriors, kterou hájil Kuśmider. Tlak ostravských hráčů nakonec vyústil ve vyrovnávací Petra Borového po chybě obránce Warriors – 3:3. V nájezdech byl posléze úspěšnější Falcon, který ze 4 nájezdů využil až ten poslední – Ondřej Tomeš střelou k tyči získal bod navíc pro Falcon, který si tak upevnil první pozici.

V utkání došlo ke zranění Lukáše Laubera, který má po nešťastném střetu kolena a hlavy silně zablokovanou krční páteř a slabý otřes mozku a týden bude ležet v nemocnici v Porubě.

Josef Nudera (HC Warriors Havířov): „ S prvním týmem tabulky jsme odehráli dobré utkání, myslím si, že jsme byli lepším týmem a mohli jsme vyhrát i za tři body, ale to bychom museli využívat šance. Nájezdy jsou loterie a v té jsme neuspěli. Je mi líto, že se v zápase zranil Lukáš Lauber, kterému přeji brzké uzdravení. Po vysoké prohře s Martinovem jsme už potřebovali zahrát dobrý zápas.“

Branky a asistence: 2:01 Dittmann Lukáš, 14:43 Dittmann Lukáš (Motloch David, Lauber Lukáš)(PP), 29:44 Šmíd Jan (Richtár Daniel) - 17:22 Palus Martin (Juříček Vojtěch), 25:48 Juříček Vojtěch (Palus Martin, Černý, Václav)(PP), 31:16 Borový Petr (Polášek Daniel, Sýkora Tomáš), 36:00 rozhodující nájezd Tomeš Ondřej.

Střely 25:25, Vyloučení 5:5, Přesilovky 4:4, Využití 1:1, V oslabení 0:0, Diváků 15.

 

Rozpis zápasů následujícího víkendu - Dohrávky

Neděle 28.října:

10:00  Sanitrans Opava – Dukla Hrabyň (hřiště Opava - Kylešovice)

14:30  HBC Martinov - HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba (hřiště Ostrava - Poruba)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2012/2013

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE

Pořadí Tým Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. HBC Falcon Ostrava 4 3 1 0 0 12:8 (4) 11
2. SANITRANS Opava 3 2 1 0 0 15:3 (12) 8
3. Dukla Hrabyň 4 2 0 2 0 9:9 (0) 8
4. HC Warrioti Havířov 5 2 0 1 2 16:12 (4) 7
5. Young Blood Ostrava 5 1 1 1 2 12:18 (-6) 6
6. HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 4 1 1 0 2 7:7 (0) 5
7. HBC Sokol Martinov 4 1 0 0 3 16:11 (5) 3
8. HC Warriors Havířov 5 0 1 1 3 11:30 (-19) 3